VZTZ – De Oplichter

Zondag 25-05
’s Avonds nog kopje thee bij vriendin in de buurt gedronken. Rennen ging niet door. Was gezellig. Niet te laat naar bed. Nog tijdje gelezen in ‘Het Aapje’ van Stephen King. Durfde daarna niet in het donker te slapen.

Maandag 26-05
Droomde dat ik op station Amstel liep en dorst had. Liep snackbar binnen. ‘Doe mij maar een rode Fernandes’ vroeg ik. Verkoper zette blikje neer op glazen vitrine. ‘5 Euro’, bromde hij.
‘Voor dat BLIKJE?’, vroeg ik vol ongeloof. ‘Laat maar zitten. Dat is meer dan 11 gulden man.’
Draaide me om en liep weg. Verkoper rende me achterna. Was blij dat ik me niet had laten oplichten. Bekeek de man minzaam vanuit grote hoogte. Verkoper glimlachte vilein en hield blikje omhoog. ‘Voor jou is het 7 euro’ grijnsde hij kwaadaardig. Hij liet me vol ongeloof staan. Werd kwaad wakker.

Dinsdag 27-05
Spierpijn. Heb gisteravond veel rek- en strekoefeningen gedaan. Kon nauwelijks lopen vanochtend, strompelde m’n bed uit. ’s Middags even naar stadje, met manlief op terrasje wat gedronken. Gebakken schol gekocht, dat als avondeten gegeten samen met gekookte worteltjes. Vrij basic allemaal. Scheelt weer tijd in de keuken.

Woensdag 28-05
Nog meer pijn. Heb toch gisteravond wéér wat oefeningen gedaan, ben nu praktisch kreupel. Lopen lukt niet meer, ben aan het marcheren. Zet het ene been gestrekt voor het andere. Benen normaal strekken en buigen is onmogelijk. Het lastigste is het zitten. Kan me niet langzaam laten zakken. Laat me daarom maar gewoon vallen.

Hoefde gelukkig niet te werken vandaag. Hele ochtend en middag geprobeerd iPhone van dochter aan de praat te krijgen, lukte niet. Apple gebeld. Is waarschijnlijk hardware fout. Ze komen het toestel aan de deur halen maandag en dan houden ze het ding minstens 10 dagen. Dochter weet dit nog niet. Ben me aan het voorbereiden nu om dit zo omslachtig mogelijk te vertellen. Wat een ramp.

SlotenDonderdag 29-05
Moesten van dochter de deur uit. Ze had een ‘Voorzitmiddag’. Dat betekende met 12 meiden hier chips eten, cola drinken (denk/hoop ik) en urenlang make-up opdoen voor festival in Leeuwarden. Manlief en ik gingen op pad. Hebben veel dorpjes bezocht – Koudum, Parrega en Harich bijvoorbeeld. Ook weer naar Balk en Sloten, blijft mooi. Was koud, bewolkt en winderig. Pas toen we naar huis gingen brak de zon door. Toen hoefde het voor mij niet meer. Onderweg samen gezellig ergens gegeten.

Vrijdag 30-05
Uitgeslapen. Was gedaan. Heb serieus 3 kwartier gezocht naar huissleutels. Net toen ik dacht: ‘Dit is zinloos – ik vind ze nooit meer terug’ – vond ik ze. Ze lagen gewoon op de keukentafel onder een krant. Pijnlijk.

Coq au vin gemaakt – zag er wel vreemd uit vond ik. Zo donker, bijna zwart. Leek helemaal niet op de plaatjes die ik op internet zag. Was gelukkig wel te eten. Ex-schoonmoeder kwam ’s middags langs. Hele middag in de tuin gezeten.

Zaterdag 31-05
In de tuin gewerkt. Ontdekte dat tuinpad veel breder was dan in mijn herinnering. Bleek allemaal gras overheen gegroeid te zijn.
Later met manlief naar het stadje. Op terrasje gezeten, gebakken visje gegeten. Thuis nog een Griekse salade gemaakt, was lekker. Geen alcohol vandaag. Weer gymoefeningen gedaan op matje.

Zondag 01-06
Toch weer spierpijn vanochtend. Dit is echt idioot. Kan toch niet? Die oefeningen stellen niets voor, zijn oefeningen voor kinderen vanaf 1 jaar.
Moet was opvouwen maar kan mezelf daar niet toe zetten. De berg is gigantisch. Als ik ’t gewoon laat liggen slinkt het vanzelf wel denk ik. Dat lijkt me veel handiger. Ga zo weer even de tuin in. Haasje zit elke dag in het hoekje. Grappig.

23 gedachten over “VZTZ – De Oplichter”

 1. Dat valt misschien nog mee met die iPhone, als er tenminste nog garantie op zit. Als ze naar een Apple winkel gaat ruilen ze ‘m zo om.
  Griekse salade… Daar ben ik nu nog van aant afkicken. Maar heb echte Griekse feta meegenomen uit Griekenland en ga het ook lekker zelf maken. Ook Griekse tomatenzaad meegenomen, dus dat wordt straks helemaal heerlijk!

 2. Ai ik zou voor een vervangtoestel voor dochter gevraagd hebben, of nu Apple ,Samsung of Microsoft ze vragen genoeg geld net als de providers ook oplichters.

  Dromen wat een fenomeen

 3. Hoe is het vertellen gegaan, mocht je het huis wel weer inkomen? Je moet ook geen oefeningen doen van kinderen, die zijn veel leniger en kunnen daarom veel meer hebben.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Haha lekker dan die spierpijn 😉
  Misschien is hoofd-schouders-knieeen-teen iets voor jou? Of zou dat ook te pijnlijk worden?
  Lekker gebakken vis, ben ik ook gek op!

 5. Een week van véél spierpijn dus, misschien toch wat voorzichtiger doseren die oefeningen;-) visjes eten is sowieso goed en mooie foto’s maken óók, haringen is mooi zag ik de twee keer dat ik er kort was.

   1. Yep…is weer zo’n gevalletje van niet snel genoeg kunnen typen om de hersenkronkeltjes bij te houden…..gelukkig wordt de bedoeling meestal wel duidelijk uit de rest van de zin 😉

 6. Zulke dromen heb ik ook wel eens, dat ik kwaad wakker word omdat Partner iets ‘verkeerds’ gedaan heeft in de droom. Dan blijf ik de hele ochtend boos op hem. Ik dacht al dat ik Sloten herkende op de foto.

 7. Gebruik twee wasmanden één voor de schone was en een voor de vuile was. De ene wordt steeds leger, naarmate de ander steeds voller wordt. Dit noemen we communiserende wasvaten…

 8. Hum in de tuin gewerkt én gymoefeningen gedaan… volgens mij was de combinatie van de twee een beetje van het goede teveel 🙂 pijnlijk weekje, volgende beter 🙂

 9. Het blijft leuk jouw dagboek te lezen. Of de gebeurtenissen hier en daar wellicht wat zijn aangezet, duvelt niet. Never a dull moment, dat in ieder geval.

 10. Wat een vuile oplichter! Ik zou daar ook heel kwaad om worden … áls ik dat zou dromen 😉
  Voorzichtig met je rek en strekoefeningen, als je dat niet gewend bent kan het een ware aanslag op je spieren zijn. Aan de andere kant schijn je diezelfde spierpijn weg te kunnen krijgen door juist oefeningen te doen. Het menschelijk lichaam zit maar raar in elkaar.

 11. Je bent toch niet door een teek gestoken of zo? Die pijnlijke spieren en zo meer doen me niet vermoeden dat je met een simpele oefening even van je klachten afkomt…dit is meer serieus werk….

 12. O Stephan King, heb er zoveel van gelezen. Zo griezelig mooi. Vergeet vaak titels maar dat verhaal van die vrouw die iemand gegijzeld hield.brrr… Ja dromen kan ik ook wat van, wat zijn ze soms bizar he.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw