Over mij

‘Toen ik met mijn blog begon was ik van plan te gaan schrijven over belangrijke en zinvolle dingen. Dat is tot op heden geen enkele keer gelukt‘.

Toen ik 12 was schreef ik al verhaaltjes. Dit deed ik met een groene pen en in een oud schrift vertelde ik over een inspecteur die een moordzaak onderzocht. Kennelijk werd ik geïnspireerd door Agatha Christie die ik rond die tijd ontdekte. Op mijn 13de begon ik – met dank aan mijn moeder! – in mijn dagboek te schrijven. Elke dag vertelde ik wat er gebeurd of juist niet gebeurd was:
‘Vandaag naar Colakreek. Roti gegeten. Ruzie met Saskia. Morgen weer naar die stomme school. Vreselijk.’

Toen ik bijna 20 was verhuisde ik vanuit Paramaribo naar Nederland en ik zorgde ervoor dat ik zo snel mogelijk in Amsterdam terecht kwam – the place to be als je 20 bent. Het dagboek werd hoe dan ook bijgehouden:
‘Gisteravond naar de kroeg. Fietsten met z’n allen in de stromende regen naar Paradiso. Lag er pas om 05.00 uur in. Vreselijke kater.’

Na jarenlang in Amsterdam gewoond te hebben (en tussendoor ook nog even in Parijs) verhuisde ik, inmiddels getrouwd en moeder van een dochter, naar het Hoge Noorden. Nee, geen Scandinavië – gewoon Friesland, waar het bijzonder goed bevalt. Het dagboek houd ik nog steeds bij, nu ook digitaal:
‘Nichtendag. Liet per ongeluk fles rode wijn op berber van nicht vallen. ‘Vorig jaar deed je hetzelfde’, krijste nicht. ‘Toen was het rosé’ mompelde ik bedremmeld.’

Mijn blog is een verzameling korte verhaaltjes, columns en dagboekfragmenten en eerlijk is eerlijk: er zit weinig structuur in. Dat zal iets over mij zeggen 😀
Toch hoop ik ooit het boek te schrijven dat ik zelf zo dolgraag zou willen lezen. Het boek waarvan ik, als ik het las, zou zeggen: ‘Had ik dat maar geschreven’. Wie weet lukt dat me ook nog eens een keer, ooit!

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Volgen kan ook!
Follow De Rebelse Huisvrouw on WordPress.com
Archieven

Blogroll

Leuke Links

11 gedachten over “Over mij”

 1. Je schrijft geweldig!
  Het blijkt wel dat zonder structuur ook prima te schrijven is 😉 Structuur klinkt bovendien saai, wat jouw verhalen zeker niet zijn.
  Alles op je blog lees ik met veel plezier!
  Liefs Kakel

   1. Ik was al zo vrij. 🙂 Ook zag ik dat ik hier al eerder op bezoek was.
    Die likefunctie werkt ook bij sommige anderen niet, soms wel,, zal aan mijn instellingen liggen. Met tablet lukt het wel.

 2. Gewoon doen zoals Karel van het Reve ooit al zei: ‘weg met al die structuren en diepere lagen. Rechtstreeks schrijven.’ En ik voeg daar aan toe: vanuit je hart. Enfin, dat doe je al. Dus dat boek komt er, ooit.

 3. Net weer je geweldige stukje gelezen in de Harlinger Courant en besloot eens op onderzoek uit te gaan… wie is toch die rebelse huisvrouw? Leuke site, en ga zo door met schrijven a.u.b.

  Ulrike

  1. Dag Ulrike, ik zag NU pas (ja, echt, het is te gek voor woorden!) je reactie op mijn blog en wilde je even bedanken! Hartelijk dank – leuk dat je mijn stukjes leuk vindt! (Ik schrijf de laatste tijd wat minder maar dat is hopelijk maar tijdelijk). Nog een fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Rebelse Huisvrouw