VZTZ – De Onregelmatigheid

Zondag 18-01
Weer aflevering House of Cards gekeken. Begin er een klein beetje in te komen. Mag ook wel, zit bijna aan het eind van seizoen 1. Er is nog steeds veel dat me ontgaat – eigenlijk alles. Dat het om manipulerende en liegende politici gaat, dat snap ik maar zou dat nu alles zijn? Dan kan ik gewoon het dagelijkse nieuws blijven volgen.

Maandag 19-01
Lange wandeling gemaakt in stadje, was mooi weer. Daarna aan man gevraagd wat hij van emigreren denkt. Ben op de een of andere manier bang dat het er in Europa niet leuker op zal worden in de toekomst, wil graag weg voordat het escaleert. Man gaat erover nadenken beloofde hij.

Was opgevouwen en pannenkoeken gegeten. Ook groene smoothie gemaakt dus de gezonde dingen hebben we wel naar binnengekregen.

Dinsdag 20-01
De moeder van vriendin M. is woedend. ‘Ik dacht: ik ga ook eens op Facebook. Gezellig. Dus ik meld me aan. En toen… ik weet niet wat ik deed. Maar ik ben er wel klaar mee. Want Facebook ging direct uitnodigingen versturen aan al mijn contacten. De huisarts, de apotheek, de garage – allemaal hebben ze een uitnodigen ontvangen of ze vriendjes met me willen worden. Ik schaam me kapot.’  Kleine Sam staarde z’n oma meewarig aan.

Woensdag 21-01
Vandaag is de verjaardag van broer. Heb gebeld op zijn oude nummer, weet niet waarom. Hoopte het antwoordapparaat met zijn stem te horen. Natuurlijk was nummer afgesloten, dat wist ik wel, maar toch…
Gewerkt, daarna afgesproken met vriendinnen A. en C. Geen pizza dit keer maar Bier & Bitterballen. ‘Hoe bevalt de nieuwe chef?’ vroeg ik aan A. Ze keek somber. ‘Ik heb hem al een paar keer betrapt met zijn vinger in zijn neus. Ik weet niet wat hij er dan uit haalt, maar hij is er intensief mee bezig. Dat kan toch niet? Zo iemand moet je toch levenslang opsluiten?’
C. en ik leefden erg met haar mee.

Donderdag 22-01
Gewerkt. Aan dochter gevraagd wat ze van mijn emigratieplannen vindt. ‘Als je maar niet denkt dat ik naar Nieuw-Zeeland ga’ zei ze. Ze moet het even laten bezinken denk ik. Ga alvast googelen naar huizen. Heb zin om plannen te maken.

Vrijdag 23-01
Naar KNO-arts in verband met piep in oor. Heb ik nog steeds last van. Wil dit echt niet. Begin meer en meer in paniek te raken. Word ik nu gestraft voor mijn vroegere uitgaansleven? Voor de periode dat ik naar alle optredens ging van rockbandjes in Paradiso en De Melkweg en haast in de boxen kroop in plaats van op veilige en verantwoorde afstand te luisteren? Voor het feit dat ‘Child in Time’ mijn lievelingslied is en ik dit nog steeds bijna wekelijks loeihard draai? Moet er niet aan denken.

Net terug van KNO-arts. Krijg volgende week CT-scan. Wat een gedoe.

Zaterdag 24-01

Naar Bolsward, was prachtig weer. Code oranje was weer eens voor niets afgegeven hoewel het voor de spoorwegen natuurlijk weer een grote lijdensweg was. Het zal eens niet. Flinke wandeling gemaakt.

’s Avonds aan de telefoon met vriendin L. ‘Ik ben gestopt met Facebook’ zei ze. ‘Sindsdien is mijn leven een stuk rustiger. God, wat werd ik er nerveus van. ’s Ochtends bij het wakker worden keek ik direct naar Facebook en tussendoor tientallen keren. Het werd echt obsessief’.
Dat is al de zoveelste die met FB gestopt is. Denk dat ik er ook mee ga stoppen. Zoveel voegt het nou ook weer niet toe.

Zondag 25-01
Weet niet wat ik heb, maar heb de laatste tijd geen zin meer om te schrijven. Heb zin in andere dingen momenteel – leren breien, onder een deken op de bank een goed boek lezen, sokken stoppen – andere dingen in elk geval. (Dat van die sokken stoppen is niet waar). Ga dus even een break van mijn blog nemen. Misschien denk ik er over een paar dagen anders over, dat kan natuurlijk, hoewel ik dat betwijfel. Zal zo af en toe heus nog wel wat posten, maar minder frequent. Wil niet dat het verplichtend gaat worden, dat is zonde. Hoe dan ook, voorlopig geen regelmaat meer. Lang leve de onregelmatigheid.

37 gedachten over “VZTZ – De Onregelmatigheid”

 1. In mijn vorige blog schrijf ik over de remigratieproblemen van Maarten.
  Als je echt uit Nederland weg wilt is het goed om te weten hoeveel moeite het daarna kan kosten om weer terug te komen.

  Vriendelijke groet,

 2. Ik hoop dat alles goed komt met die CT scan. Met Facebook ben ik zelf geeneens gestart. Vertrouw dat zuckerventje niet.
  En die blogpauze/schrijfpauze, zie het zeker niet als een verplichting hier ites te schrijven, “Alles mag en niets moet”. Maar als je naar Nieuw-Zeeland vertrekt, wil ik dat wel weten 😉

 3. Je gaat echtechtecht geen break nemen wat bloggen betreft, ik verbied het je!
  Het is zo heerlijk om bij jou te kunnen lezen en lachen, het is echt standaard;
  een glimlach en grijns van oor tot oor. Wel akelig van jouw oor trouwens.
  Herkenbaar ook, ben heel benieuwd wat de uitslag is hopelijk valt het
  mee en kan ik ook gewoon het volume voluit blijven draaien.

  Waarom zijn wij nog niet gelinkd op FB? Ga je meteen zoeken, leuk! X

  1. Hahahahaha, hier spreekt een echte fan. Maar of Rebelse je gaat gehoorzamen is maar de vraag. We kennen dit soort periodes. Dan moet je de patiënt echt niet tegenspreken.
   Ach, je kunt altijd komen lezen op de WE-300. Daar vind je de verzamelde verhalen van heel wat bloggers.
   Deze keer zit ze er (nog) niet bij. Ik durf het ook niet meer te vragen. Brrrrr.

 4. Terschelling! Het emigratie-eiland bij uitstek. Huisjes zat, lekker rustig in de duinen dus zat tijd om te bloggen, boeken te schrijven, konijnen te tellen, piepen laten uitpiepen, jutten, Lobke spelen, helmgras zien groeien, in de branding dartelen op hete zomerdagen, op het bankje zitten bij het Wakend Oog, sliep-uit doen naar de toeristen en nog veel meer…

 5. Zal de tijd van het jaar zijn lijkt het wel, maar ik heb dat ook even minder zin om te bloggen. Geen inspiratie of zo. Ik weet het niet. Ja emigreren, zou niets voor mij zijn ben niet zo’n avonturier. En FB ja ook zoiets zit het ook regelmatig te denken hoewel ik niet zo vaak er op zit te kijken een of twee keer per dag maar dat vind ik soms nog te veel eigenlijk. Zeker al die onzin die er op staat.

 6. Geen ervaring met FB. Ben er tot nu toe niet aan begonnen en ik denk dat ik dat wel volhoud. Ik hoef ook nergens bij te horen.
  Nieuw-Zeeland? Volgens mij kom je daar niet zomaar binnen. Net als Australie: je moet aantonen dat je werkt hebt, dat je geld genoeg hebt om een huis te kunnen kopen plus inrichten én dan nog 25.000 dollar over hebt…
  Zelf denk ik meer aan Corsica 🙂
  Ik wens je in ieder geval leggende gelden toe. En dat die piep uit je oor verdwijnt!
  Liefs Kakel

 7. Bloggen moet geen moet zijn het moet leuk zijn en als je er zin in hebt dus ja wat minder regelmaat kan geen kwaad
  Ik heb het nummer van mijn broer nog altijd in mijn gsm

 8. Heftige dingen allemaal…wens je succes en duidelijkheid met en in je emigratieplannen, hopelijk snel geen piep meer in je oor, niet bloggen is ramperig voor je lezers 😉 en ik heb niet altijd inspiratie, ben een ontzettende erge huismus en een baan heb ik ook al niet (meer)….fijne dag!

 9. De telefoon van mijn zus ligt nog steeds in de oplader.(ziek hè?) Dus ik snap volkomen dat je het nummer van je broer belt. Ook al slaat het nergens op.
  Ik post zelf gewoon wanneer ik zin heb. En waar ik zin in heb. Zo creëer ik geen verwachtingen hoop ik.
  Had je al een land in gedachten waar je heen zou willen emigreren?
  Misschien stop ik ook wel met FB. Had er zaterdag weer een of andere vage foto opgezet van mij en een wildvreemde vrouw met wie ik spontaan de hele middag heb zitten wijnen. Kwam foto gelukkig om vier uur ’s nachts tegen. Wist niet eens meer dat ik hem geplaatst had. Echt Levensgevaarlijk dat FB.
  Balen van dat oor. Hopelijk valt het mee.
  Liefs, Narda

 10. Facebook is eigenlijk een Big Brother Is Watching You. Er zijn een paar die er om de haverklap wat (meestal onzin) op zetten en de rest loert ernaar en reageert er (onzinnig) op. Gebakken lucht, wassen neus.
  Een break mag, maar niet te lang hè? Waarmee moeten wij onze tijd dan doorkomen? Succes met jullie beslissing!

 11. Emigreren… om eerlijk te zijn…. maar waar kan je facebookaanhangers ontlopen …..
  Zoveel onbewoonbare bewoonbare eilanden zijn er niet…. met wifi…. al helemaal niet.
  En hoe lang duurt het om dat koeterwaals te leren ?

 12. Als je niet wil bloggen, voeg me dan maar toe aan je facebookvrienden. En ik ga ook met je mee naar Nieuw Zeeland. Als ik maar niet meer naar een concert hoef.

 13. Die nieuwe chef van A gáát niet bevallen, is man begreep ik!
  Face book hoef ik niet mee te stoppen, was nog niet begonnen dus lekker makkelijk.
  Stop lekker dáármee dan kun je lekker doorbloggen!

 14. Al meer dan mijn halve leven weg uit Nederland, maar of het hier (D) echt beter is? Facebook heb ik vorig jaar de deur uit gedaan, heerlijk! En dat van een blogpauze snap ik, als ervaringsdeskundige, helemaal. Succes met bedenken wat je gaat doen ….

 15. Emigreren. Goed plan. Lekker opnieuw beginnen. Het schijnt dat je niet zo makkelijk van facebook afkomt. Heb er ook al over gedacht om ermee te kappen. Wat een onzin eigenlijk. Ik zou het jammer vinden als je zou stoppen met bloggen, maar doe waar je zin in hebt!

 16. Veel veranderingen niet alleen hier maar bijmezelf en om mij heen. Net als de natuur alles begint te “schuiven”.

  Je broer het blijft een gemis voor jullie , herken het bij mij “ouders even bellen,langsgaan ” .

  Suc6 met je scan !

  Zoals met alles of nu facebook,bloggen enzv niks moet alles mag 😉

  En lekker plannen over eventuele emigreren kan ook heerlijk zijn .

 17. FB herkenbaar. Ik maakte ook, in een vlaag van totale vernietigingszin, eens een pagina aan. Nou, de verzoeken en mededelingen vlogen me om de oren. In paniek wilde ik de heleboel meteen weg doen maar dat lukte niet. Een paar dagen later nog eens maar toen wist ik mijn wachtwoord al niet meer. Toen heb ik het zo maar gelaten. Toen stierf uiteindelijk de hele zaak een soort langzame dood.
  En verdorie, ik leef nog.

 18. Kom ik na een lange blogpauze hier weer eens lezen, wil je gaan emigreren, for crying out loud!
  Ik heb ook piepende oren, soms denk ik dat het eigen schuld is, ik slaap met oordopjes in. Ik ben er aan verslaafd, kan niet meer zonder.
  Kom neem een Sieltje

 19. De emigratiewens heb ik ook regelmatig. Als mijn kinderen meegaan (en mijn man uiteraard) zou ik zo vertrekken. Naar Kaapstad om te beginnen. En bloggen gaat toch prima samen met lezen en breien en al die andere dingen?

 20. Slaven van zichzelf

  de kans
  is grijze muis klein
  dat iemand niet geliefd wil zijn

  om dit, haast heilige doel, te bereiken
  verslijten velen hun ogen door naar schermen te kijken

  als slaven
  op zoek naar likes
  na het posten van hun laatste lijn

  “Het werd echt obsessief’.” 😀

  Lenjef

 21. FB en twitter ben ik nooit aan begonnen en heb daar geen seconde spijt van gehad.
  Jammer dat we je minder zullen lezen, zal je horrorverhalen missen.
  Wat verwacht je van emigreren. Elders op de wereld ligt het paradijs ook niet voor het oprapen.
  Hopelijk kan de KNO-arts iets voor je betekenen. Niet fijn zo’n constante piep.
  Het ga je goed.

 22. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie leuke en gezellige reactie! Nog een fijne zondag en alvast een prettige (werk)week!

 23. (Na lange afwezigheid maar weer eens iets geplaatst op mijn blog.)
  Emigreren. Tja… Kun je leven op Pluto, kun je dansen op de maan? Is er een plek op de wereld waar je heen kunt gaan? Eerlijk gezegd heb ik wel eens het idee dat het in ons land, vergeleken met andere landen, nog relatief gezien de beste plek is. .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw