VZTZ – De Logeerpartij

Zondag 09-03
Gescrabbeld. Pa heeft gewonnen. Ik eindigde onderaan. Had het hele spel geen klinkers, was vreselijk. Kon alleen maar woorden maken als ‘RTFVGWSL’ of ‘ZBCCVMKL’ en daar ging niemand mee akkoord.

Maandag 10-03
Werd wakker door het geluid van vogeltjes onder m’n raam! Het klonk zo prachtig, werd heel blij wakker. Blauwe lamp kan voorlopig wel in de kast. Voor de deur op bankje in het zonnetje ontbeten met ouders. Later naar stadje toe. ‘s Avonds naar de film: 12 Years A Slave. Indrukwekkende film. Na afloop nog even patatje bij McDonalds gegeten. Wist niet dat Mc ook zulke lekkere ijskoffie had.

Dinsdag 11-03
Beleefde bloedstollend moment toen ik ’s ochtends stapel schone was in kledingkast van dochter wou leggen. Deed kastdeur open en kat sprong eruit.
Weer naar stadje toe. Gezellig. Hele middag met ma in restaurantje aan de haven gezeten en liters warme chocolademelk met slagroom gedronken. Pa wandelde door de stad. ‘s Avonds nog even gescrabbeld. Op tijd naar bed.

Woensdag 12-03
Pa & ma gingen naar huis en ik ging naar het werk. Hoop dat ze gauw dichterbij komen wonen. Verder niet veel bijzonders over vandaag te melden.

Donderdag 13-03
Gewerkt. Buiten in het zonnetje gezeten met collega’s E. & M. ’s Avonds uitzending op t.v. gezien over de verbrandingsoven in Harlingen. Dat ding is de Harlingers met fors geweld door de strot geduwd. Een ieder was tegen en toch kwam hij er. Blijft vreemd verhaal.

Had per ongeluk een van de honden buitengesloten. Pas toen manlief ze wou uitlaten merkten we het. Beestje zat braaf voor de deur te wachten, 3 uur lang. Voelde me bijzonder schuldig.

Vrijdag 14-03
’s Middags boodschappen gedaan. Grijze dag. Was de hele dag duf en suf. Zelf cruesli gemaakt! Ben dol op cruesli maar er schijnt veel suiker in te zitten. Heb nu dus zelf geroosterd. Is niet slecht geworden – wel wat zoet vanwege halve fles Ahorn siroop. Volgende keer wat minder.
Bleef suf en duf. Zit nu aan de wijn, misschien dat ik daar wat van opknap. Ga straks op tijd naar bed.

Zaterdag 15-03
Uitgeslapen, heerlijk. Toen naar Franeker, gewinkeld en gewandeld. Stonden allemaal mensen te leuren met pamfletten in verband met gemeenteraadsverkiezingen a.s. woensdag. Ga – natuurlijk – ook stemmen, probleem is alleen: op wie? Moet steeds denken aan spelletje dat vriendinnetjes en ik vroeger speelden: ‘als je moet kiezen tussen Pietje en Wimpie, wie zou je kiezen?’ (Pietje en Wimpie waren natuurlijk de stomste jongetjes die we kenden).
Vanavond komen P. & H. op bezoek.

Zondag 16-03
Was gezellig gisteravond met P. & H. Al met al lag ik er pas tegen half 3 in. Tot ongeveer 9 uur geslapen. Bij het ontbijt halve zak Engelse drop gegeten. Daarna even met moeder gebeld. Rest van de dag in huis wat gerommeld, later naar buiten. Stond koude wind. Ga nu naar beneden. Andere helft van zak Engelse drop ligt er nog. Zal vast goed smaken bij glas rode wijn.

21 gedachten over “VZTZ – De Logeerpartij”

 1. Al met al een mooie week gehad met mooie momenten met familie en vrienden 😀

  Ik ben gek op drop alleen niet Engelse drop en bij het ontbijt ?
  Stevia is goed alternatief voor suiker bij je zelfgemaakte muesli 😉

 2. Ach gut die arme hond, heb ooit mijn hond eens een hele ochtend bij een winkel aan een paal laten staan, vergeten mee terug naar huis te nemen. Ja cruesli zit veel suiker in. Inderdaad mijn vriendin haar ouders wonen ook ver weg en dat is best wel eens jammer voor zomaar even een bakje tussendoor.

 3. Wat een brave hond, kan hij niet blaffen?
  Ik mag deze keer 3 stemmen uitbrengen met de gemeenteraadsverkiezingen, waarvan ik er 2 zelf mag weten. Die 3e eigenlijk ook, want wie komt daar nou achter. 🙂

 4. En je man heeft je toen ook 3 uur buitengesloten?

  De regels voor scrabble moeten nu eens aangepast worden, al die afkortingen zouden toch ook als woorden gezien moeten worden met snelle media.

 5. Je foto’s zijn heel sfeervol, ze lijken wel uit de oude doos. Wat nemen jullie de tijd voor elkaar, een hele middag in een restaurant heerlijk!

 6. He.. die film heb ik ook gezien, maar dan gewoon thuis. Dus ik denk dat dat een beetje een illegale versie was. 😉 Hahahhaa, Drop bij je ontbijt, hoe kom je erop. Misschien is hebreeuws scrabbelen wat voor je. Die hebben geen klinkers…

  Love As Always
  Di Mario

 7. Verslaafd aan Engelse drop, kannie anders haha!
  Pfff ja, stemmen. Ik weet het ook nog niet, erg hè? Nog maar twee dagen de tijd om informatie over de partijen te vergaren, ik denk dat ik voor Pietje kies 😉
  En wat een brave hond indeed … 3 uur geduldig wachten zonder een kik te geven. Dat gaat mij niet lukken 😉

 8. O heerlijk al dat gescabbel , maar beetje lullig natuurlijk dat niemand jouw woorden goedkeurde…. lastig zonder klinkers kun je alleen maar kleine woordjes maken als je bij de klinkers op het bord kunt komen!
  Geweldig hé om wkkaer te worden van de vogeltjes;-)

 9. Als ik je eet-en drinkpatroon zo lees, vermoed ik dat dit toch niet is wat alle dieetfreaks bedoelen. Maar ach, het is wel erg gezellig. Yolo toch?
  Scrabble is toch net een beetje als al die mede-klinkers in de Tweede Kamer. Ze zijn er maar je hebt er helemaal niks aan.

 10. Altijd ruzie tijdens scrabble. Mensen die ellenlange woorden verzinnen en dan zeggen dat ze bestaan. Ik speel het allang niet meer, dan nog liever Mens erger je niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw