VZTZ – De Litouwer

Bron: PixabayZondag 29-03
Ouders kwamen ’s avonds, gaan morgen paar dagen naar de Ardennen. Hoop dat het daar beter weer is want het was vreselijk de hele dag. Leek wel alsof ik in Siberië zat. Die wind, die regen. Is het gek dat ik nog steeds elke dag onder m’n blauwe lamp zit?

Maandag 30-03
Om een uur of 6 op en richting Ardennen. In Geldermalsen gestopt bij McDonalds voor een overheerlijke Ice Frappe.
Aan tafeltje achter ons zat echtpaar. Vrouw bekeek kop van de Telegraaf die op tafeltje lag. ‘Och gut’, zei ze tegen haar man, ‘hier lees ik dat Pechtholds huwelijk op de klippen gelopen is’.
Man snoof. ‘Heel goed. Ik hoop dat ze hem helemaal kaalplukt. Kan hij ook eens voelen hoe het voelt om tot op het bot uitgekleed te worden.’

Pa en echtgenoot hadden het de hele rit over de Belgische biefstuk waar ze zich enorm op verheugden. Bij aankomst reden we direct naar favoriete slager. Bleek tot op de grond te zijn afgebroken. Wat een deceptie.

Dinsdag 31-03
Verjaardag pa. Gefeliciteerd lieve pap! Prachtige tocht gemaakt naar Aywaille en paar kilo biefstuk voor de mannen gekocht.

Woensdag 01-04
Wat gaat het snel. Week is al bijna om. Bah. Tocht gemaakt Erezee. Daarna naar La Roche. Bij La Claire Fontaine gestopt voor kopje koffie. Deel van inrichting ademde sfeer uit van Downtown Abbey. Wil ook in zo’n soort huis wonen.
‘s Avonds genoten van de sensatie rondom ABN AMRO. Heerlijk. Weet nu al hoe dit afloopt, heb ik geleerd uit House of Cards. Zalm blijft buiten schot, Dijsselbloem blijft buiten schot en niemand praat hier straks meer over.

Gescrabbeld.

Donderdag 02-04
Naar Marche-en-Famenne toe. Was niet veel aan. Daarna door naar Rochefort. Was mooie stad maar wind was ijskoud. Kerk bezocht en toen… toen… Weet het niet meer.

Vrijdag 03-04
Vroeg op, weer naar huis. Weeehhh. (Geluid van huilende baby). Wil nog niet naar huis. Wil altijd in Ardennen blijven en tochtjes maken en leuke restaurantjes ontdekken en wandelen en glaasjes wijn drinken en genieten van de natuur.

Was toch blij om weer thuis te zijn. ‘Ben je blij om mama weer te zien?’ vroeg ik op een zo klef mogelijke manier aan dochter terwijl ik haar innig probeerde te omhelzen.
Dochter wurmde zich los. ‘Alsjeblieft zeg’, gromde ze. ‘Probeer eens een keer normaal te doen’.

Las dat topman KPN OOK al bonus heeft ingeleverd. ‘Zou er eindelijk een omslagpunt zijn bereikt?’, opperde moe.
‘Nooit’, zuchtte ik. ‘We zijn zo verschrikkelijk afgegleden – dit komt nooit meer goed.’

Zaterdag 04-04
‘Wat zit je toch de hele tijd moeilijk te doen over dat graaien?’ vroeg vriendin M. nadat ze m’n stukje van gisteren gelezen had. ‘Wat is precies je probleem? Je komt er telkens op terug. Je moet uitkijken dat je niet sneu gaat worden hoor.’

‘Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel’, antwoordde ik ferm. ‘En wat er plaatsvindt in die bankwereld druist ZO tegen alle vormen van eerlijkheid, integriteit en oprechtheid in – het is walgelijk. Een ieder die zich hieraan schuldig maakt is gewetenloos. Dat soort mensen zijn varkens. En de mensen die ervan meeprofiteren zijn ook varkens. Het is om te kotsen, dit soort individuen. Het is… het is…’ Zocht naar het juiste woord, kon het niet vinden.

‘Het is al goed’, suste M. ‘Neem in Godsnaam een paar slokjes wijn. Dat zal je goed doen.’

Zondag 05-04
Eerste paasdag. ‘We hebben leuke daagjes gehad in de Ardennen hè?’ zei moe aan de ontbijttafel.
Pa knikte. ‘Nou en of. Ik zag trouwens aan de nummerplaten van de auto’s dat er aardig wat toeristen zaten. Ik zag Fransen, Duitsers en volgens mij heb ik zelfs Litouwers gezien’.
Moe keek verwilderd op. ‘Lee Towers? Waar heb je Lee Towers gezien?’
God o God.

https://www.youtube.com/watch?v=sg6xaFZStEI

12 gedachten over “VZTZ – De Litouwer”

 1. Ja, dat rechtvaardigheidsgevoel is soms best lastig…ik herken het…jij zou het zo graag anders willen, ik ook, maar wij kunnen niets veranderen, enkel onze stem laten horen. Weer erg genoten van je stukje!

 2. Dat graaien is gewoon even in de wacht gezet, tot alles weer rustig is!
  En tiener dochters willen niet meer geknuffeld worden, komt láter wel weer goed hoor!

 3. Je vind het blijkbaar heel fijn bij ons in Ardennen het is er ook prachtig alleen het weer dat kunnen we je niet altijd geven wel een goede steak als goede Belg

 4. Op de een of andere manier smaakt het eten buiten onze landsgrenzen altijd beter…
  De Duitse Snitzel of braadworst, de Belse Biefstuk, en wat dacht je van het Bier, de Engelse Vis & Chips….enz. enz.

  Vraag me steeds meer af wat er met ons eten is gebeurd….. is het eigenlijk nog wel te eten dat eten.. ?

 5. Lee Towers haha! Maar het hád gekund … waarom zou hij niet naar de Ardennen gaan? 😉
  Zo had ik vroeger een klasgenootje die een singeltje op haar verjaardag had gevraagd van Jan & Dean (dat waren van die surfdudes en hun muziek was hot). Kreeg ze van haar ouders een singeltje van Jan & Zwaan hahahaha!
  La Claire Fontaine ziet er schitterend uit! Ga ik onthouden voor als we daar ooit eens in de buurt komen 🙂

 6. Marche-en-Famenne, daar heb ik nog een hele berg herinneringen liggen. Bovenop een berg, trouwens. Misschien in gekuiste versie leuk voor een blogje….. 😉
  Ik had bij dit blog toch eigenlijk wel een nummer van Lee Towers verwacht 🙂

 7. Wij zijn op vakantie naar dezelfde streek geweest als waar jullie geweest zijn. De Ardennen zijn prachtig. Helemaal als de zon schijnt 🙂
  “Ik hoop dat ze hem helemaal kaal plukt.” Haha!
  Lee Towers. Wat een giller. Gelukkig kun je ondanks het graaien nog wel lachen.
  Liefs Kakel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw