Geachte burger

© Still YouTube

Beste burger,

Onder druk van de gemeenschap hebben wij – de 6 bestuursleden van ABN AMRO – besloten voorlopig af te zien van de kleine salarisverhoging van 100.000 euro.

Wij zijn geschokt en bedroefd dat deze loonsverhoging op zoveel weerstand stuitte. Onbegrip heerst dan ook bij ons op kantoor, maar met opgeheven hoofd zullen we verder gaan. We gaan ervan uit dat, als straks de rust wedergekeerd is, er nog volop de gelegenheid zal zijn om een graai te doen naar deze ons door jullie misgunde loonsverhoging. Wellicht is dan het besef een beetje ingedaald bij u, burger, dat die ton werkelijk niet veel is in dit wereldje waar we onszelf constant verrijken met veel meer dan dit luttele bedragje. Dat zo’n tonnetje dan ook zoveel consternatie veroorzaakte is een zeer onwerkelijke en bijna beschamende situatie. Deze zogenaamde selectieve publieke verontwaardiging is wat ons betreft totaal irrelevant maar dat wil niet zeggen dat we hier geen les van hebben geleerd. We zullen in de toekomst dan ook naar nieuwe constructies (lees: minder transparante manieren) zoeken om onszelf te verrijken.

Hoogachtend,
De 6 bestuursleden van de bank waarbij wij u bij rood staan 12% rente rekenen en waarbij u bij een positief saldo maar 1% rente ontvangt.

Naschrift
Zojuist bereikte ons het trieste nieuws dat een van onze collega-topmannen, namelijk de heer Blok van de KPN, OOK heeft afgezien van zijn bonusje van 425.000 euro. Het is treurig dat we in een wereld leven waarin de hardwerkende bestuurder niet meer naar hartenlust mag graaien op waarde wordt geschat. De heer Blok heeft, sinds zijn aantreden in 2011, DUIZENDEN mensen op straat gezet ten voordele van zijn eigen portemonnee om het bedrijf te redden en dan is DIT vervolgens de manier waarop hij beloond wordt? Het is schunnig en schandelijk dat hem deze bonus niet gegund wordt en we hopen van ganser harte dat deze vreselijke, bijna onmenselijke, situatie niet al te lang meer duurt.

17 gedachten over “Geachte burger”

 1. Het sarcasme druipt hier van het scherm. Ben bang dat de heren er niet koud of warm van worden, die staan ver, ver, van het normale leven af.
  Mooi gedaan, Rebelse Huisvrouw.

 2. O, ik heb zo te doen met deze arme sloebers, die het contact met de werkelijkheid volkomen kwijt zijn. Die beginnen vermoedelijk te kwijlen bij het horen van het woordje voedsel’bank’, omdat ze denken dat daar misschien ook nog wel vette bonussen te halen zijn. Misschien zouden ze moeten overstappen en kratten gaan vullen in plaats van hun eigen zakken. Dan komen ze er wellicht achter waar hun gegraai toe leidt. Bah!
  Prima blog, Rebelse!

 3. Het zal moeilijk voor ze zijn, maar ze mogen bij me aanschuiven hoor als ze niets meer hebben. Ik ben niet zo van het graaien, maar van het delen.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Toen ik nog bij de Engels bank werkte, kwam er een nieuwe onderdirecteur die nog net niet op zijn borst stond te roffelen van trots bij het vermelden van zijn superieure daad: 400 personeelsleden ontslag verleend bij een concurrerende bank. Je begrijpt: ons personeel liep wèg met de man. NOT. Elke keer als ik aan het woord graaien denk, heb ik deze kerel voor ogen.
  Nou ja, moeten bovengenoemde de heren maar kleinere maat riem kopen 😉
  Liefs Kakel

 5. Een raar wereldje, dat bankwezen. In jouw ‘sarcastische’ relaas zit ondertussen een hoog waarheidsgehalte. En die nieuwe constructies … ik heb er een hard hoofd in 🙁

 6. Er worden steeds meer initiatieven ontwikkeld om met groepen mensen zelf verzekeringen en banken te beginnen. Terug naar de mutualiteit. Kleinschalig en niet op winst uit. Geen tussenpersonen en directies meer te belonen. Het werkt echt. En het heeft de toekomst.

 7. Waarom krijgen bepaalde mensen extra geld voor het werk dat ze hebben aangenomen? Moeten ze dan niet alle geld terug geven als ze hun werk niet goed doen? De ABN is gered door de NL overheid met geld van de NL burgers. De topmannen bij de ABN hebben dus hun werk niet goed gedaan. Wanneer betalen deze mannen alles terug?

 8. Goed gezegd. Eigenlijk vind ik het maar trieste figuren. Als meer-meer-meer (geld) je enige doelstelling is ben je beklagenswaardig!
  Hoop dat je leuke paasdagen had in de Ardennen. Wij gaan over 2 weken naar Kreta! Ga je mee? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw