© Pixabay dream-333815_1280

VDTD – De Verslaving

Vrijdag 16-09
Ga proberen maand lang geen suiker te eten. Geen chocolademelk, geen slagroom, geen dit of dat. Alleen maar natuurlijke suikers zal ik nuttigen. Hoor er steeds meer mensen over en ze schijnen zich allemaal geweldig te voelen.

Miljoenennota uitgelekt. Haha, het zal eens niet. ‘Er zagen mensen doelbewust aan de poten van de koning’ zei collega H. die ik sprak. ‘Want laten we wel wezen: als de miljoenennota al van tevoren bekend is, wat voor nut heeft het dan nog dat Willem hem op tv nog eens voorleest? Dan is zijn rol toch uitgespeeld?’

Zaterdag 17-09
Gisteren helemaal geen zoetigheid gegeten. Gegrilde groente en smoothie gaat niet lukken vandaag, eten vanavond bij vrienden.

01.55 uur. Net thuis. Was superleuke avond, hebben gebarbecued en eindeloos bijgepraat. Kregen discussie over vreemdgaan – wel of niet vertellen?
‘Wel natuurlijk’ vond L. ‘Je partner heeft het recht om eigen keuzes te maken’.
‘Dat is zo’ beaamde J. ‘Maar aan de andere kant: door te bekennen is er nog nooit iemand vrijgesproken’.

Zondag 18-09
Las dat (bijna) alles dat eindigt op ‘ose’ in feite suiker is (glucose, fructose, dextrose, sacharose, maltose etc.).
’s Middags op de bank met ‘De Kleine Zielen’ van Couperus. Het is wel een pil hoor, dat boek. En soms wat saai maar goed, wil doorzetten. Ben nu bij gedeelte dat de grootmoeder advies aan kleindochter Emilie geeft terug te gaan naar haar man, ondanks het feit dat hij haar slaat.
‘Als een vrouw waardig is slaat haar geen man’ staat er bijvoorbeeld. En ook dat ze hem ‘met zachtheid en waardigheid moet overtuigen dat hij verkeerd deed’.
Jaja. Ik dacht het niet.

Zie alleen maar M&M’s voor ogen dansen. Pffff.

Maandag 19-09
Vriendin M. heeft Belgische oom op bezoek. Oom sprak met een zwaar accent, kon hem nauwelijks verstaan. Op een gegeven moment vertelde hij over zijn overleden vrouw: ‘Ik mis haar nog elke dag. Ze had een hart van hout’.
‘Hij bedoelt goud’ fluisterde M.

Man van M. wilde het kennelijk over iets anders hebben en vroeg zonder enige omhaal: ‘Worden er in België ook schaamteloze woekerwinsten gemaakt over de ruggen van patiënten?’
Vriendin M. wierp hem een woedende blik toe. ‘Laten we het gezellig houden ja?’ siste ze.

RTL Late Night gezien. Hoorde dames van The Green Happiness verkondigen dat ‘een ei eigenlijk de menstruatie van een kip is’. Hou zelf erg van smoothies en dat soort dingen maar het moet natuurlijk niet te gek worden. Wat een flauwekul.

Dinsdag 20-09
Prinsjesdag!!! De koning las keurig de Troonrede op (las hij nou gewoon de krant voor waar het meeste al in stond? vroeg ik me af) en het komt erop neer dat ons Gouden Tijden te wachten staan.
‘Ik denk juist dat ons nog heel wat narigheid staat te wachten’ voorspelde vriend P., de filosoof. ‘Ze zijn zichzelf zo enorm op de borst aan het kloppen – dit riekt aan alle kanten. Bovendien slaat het ook nergens op. Wat er de afgelopen jaren gebeurd is, is feitelijk hetzelfde als iemand langdurig waterboarden om dan vervolgens lachend te zeggen: ‘Nou stoppen we ermee, goed hè?’

Niet gesnoept. Voelt echt als afkicken dit.

Woensdag 21-09
Stukje Algemene Beschouwingen gekeken. Had meer weg van verkiezingsdebat. Daarna naar stad gefietst. Vraag me af: HOE kan het dat er zóveel ruimte tussen de spaken zit maar dat, als je je fiets op slot doet, de sleutel ALTIJD tegen een van de spaken ketst? Is toch vreemd?

19.45 uur. Kreeg net melding van NL Alert. Schijnt grote brand te zijn, beste is ramen en deuren gesloten te houden. Gekke is: ik zie helemaal niéts. Ik ruik ook niets. Vreemd. Toch maar de boel dichtdoen?

23.10 uur. Hele dag niet gesnoept. Geen koekje, geen snoepje. Niks. Saai.

Donderdag 22-09
‘Hoe is het met Jan-Jaap?’ vroeg ik aan ex-collega T. ‘Is z’n bloeddruk nog zo hoog?’
‘Ik weet het niet’ zei ze. ‘Ik geef hem in elk geval geen pinda’s meer – hij pakt ze nu zelf zag ik tot m’n verbijstering. Bovendien wordt het er hier ’s avonds niet gezelliger op want hij wil permanent in het donker zitten’.
‘In het donker?’ herhaalde ik niet-begrijpend.
‘Ja’ antwoordde ze gelaten. ‘Hij wil de ramen open hebben omdat hij het zo warm heeft maar ja – muggen hè. Dus staan de ramen hier ’s avonds wagenwijd open en zit hij in het pikdonker naar tv te kijken.
‘Ik heb nog een grote zak bitterballen in de vriezer liggen’ zei ik zojuist tegen hem. ‘Wil je die hebben? Dan kan je die op je hoofd leggen om af te koelen’ maar dat hoefde niet zei hij’.

19.15 uur. Bounty gegeten, vond ik zojuist ergens achter een pot met doperwten. Niet eens naar houdbaarheidsdatum gekeken, interesseerde me geen pest. Propte ding in één keer naar binnen. Pas nadat ik Bounty ophad en overspoeld werd door enorm schuldgevoel realiseerde ik me met immens grote droefheid: ik ben verschrikkelijk verslaafd.

9 gedachten over “VDTD – De Verslaving”

  1. Wat een ellende he, al die lekkere suikertjes laten staan! Ik probeer het ook maar telkens komt er wel weer ergens zo’n bounty opduiken en als ik dan zwicht ben ik ook weer een paar dagen van het pad en prop ik me helemaal vol… zucht.

  2. Volgens mij is “eten” tegenwoordig dodelijk, en dat zal wel kloppen je weet alleen niet van te voren hoe lang je het daarvoor vol moet houden, trouwens , niet eten is ook dodelijk.
    Tja die troonrede, de engie troonrede in het plat Haags kun je natuurlijk op prinsjesdag alleen maar op mijn blog vinden, die lekt nooit uit;-)

  3. Ik eet al sinds augustus 2014 geen suiker meer en dat bevalt me prima. Mijn ergste vermoeidheid ben ik er door kwijt en ik heb geen dipjes meer na het eten. Maar ik ben niet van de suikerpolitie, hoor, en ga zeker niemand bekeren.
    Gewoon doen waar je je zelf goed bij voelt.
    Lieve groet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw