Speciaal voor mannen(1)

Speciaal voor mannen

Hallo lief dagboek!
Ik heb de nodige reacties gekregen op mijn laatste stukje waarin ik schreef dat vriendin M. door haar hormonen last heeft van haar stoelgang; veel mensen vonden het kennelijk fijn om te lezen dat ze niet de enigen zijn voor wie de dagelijkse gang naar de wc een ware martelgang is. ‘Zou je wat vaker over de overgang willen schrijven?’ vroeg iemand aan me. ‘Het helpt me enorm als ik bepaalde klachten teruglees, om te weten dat ik niet de enige ben.’
Hierbij dus even een lijstje met mogelijke klachten zodat jullie, mannen, begrijpen waarom moeder de vrouw niet altijd meer dat leuke vrolijke meisje van 20 jaar geleden is. Waar kunnen vrouwen tijdens de overgang last van krijgen?

 • gewrichtspijn
 • hoofd vol watten
 • huilbuien
 • stemmingswisselingen
 • vergeetachtigheid
 • paniekaanvallen
 • stoelgangproblemen
 • gewichtstoename
 • opvliegers
 • slaapstoornissen
 • haaruitval
 • droge, jeukende huid

Dit, heren, is een zéér beknopte opsomming. Ik laat het hierbij want anders wordt mijn stukje te lang maar wel even een tip: neem vandaag eens een bloemetje mee naar huis. Vindt ze vast leuk.

Vrijdag 8 september
Goed nieuws dagboek: T-Mobile heeft besloten zichzelf opnieuw uit te vinden en noemt zichzelf voortaan…Odido. Ja, dat las je goed. Odido. Het klinkt alsof een peuter zijn eerste woordjes stamelt. Hebben hier volwassenen urenlang over gebrainstormd? Waren ze toen serieus of zeiden ze tegen elkaar: we gaan dit bedrijf eens grondig in de zeik nemen? Odido. Goeie God.
18.52 uur. Net klaar met eten, had witlofsalade gemaakt met gegrilde zalm.
19.56 uur. Zit nog steeds buiten! Hoorde net veel sirenes, hoop niet dat er iets ergs gebeurd is.

Zondag 10 september
Met vriendin M. (een andere vriendin M.) en haar familie een dagje naar Terschelling toe. Was ge-wel-dige dag met schitterend weer en leuke gesprekken. Dagje was veel te snel om.

Dinsdag 12 september
10.12 uur. Liedje van de week is deze week liedje van dochter. Hoe kan het dat ik het daar nog nooit over gehad heb eigenlijk? Ben ik een ontaarde moeder of gewoon bescheiden? Anyway: liedje heet: Find me Again en ze is op Spotify te vinden als Zoe Zalcman.
11.43 uur. Vroeg me opeens af of dochter wel echt mijn dochter is. Hoe kan een kind dat zulke muziek maakt mijn kind zijn? Hoe weet ik zeker dat ze in het ziekenhuis geen baby verwisseld hebben?
23.07 uur. Haha, ex-collega E. had aan haar man gevraagd of hij iets exotisch wilde koken. Toen ze aan tafel gingen bleek hij pasta met kaas en ketchup gemaakt te hebben met daar bovenop een parapluutje.
Het is Hawaïaanse pasta, verklaarde hij plechtig.

Woensdag 13 september
Vriendin M. + eega kwamen eten, had roti gemaakt. Man van M. windt zich op over het feit dat er steeds meer winkels sluiten onder het mom van ‘hoge personeelskosten’.
Waarom heeft niemand het over de exorbitant hoge huren die betaald moeten worden?, brieste hij. Er zijn eigenaren die liever hun pand jaren leeg laten staan in plaats van voor minder te verhuren, het is stuitend.
Dat is inderdaad een beetje…stuitend?

Donderdag 14 september
Aflevering gezien van Boardwalk Empire, zijn we opnieuw mee begonnen. Kregen het daarna over de voors- en tegens m.b.t. het vrijgeven van drugs. Probleem is natuurlijk de werkgelegenheid, zei ik. Als je het vrijgeeft heb je meteen een leger aan werkelozen. Bovendien: moet je sommige mensen niet tegen zichzelf beschermen?
Je kan niet bezig blijven, zei man. Ik mag nu ook een liter bleekwater opdrinken als ik dat wil.
Hm.

Woensdag 20 september
Vriendin M. belde. Soms denk ik dat ik gek word, zei ze. Ik moest vandaag opeens vreselijk huilen toen ik een oud rompertje van een van de kindjes tegenkwam, ik kon gewoon niet stoppen.
Hormonen, zei ik.
Denk je? vroeg M. Ze klonk hoopvol.
Zeker weten, zei ik. Op een dag houdt het op. Geloof me, het gaat over.
Daarna liet ik een lange stilte vallen terwijl ik er in gedachten mistroostig aan toevoegde: misschien.

==============

4 gedachten over “Speciaal voor mannen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw