© Pixabay chichenitza-3886736_1280

Maya

Zojuist weer iets schokkends gelezen: Leden van de Russische Staatsdoema hebben televisiezenders gewaarschuwd niet te veel aandacht te besteden aan het vergaan van de wereld. Volgens de Maya-kalender zal dit op 21 december geschieden. De Leden van de Staatsdoema zijn ‘bang dat de informatie negatieve effecten kan hebben op de psyche en emotie van de kijkers’.

Nou, na het lezen van zo’n berichtje heeft mijn psyche in elk geval een flinke opkikker gehad en ook mijn emoties hellen zo langzamerhand dan weer richting ‘positief.’ Geweldig wat zo’n klein berichtje met je humeur kan doen! Een heel groepje afgevaardigden dat zich over de Maya-kalender buigt en dan televisiestations gaat waarschuwen voor de impact die de berichtgeving kan hebben op de psyche van het volk – leuker kan haast niet.

‘Wat zullen ze daar dan leuke nieuwtjes voorgeschoteld krijgen, dag in, dag uit’ denk ik dan meteen, want als ze daar dezelfde ellende voorgeschoteld krijgen die wij hier naar binnen geslagen krijgen, krijgt je psyche hoe dan ook een enorme optater en dat wil de Staatsdoema dus niet. Ik zie het hier nog niet gebeuren – de Tweede Kamer die tv stations waarschuwt voor de berichtgeving omtrent de Maya-kalender. Hoeft trouwens ook niet, de Tweede Kamer zorgt zelf al voor genoeg emotionele deuken in onze psyche.Hoogstwaarschijnlijk zal de aarde inderdaad ooit eens vergaan en of het nou door een implosie komt, een explosie, bacteriën – het maakt dan allang niet meer uit. Eraan gaan we, hoe dan ook! Ooit.21 december komt al aardig dichtbij. Hoe zal dat gaan in gezinnen die ervan overtuigd zijn dat dit hun laatste dag op aarde zal zijn? Zou het een beetje gaan in de trant van:
‘Doen we nog een kerstboom dit jaar Jan-Jaap?’
‘Mmmm, kweenie… wat denk jij?’
‘Tjaa… het heeft eigenlijk niet zoveel zin he? Want met kerstmis zelf hebben we er niets meer aan.’Of:
‘We hebben eigenlijk wel een nieuwe wasmachine nodig Jan-Jaap, deze doet het niet goed meer’
‘Nou Mien, dan moet je nog maar even op de hand wassen, want 21 december komt eraan en daarna heb je er toch niets meer aan’.Knap dat er mensen zijn die hier heilig in geloven. Je moet het maar kunnen allemaal. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit ook dezelfde mensen die bij volle maan op een open plek in het bos een heksendansje eraan wagen om vervolgens stuiptrekkend aan de paddo’s te gaan. Of schuimbekkend met een brandende joint onder hun oksel kikkeroogjes oplepelen in de hoop op die manier van hun acne af te komen.21 december mag wat mij betreft rustig komen. En of de Maya’s nou wel of geen gelijk krijgen merk ik gauw genoeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw