Een volgende keer misschien

Een volgende keer misschien

Hallo lief dagboek!
Het leek wel herfst vandaag, niet normaal. Het is vandaag 19 april; zou de lente ondertussen niet eens moeten beginnen? De hele dag aan het werk en veel te weinig bewogen, rende zonet dus nog een paar keer trap op en af.
‘s Avonds uit eten met nichtje T. & man W., was gezellig. Nu 00.23 uur, ga nog even in Goud-Elsje lezen (oud meisjesboek van moe). Als Goud-Elsje haar man wilde verwennen deed ze een extra lepel suiker in de koffie las ik. Duidelijk andere tijden.

Zaterdag 20 april
09.30 uur. Regen. Las net in de krant dat honderdduizenden werknemers een paar honderd euro per maand extra kwijt zijn aan reiskosten. We leven in een onbetaalbaar land, wonen in onbetaalbare huizen, moeten onbetaalbare boodschappen doen en mogen ook nog eens betalen om naar het werk te gaan. Wat voor land is dit? Wordt het niet eens tijd om massaal te emigreren?

Zondag 21 april
‘Daarom is het ziekteverzuim zo hoog’ zei man. ‘Bij ziekmelden heb je geen reiskosten en word je 100% doorbetaald. Het levert dus geld op om je ziek te melden.’ Had ik nog niet eens zo bekeken.
12.53 uur. Bezig alle websites te updaten, altijd een enorm karwei. Zonet HAGELDE het!
Liedje van de Week: Love & Affection van Joan Armatrading.

Maandag 22 april
Vereniging Oud Harlingen staat in het rood omdat ze het historische karakter van het huis van Piet Paulusma graag wil behouden. (Het schijnt dat de binnenkant al compleet is ontdaan van historische plafondelementen, massief houten deuren en marmeren vloeren). De gemeente kan je – uiteraard – niks kwalijk nemen. Die heeft het te druk met ‘de collega die hierover gaat is ziek’ verwijzingen en met paperclips sorteren op grootte en kleur. Ondertussen gaan monumentale panden eraan. Wat een trieste toestand.

Woensdag 24 april
Regen zon wind. Ondanks het slechte weer toch met Selina W. op pad voor een fotoshoot (Selina is beginnend fotografe en maakt schitterende foto’s).
Had het later met vriendin M. en haar man over Albert Heijn – Albert Pijn, voor veel mensen. ‘AH is koploper in het benadelen van de consument,’ zei man van vriendin M. ‘De grootte van de verpakking is hetzelfde gebleven, de inhoud is verminderd en toch nog prijsverhogingen. Je moet maar durven.’

Donderdag 25 april
Bij de boot wat gedronken. Ving gesprek tussen 2 mannen op: ‘Als je op de goede partij had gestemd had iedereen nu de pil van Drion in huis.’
23.10 uur. Ga naar bed. Net even met dochter aan de telefoon, hadden het over hoe ongezond vapen is.
‘Ik heb het nooit gedaan, dat vapen’ zei ik.
‘Dat is op jouw leeftijd ook vet gênant’ zei dochter.

Zaterdag 27 april
Koningsdag. De dag waarop iedereen laat zien hoeveel oude meuk hij op zolder heeft.

Maandag 29 april
14.22 uur. Dronk net een glas kefir, want ja, dat is ‘zo gezond’. Kreeg kippenvel over hele lichaam bij elke slok, van pure smerigheid. Iets, waar je lichaam zoveel weerstand tegen heeft, kan toch niet gezond zijn??
14.35 uur. Wat ik zeg klopt trouwens niet. Lichaam heeft geen moeite met suiker en dat is ongezond. Conclusie: de meeste dingen die gezond zijn, zijn niet lekker.

Dinsdag 30 april
Las laatst dat maar liefst 88% van de Nederlanders wel zouden willen emigreren. Dat schijnt te komen door de overbevolking, de immigratiecrisis en de verloedering in Nederland. Vriendin M. heeft het er ook steeds vaker over. Gezellig allemaal.

Woensdag 1 mei
Moet stoppen, anders wordt stukje te lang, maar wilde het eigenlijk nog wel over het e.e.a. hebben, bijvoorbeeld dat Nederland in de loop der jaren 160 MILJARD aan ontwikkelingshulp heeft weggespoeld en niemand weet hoe dat geld besteed is. (Er rijden op dit moment in elk geval heel wat machthebbers in Rolls-Royces van rond, dat weet ik wel). Ik wilde het hebben over het feit dat de formerende partijen het laatst hadden over het afschaffen van de €385 eigen risico, en hoe vreemd het toch is dat niemand het daarbij had over al die honderden verzekeringsmaatschappijen aan wie we dit te danken hebben. Vroeger hadden we 1 Ziekenfonds en klaar. Ik wilde het over nog veel meer hebben, maar goed, dat gaat nu dus niet meer. Misschien de volgende keer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw