© Pixabay love-3581038_1280

Echte Liefde

Het is goed te weten en te zien dat er in een wereld vol narigheid hier en daar toch nog zoiets moois bestaat als De Echte Liefde Die Standhoudt. Hadden we in het verleden al heel wat ongelukkige liefdes à la Romeo & Juliet, Heloise & Abelard, Tristan & Isolde, Floris & Blancefloer – tegenwoordig hebben we onze eigen Badr & Estelle.

Intens heb ik met ze meegeleefd, de afgelopen weken, wat zeg ik: maanden. Mijn hart ging uit naar dit prachtige stel waar het geluk overduidelijk vanaf spat en dat zonder twijfel voor elkaar geschapen is. Als er iemand is die dit geluk ook echt verdient is het natuurlijk wel Estelle. Laten we wel wezen. Het was een hel waarin die arme meid geleefd heeft, al die jaren. Wat zij heeft moeten doorstaan met Ruud is ongekend en het is te hopen dat ze daar ongeschonden uit is gekomen. Het valt te betwijfelen.

Het valt dan ook niet mee: je bent getrouwd met de man van je dromen, woont in een kast van een huis, hebt geld als water, loopt doorlopend door de PC Hooft, daarbij ongecontroleerd zwaaiend met je creditcard – wat een lijden. Hier kun je haast niet onbeschadigd uitkomen en dat zou ze misschien ook niet, als ze Badr niet ontmoet had.
 
Badr heeft haar leven weer zin gegeven en nu, in deze fase waarin hun relatie verkeert, zijn ze tot de conclusie gekomen dat ze deze verhouding al naar een ‘volgend level’ hebben getild. Ook hoopt ze dat ze, na alle ellende die hen de laatste maanden achtervolgt, nu al de zogenaamde ‘seven year itch’ de nek omgedraaid hebben. Ik hoop persoonlijk voor Estelle dat Badr haar niet de nek omdraait op een dag, maar dat terzijde.

Ergens lees ik dat Estelle Badr soms mag bellen en één keer per week mag ze bij hem op bezoek. Over deze hoogtepunten in haar leven zegt ze: ‘De momenten waarop ik hem mag vasthouden, zijn momenten waarop ik bijna licht geef van geluk. Daar teer ik dan de hele week op.’Wat heerlijk dat je op die manier je relatie naar een volgend level tilt! De meeste mensen doen daar veel meer moeite voor – die hebben de nodige drama’s en ruzies doorstaan en weten dank zij een dosis gezond verstand en door veel met elkaar te communiceren de boel naar een ‘volgend level’ te tillen. Maar zo hoeft dat dus feitelijk niet. Elkaar gewoon één keer in de week stevig vasthouden, zorgen dat je dan licht geeft van geluk en hoppa: Next Level.

Het zit wel goed tussen deze twee, dat weet ik zeker. En door deze moeilijke periode slaan ze zich wel heen.
Vooral Badr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw