© Pixabay rabbit-542554_1280

De PaasMan

Mijn Hemel Action, wat flik jij me nou??? Dit KAN toch niet??? Ben je nou echt totaal, helemaal en compleet van de pot gerukt? Wat is dit nou voor overspannen, neurotisch, geëxalteerd, onbeheerst, hysterisch, psychotisch gedrag? Kan je nou werkelijk niet even, heel even wachten? Dit is echt zielig!

Serieus: ik was verbijsterd toen ik vanmiddag in de Action was. Ik kom er graag, de Action. De allerbeste waxinelichtjes haal ik daar vandaan en voor diverse andere artikelen ren ik ook graag naar de Action.

Zo dus ook vanmiddag. Ik had vandaag absoluut niets nodig maar had wel zin om iets te kopen, je kent dat wel. Iets dat niet teveel zou kosten, dus hop, ik toog naar de Action. Al rondslenterend had ik toch al gauw weer een hele kar vol. Een koekenpan, wat vaatdoekjes, een dekbedovertrek, een paar flessen shampoo, een grote fles vloeibaar wasmiddel, een rompertje voor een pasgeboren baby in mijn vriendenkring, stofzuigerzakken, fotopapier, een pot verf, een paar gloeilampen en nog een x-aantal zaken die ik nu niet vernoem omdat de lijst anders echt te lang wordt.

Zo slenterde ik dus heerlijk op mijn gemak rond in de Action en onderwierp elk schap zorgvuldig aan mijn geoefend oog. Alle kerstspulletjes die de afgelopen weken – maanden – opzichtig de winkel hadden geterroriseerd waren inmiddels verdwenen en hadden plaatsgemaakt voor de gewone dagelijkse-kost-dingen.

Dacht ik. Daarom kon ik het ook maar moeilijk geloven toen ik zag wat ik zag. Het kwam echt als een kleine schok. Ik bedoel: ik weet nou ondertussen ook wel dat de gemiddelde winkelier vrij overspannen reageert op de gebeurtenissen in het land. Wordt heel Haren overspoeld en geplunderd door beschonken jongeren die van plan zijn de boel aan gort te slaan? Hup, Albert Heijn en de Mitra spelen daar direct op in en laten de winkels extra lang open om het lallende rapaille te voorzien van de broodnodige alcohol. Dat ze daarna door dezelfde groep beschonken idioten geplunderd werden vonden ze nog raar ook.

Maar goed, ik dwaal af. De Action dus. Vanmiddag, een uur of half vier. Daar sta ik dan bij het schap dat ik aandachtig in me opneem. Met de kerst nog in mijn achterhoofd, de jaarwisseling nog in mijn achterhoofd, de broodnodige appelflappen nog in mijn achterhoofd en dan dit. Bij de Action. Een schap VOLGELADEN met paaseitjes. Paashaasjes. Paaslampionnetjes. Paaskaarsen. Volgeladen van top tot teen. Het was vreselijk.

Ik ben gillend de winkel uitgerend. Die spullen haal ik nog wel een keer op. Tegen de tijd dat het Pasen wordt, over een maand of twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw