De Nieuwe Dag

De Nieuwe Dag

Hallo lief dagboek,
Ik ben de laatste dagen weer enorm hormonaal en (heren: let goed op, want dit staat jullie thuis misschien ook te wachten) dat hormonale houdt in dat ik opgejaagd, nerveus en zenuwachtig ben. ‘Moet jij binnenkort niet weer even naar je vriendin in Spanje?’ verzocht man gelaten toen ik hem weer verwilderd aankeek en met hoog opgetrokken schouders achter de stofzuiger aanrende. ‘Dat is misschien wel goed voor je, in elk geval voor mij,’ vervolgde hij. Ging er niet op in. Goed, tijd voor mijn stukje en ik begin bij:

Zondag 19 mei
1e Pinksterdag. Bij de boot wat gedronken. ’s Avonds met vriend P. (de filosoof) aan de telefoon. Met de verkering gaat het niet zo goed, ze vindt hem niet zo romantisch. ‘Ik heb geen idee wat ze daarmee bedoelt,’ zei P.
‘Misschien wil ze een keer een dinertje bij kaarslicht in plaats van alweer een boekbespreking,’ suggereerde ik.

Maandag 20 mei
Tweede Pinksterdag. Naar tuincentrum Witmarsum. Op weg naar huis werden we overvallen door een enorme wolkbreuk. Niet normaal, wat een regen.
23.15 uur. In bed. Ben filosofische boeken aan het lezen in een wanhopige poging tot geestelijke groei.
23.55 uur. Kan niet slapen, voel me heel wakker.
02.34 uur. Pffff. Nog steeds wakker.

Dinsdag 21 mei
Gewerkt, ben met beetje lastige website bezig. Dat is eigenlijk niet de bedoeling, wil alleen maar leuke sites maken. Schone was naar pa gebracht, later getuige van een bijna-ruzie tussen vriendin M. en haar eega. M. had een jurk aan waarvan ze vond dat die gekrompen was in de was. Haar man bestudeerde haar en zei toen: ‘Het ligt niet aan die jurk, die is niet gekrompen.’

Woensdag 22 mei
10.15 uur. Ga zo naar Nederhorst den Berg om met vrienden R. & W. hun sloep te halen en terug te varen naar Amsterdam.
23.54 uur. De sloep halen ging goed, maar dat de sluis richting Weesp pas om half 6 openging, wisten we niet. Daar zaten we dan, dobberend op de Spiegelplas. Het was pas 14.45 uur. Natuurlijk had geen van ons drinkwater meegenomen, maar wijn was er in overvloed. ‘Is dit nou volwassen gedrag?’ vroeg ik aan R. en W. Daar konden ze geen antwoord op geven. Ik ook niet.

Vrijdag 24 mei
Nog in Amsterdam, vandaag afgesproken met jeugdvriendin EJ., was leuk. Wilde gisteren naar Van Goghmuseum en Anne Frankhuis, voor beiden bleek je weken van tevoren al te moeten reserveren. Wat een gedoe.

Zaterdag 25 mei
Weer thuis. Heerlijk om weer in Harns te zijn, merk dat ik Amsterdam toch echt wat ontgroeid ben. Even naar pa, lekkerbekje gebracht. ’s Avonds kwamen oom H. en buuf Annie langs. Kregen het over de overbevolking. ‘Het blijft vreemd dat de politiek dat niet benoemt,’ zei man.
Oom H. knikte instemmend. ‘Als we nu eerst de subsidie op kindjes maken af zouden schaffen, dan….’
‘Dan kunnen we daarna misschien leuke tv-programma’s in het leven roepen,’ vulde buuf Annie aan. ‘Wie heeft de minste kinderen bijvoorbeeld?’ Buuf Annie klonk voor haar doen heel cynisch.
Oom H. keek bezorgd. ‘Heb je te diep in het glaasje gekeken, Annie?’

Woensdag 29 mei
Kon vandaag niet op de woorden ‘bebouwde kom’ en ‘perforator’ komen. Omschreef het dus als: ‘Wanneer je met de auto in een woonwijk rijdt’ en ‘dat ding waar je gaatjes mee maakt’. Was de hele dag behoorlijk hormonaal. Had ook een schotel in de oven gezet om er na 35 minuten achter te komen dat de oven niet aan was. ‘Ik denk dat ik gek aan het worden ben,’ snikte ik tegen man.
‘Gauw naar Spanje,’ mompelde man. ‘Dat is goed voor je, doe dat nou maar.’
22.27 uur. Wil een leuke afsluiting bedenken voor dit stukje maar het lukt niet. Ga nu een megagroot glas wijn inschenken, en dan naar bed. Morgen is er weer een dag. Hoop ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw