© Pixabay money-2991837_1280

Arme Klaas

Er gebeuren natuurlijk vreselijke dingen in de wereld – dingen waarvan je denkt: wat een ellende, wat een narigheid, ik wou dat ik hier iets aan kon doen. Maar na het lezen van dit nieuwtje vanochtend in de krant was het alsof een ijskoude hand zich om mijn hart greep.
Ik pakte me vast aan mijn keukenstoel en probeerde er niet vanaf te vallen – de hele kamer draaide om me heen van narigheid. Wat las ik namelijk: dat Klaas Knot, President van de Nederlandsche Bank, op termijn de helft van zijn salaris moet inleveren. ‘Dit is vreselijk’, fluisterde ik zachtjes voor me uit. ‘Wat oneerlijk. Hoe kunnen ze dat die man aandoen?’

Klaas zal – op termijn – nog maar 228.000 euro verdienen. Schandalig. Hier kan de man toch nooit van rondkomen? Dat is 19.000 per maand – zeg nou zelf. Met een beetje hypotheek, een gezin, misschien nog wel een tweede gezin op de achtergrond – hallo zeg. Daarom Klaas: ik hoop dat ze deze regel weer terugdraaien. Ik vind het oneerlijk dat jij de dupe dreigt te worden van een regel die naar volkomen willekeur toegepast wordt. Het Grote Graaien is nog steeds flink gaande en jij, of all people,moet de helft inleveren?!? Ik doe het Klaas niet na. Ik wou dat ik hem kon helpen. Maar ja, dat willen we allemaal waarschijnlijk wel. Toch?!?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw