VZTZ – De Mantra

Zondag 07-09
Vreselijk drama vannacht. Kon niet slapen. Sloop trap af om glaasje wijn aan de keukentafel te drinken. ‘Misschien helpt dat’, bedacht ik me. Liet de wijnfles uit handen glippen, ZO op de plavuizen. Man en dochter stormden naar beneden. ‘Ik wou de melk pakken’, legde ik dochter uit die me minzaam glimlachend bekeek. Durfde geen nieuwe fles wijn open te maken.

Maandag 08-09
Dochter rende om 07.00 uur de kamer in.
‘Ik voel me niet zo lekker, mag ik thuisblijven?’ Ze klonk wat mat.
‘Natuurlijk’ bromde ik en draaide me om. ‘Je mag morgen ook thuisblijven als je dat wil. Je mag zelfs de rest van de week thuisblijven als je dat wil.’ Lukte niet meer om te slapen. Ging toen maar naar de huisarts in verband met vreemd plekje op voorhoofd. Ding is 1.5 mm groot maar toch. Plekje wordt vrijdag weggehaald.

Dinsdag 09-09
Moest vandaag weer mammogram maken. ‘Wat als ik flauwval terwijl ik vastgeklemd ben?’ vroeg ik. ‘Scheurt mijn borst er dan af?’ Ik gruwde bij de gedachte. Laborante lachte. ‘Ik vang u op hoor, maakt u zich maar geen zorgen.’
‘Dat kan niet’, wou ik zeggen, ‘want u zit veilig achter dat glas en tegen de tijd dat u bij me bent dan… dan…’ maar besloot er het zwijgen toe te doen.

Woensdag 10-09
Gewerkt. Na het werk met vriendin C. even wat gedronken in de Jordaan. Veel toeristen. ‘Als ik ’s ochtends de deur uitga hoor ik alleen maar Frans, Spaans en Engels’, vertelde C. ‘Dat is soms wel een beetje vermoeiend.’
‘En hoe zit het met Portugees, Swahili, Noors en Deens?’, wou ik weten. ‘Hoor je dat dan niet?’ Vriendin keek me met hoog opgetrokken wenkbrauwen aan en zuchtte. ‘Ik vind jou trouwens ook wat vermoeiend’.

Donderdag 11-09
Gewerkt. Daarna naar huis. Boodschappen gedaan. Bij de groenteafdeling stonden twee vrouwen te praten. ‘Ach ja’, zei de een terwijl ze wat appels in een zak deed, ‘in elke familie is wel eens wat.’ De ander knikte en pakte ook wat appels. ‘Precies. Dat schijnt er soms bij te horen. Als je er maar weer uitkomt, daar gaat het om. En zolang je maar weet dat je deep down toch wel van elkaar houdt.’

Vrijdag 12-09
Zat vanochtend 40 minuten te wachten in de wachtkamer van huisarts. Hij riep de een na de ander bij zich en ik zat daar maar. Compleet voor schut ontdekte ik achteraf. Bleek dat ik een week te vroeg was. Godsamme. ‘De afspraak is volgende week hoor’, kwam de huisarts me op een gegeven moment vertellen. Hij bekeek me meewarig. Hij heeft me toch geholpen wat heel lief van hem was.
Loop nu met paar hechtingen rond. Krijg binnenkort de uitslag. Na bezoek huisarts even naar stadje toe. Dook kerk in om kaars te branden voor een ieder waar ik om geef. Had ik even behoefte aan. Kwam 35 cent tekort. Twijfelde toen. ‘Is het diefstal als ik de kaars toch brand?’, vroeg ik me bezorgd af. Hoorde opeens de stem van Onze Lieve Heer in mijn hoofd galmen. ‘Het is goed mijn kind’ zei hij. ‘Brand jij die kaars maar’. Was enigszins gerustgesteld. Neem volgende keer die 35 cent wel mee.

Zaterdag 13-09
Lange wandeling gemaakt. 2 Afleveringen Breaking Bad gekeken. Heb seizoen 4 nu uit. Blog een beetje opgeschoond. Wil uiteindelijk een lezenswaardig blog overhouden, geen blog met onzin. Zal nog een enorme klus worden.

Zondag 14-09
Als een baby geslapen (‘hoezo?’ vroeg vriendin M. cynisch laatst toen ik haar vertelde dat ik de nacht daarvoor als een baby geslapen had, ‘werd jij dan ook elk uur jankend wakker?’), havermout gegeten en krantje gelezen.
Gaan straks naar verjaardag van vriendin. Zeg de hele tijd tegen mezelf, als een soort mantra: ‘Je gaat vandaag niet teveel drinken, je gaat vandaag niet teveel drinken, je gaat vandaag niet teveel drinken’. Zelfs als ik deze zin niet wil denken, denk ik hem toch. Best triest eigenlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=VTu4eRXNJWY

24 gedachten over “VZTZ – De Mantra”

 1. Je maakt wat mee! Hopelijk goede berichten van de huisarts en voor vanmiddag, geniet ervan wij gaan ook gezellig borrelen. En met een ietsjepietsje spijt is niets mis *grote grijns zien laat*

 2. Sorry, sorry, sorry, weken niet gereageerd…. Ik weet het! Maar ik ben er nog. Na weken voor mijn vader gezorgd te hebben, die inmiddels overleden is, had ik af en toe even tijd nodig voor mezelf. (Nog trouwens) Maar wat die fles wijn betreft; of je nu wijn of melk drinkt, het is en blijft een natuurproduct en moet dus goed zijn voor je lijf!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Lieve BZN, IK moet sorry zeggen dat ik nu pas reageer op je verdrietige berichtje over je vader. Alsnog gecondoleerd en heel veel sterkte. Het is altijd moeilijk en verdrietig afscheid te moeten nemen van een dierbare.

   Ik kom binnenkort ook weer even bij jou kijken. Ben ook steeds druk met van alles en nog wat en als je aan me vraagt: waarmee dan? zou ik het niet eens goed kunnen uitleggen! (Behalve dan ruimen, veel ruimen op dit moment!)

 3. Alcololica Alcholhiephoera Dat spul dat zo mooi in een glas fonkelt en daar zomaar uit verdwenen is, dat is de pest redding van de craeviteit schrijfkunst. Vinnik. Chardonnay en Riiiesling dus. Maar nooit meer dan mijn toestenbrod hebben kan. Sjiers!

 4. Ookal geloofde dochterlief je niet met die wijn, ze heeft toch nog wel even wat drinken voor je ingeschonken.

  Jammer dat vriendin C. je zo vermoeiend vind. Ik weet zeker dat je nog uren door had kunnen praten.

  Ohhhhh, veertig minuten in de wachtkamer. Heb je wel mooi mensen kunnen bestuderen. Of heb je dat niet gedaan omdat je dacht dat je zo aan de beurt was.

  Ik slaap toch liever als een roosje, maar dat is misschien persoonlijk.

  L’chaim.

  Love As always
  Di Mario

 5. Ach, wat is nou vijfendertig cent. Het gaat toch om de intentie, dus natuurlijk vindt de heer het goed dat jij die kaars brandt. Hoop voor je dat de uitslag goed is. Aardige huisarts, trouwens.

 6. Zoals je het vertelt, man, man. Ik zit te gieren, zelfs als het om te huilen is. Ik hoop niet dat je me nu een slecht mens vindt. Jammer van de wijn, zoveel drankverspilling is hartstikke zonde! Neem maar een glaasje tegen de schrik. Heb je wel verdiend.
  Ik duim dat de uitslag van je plekje goed is en het netjes geneest!
  Liefs Kakel

 7. Ik zou die 35 cent toch nog even snel brengen, wanneer je op “uitslagen zit te wachten moet je die man daarboven niet tarten!Voor hetzelfde geld vindt hij het tijd om af te rekenen en zitten wij hier zonder dit soort humoristische logjes!

 8. Je hebt toch gedronken, je hebt toch gedronken 😉

  Ik hoop dat de uitslag van de mamografie als het plekje goed zullen zijn (Y)

  Haha dat wat je vriendin zei van vermoeiend dacht ik al hahah …ik denk dat niemand zich met jouw kan of zal vervelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw