VZTZ – De Inhaalslag

Zondag 15-03
’s Avonds weer even naar House of Cards gekeken. Moest weer constant aan onze eigen politici denken bij het zien van het gedraai en gekonkel, zeker nu ze zo krampachtig bezig zijn met campagne voeren. Churchill zei ooit: ‘Een politicus denkt aan de volgende verkiezing, een staatsman aan de toekomst.’
De mannetjes die hier op het pluche plakken zijn duidelijk geen staatslieden.

Maandag 16-03
Stadje in. Bij elke winkel die ik uitliep sloeg het alarm op tilt. Personeel kon niets vinden – trok jas uit, legde tas neer – het moest ‘m in de nieuwe lange broek zitten die voor het eerst aanhad.
‘Ik wil hem wel even uittrekken?’ bood ik spontaan aan.
‘Laten we dat maar niet doen’, snauwde een chagrijnige medewerkster in een van de winkels.

’s Middags ook even in de tuin gewerkt, weer allemaal bloembollen geplant.

Dinsdag 17-03
Naar Franeker, was prachtig weer, gewoon lente. Wat gedronken bij Planetarium café.
‘En toen ging ik naar de oorarts en hij zei tegen me: met dit apparaatje meet ik je oor door’, zei een vrouw aan tafeltje naast me tegen haar vriendin.
‘Een meteoor in je oor?’ vroeg de vriendin. Ze klonk ontzet.
‘Dan MEET HIJ MIJN OOR DOOR’ articuleerde de eerste langzaam en duidelijk. Na een half uur lachten ze nog steeds om de meteoor.

Woensdag 18-03
Gestemd. Daarna gewerkt. Zag net journaal en de Veldslag in Frankfurt rond opening nieuw bankgebouw. Het gebouw kost ‘slechts’ 1.3 MILJARD euro, dus ik snap die commotie totaal niet. Wat is nu 1.3 miljard euro? De onnozele, achterlijke burger betaalt wel.

20.04. ‘Nu weet ik het zeker’, zei vriendin M. zojuist aan de telefoon. ‘De komende jaren ga ik NIET op vakantie naar een Tunesië of een Algerije of een Egypte of wat dan ook. Het is TE erg allemaal.’ M. en ik hadden het over de 21 toeristen die doodgeschoten zijn in Tunesië.
De wereld staat in brand, dat is duidelijk. En blussen lukt niet meer. Pffff. Wat een narigheid overal.

Donderdag 19-03
Naar crematie van buurmeisje en vriendin L.
L. heeft 5 jaar lang een moedige strijd gevoerd tegen de rotziekte maar uiteindelijk won de ziekte.
Rust zacht lieve L. Je klaterende lach, je elegante houding, je bruisende optimisme – ik zal het nooit vergeten.

Vrijdag 20-03
Lees net dat gisteren een vrouw van 96 jaar neergestoken is in de Govert Flinckstraat. Soms zou ik willen dat ik sommige mensen dagenlang mocht martelen. Is geen goede gedachte, ik weet het. Maar soms denk ik het wel.

13.24 uur. Slechte gedachte van eerder op de dag was helemaal verdwenen tot ik las: ‘Top ABN geeft zichzelf loonsverhoging van 100.000 euro. Het argument: ‘De laatste vijf jaren waren de lonen bevroren’.
Nu begint het graaien dus weer. En dan direct ook maar met een forse inhaalslag. Goeie God.

Ga even blokje om. Heb behoefte aan wat frisse lucht. Wil geen slechte gedachtes meer hebben. Dan kan ik wel bezig blijven. Moet leren accepteren dat graaien en roven en andermans geld uitgeven een doodnormaal onderdeel is van de maatschappij waarin wij leven.

Zaterdag 21-03
Vreselijk koude en grijze dag. Vriendin A. belde even. ´Iedereen op het werk praat over hem´, zei ze. Ze doelde op haar chef die constant in zijn neus zat. ´We hebben de snoepjespot verstopt want hij zat altijd met die smerige handen erin te graaien. We denken erover na om de Arbeidsinspectie in te schakelen, dit KAN gewoon niet.´
Arme A. Heb echt met haar te doen.

Zondag 22-03
Met vriendin M. even wat gedronken aan de Noorderhaven. Sammetje was ook mee, gezellig. Naast ons zaten 2 vrouwen.
´Zo kan ik het ook´, mopperde de ene vrouw tegen de ander. ´Gewoon aanpappen met de baas en hoppa, je hebt direct een vaste baan´. Ze keek tandenknarsend naar buiten en balde haar hand tot een vuist.
De andere vrouw lachte. ´Je bent gewoon jaloers´, zei ze. ´Want we weten allebei dat je hem maar wat graag had willen hebben´. Kon de rest jammer genoeg niet horen, Sammetje had wat aandacht nodig. Vraag me nu steeds af hoe dat verder gaat met die jaloerse vrouw. Hoop dat ze gauw een leuke man tegenkomt. Gun ik haar van harte, op de een of andere manier had ik toch wel wat met haar te doen.

17 gedachten over “VZTZ – De Inhaalslag”

 1. Die man die de 96-jarige vrouw heeft gestoken, bij hem zou ik best de kaasschaaf over zijn neus willen halen. Die neiging kreeg ik heel erg toen ik hoorde waarom hij haar had gestoken. Hij had ruzie met zijn vader en omdat hij zó was, stapte hij in Arnhem op de trein naar Amsterdam en zocht daar een willekeurig slachtoffer uit. Een heel stoere man. NOT.
  Jij hoort anders een hoop opwindende gesprekken!
  Liefs Kakel

 2. Sommige mensen hebben gewoon geen humor, zoals die winkelmedewerkster. Bah. Ja je vraagt je wel eens af, waar het allemaal heen moet met de wereld. ALLES draait om geld; te weinig of te veel. Gebruikten we nog maar schelpen, die kun je tenminste gewoon op het strand vinden. Wie vaak bukt, heeft de meeste. Dan heb je er tenminste echt wat voor gedaan 😉 Maar, zonder gekheid, het is natuurlijk van de zotte, dat gegraai! Gelukkig heb je een leuk muziekje uitgezocht.

 3. Ik kan er heel goed inkomen dat je vrijdag nood had om wat frisse lucht …. Waar gaat het maar naartoe met de wereld

  Dank je voor je complimentje … Iets doen met mijn gedichten zeg je maar ja uitgeven is niet gemakkelijk

 4. Boos worden, verontwaardiging, de ellende is dat het totaal niet helpt, want graaien, aanslagen en oorlogen, het gaat gewoon door. Soms is humor dan, zoals die meteoor, de beste saus.

 5. Zo hun alarm gaat af en zijn chagerijnig pmdat een collega van hun verzuimd heeft het te verwijderen.

  Ja verschrikkelijk niemand moest het mee moeten maken of je 96 bent of …mishandeling geeft zo’n onmacht en boosheid . Hetzelfde geldt voor de afslachting van toeristen en het verliezen van een rotziekte 🙁

  Tja sommige willen zich omhoog “wippen” , bij èchte liefde zeg ik mooie bihkomstigheid. Bij de rest is het een beetje cheap zowel bij man en vrouw.

 6. O ja hoor, die slechte gedachten heb ik ook! Daar kom je tegenwoordig niet meer omheen!
  Zo’n meteoor in je oor is dan een welkome afleiding want lachen is gezond.
  Moet die verkoopster nog leren denk ik , want ik had je laten strippen 😉 nou ja niet echt hoor.

 7. Niet de manier om de wereld te verbeteren maar beter voor mijn bloeddruk: ik probeer het nieuws maar een beetje te filteren. Ik trek het me allemaal veel te veel aan.
  Sterkte met het verlies van je buurvriendinnetje.
  Verdorie.

 8. De wereld staat in brand, de ene ramp na de andere. Vandaag weer een vliegtuig neergestort alsof het de normaalste zaak van de wereld is … ongelooflijk wat een verdriet voor de nabestaanden. En dan de zussen Holleeder, ontzettend moedig dat ze naar buiten komen met alle bagger … maar ik vrees toch ook. Want de wereld staat in brand.
  Jouw VZTZ-tjes relativeren de boel wel een beetje, dat moet gezegd 😉

 9. Het is niet goed voor mijn bloeddruk om me teveel met politiek bezig te houden, dus dat doe ik ook niet. En het nieuws kan soms echt onwerkelijk zijn. Ik snap niet wat mensen elkaar soms allemaal aandoen.

 10. Ja, vervelend is dat, zit je net in een interessant gesprek (lees: lekker af te luisteren), word je onderbroken en kan je uit goed fatsoen niet zeggen: sssst! Je zou jezelf verraden.

 11. Graaizucht

  steeds meer mensen kunnen steeds minder kopen
  de armoedegrens
  lonkt naar elke werkende mens
  terwijl toplui door de zakken vol geld krom lopen

  Lenjef $€$€$€$€$€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw