Pixabay 293CA1A2-DB79-4792-AD10-5E0721ED872F

VZTZ – Het Buurtfeest

Zondag 21-06
Hahaha. Wat je nu hoort is mijn gulle lach die klatert over de weilanden van het Friese landschap. Dirk M., afperser van familie De Mol, is namelijk nauwelijks verantwoordelijk voor zijn daden. Hij perste namelijk af ‘voor het goede doel’. Hahaha. Heerlijk, dit soort flauwekul.

’s Avonds gescrabbeld. Kregen discussie over woord ‘vetje’. Vond dat het niet kon, maar bleek wel te mogen. Wonderlijk.

Maandag 22-06
Niet allen Mark Rutte is een groot staatsman: burgemeester Van der Laan (Amsterdam) is minstens even groot. ‘Het avontuur is voor de jihadist een drijfveer’ zegt hij en hij maakt niet eens een grapje.

19.09 uur. ‘Wat gaan jullie deze zomervakantie doen?’ vroeg ik net via Facebook aan een paar puberende neefjes.
‘Weten we nog niet’ zeiden ze.
‘Waarom gaan jullie niet naar Syrië?’ opperde ik. ‘Dan hebben jullie beslist een avontuurlijke vakantie.’
Neefjes zullen erover nadenken.

Dinsdag 23-06
Groningers zijn nog altijd het haasje. Minister kamp belooft ‘minder gaswinning’. Alsof de Groningers daar ook maar iets mee opschieten.
‘De een doet en de ander laat toe’ zei man van vriendin M.
‘Wat moeten de Groningers dan doen?’ vroeg M.
Man glimlachte geheimzinnig. ‘In opstand komen bijvoorbeeld?’ suggereerde hij.
‘Tja’, zei M.
‘Tja’, zei ik.

Grote brand op dit moment. Deuren en ramen moeten dicht. Zie in de verte donkere rookwolken opstijgen. Beangstigend.

Woensdag 24-06
Zie dat topman NS toch vorstelijke bonus krijgt. Daarom verzoekje aan mijn baas:
Beste baas: ik ga vanaf heden ook alleen maar disfunctioneren. Krijg ik aan het eind van de rit ook een tonnetje of wat mee? Ik kan het meer dan goed gebruiken.
Ziezo. Nu maar afwachten.

15.34 uur.Wil je een rijstcracker?’ bood ik vriendelijk collega T. net aan.
‘Nee, dank je’, bromde hij. ‘Ik ben net weer hersteld.’

Donderdag 25-06
Gewerkt. In pauze naar buiten met collega’s E. en M. Hadden het over de tandarts.
‘Ik heb vrij veel kronen,’ zei collega E.
‘Ik heb alle kiezen nog, zei collega M. Ze klonk tevreden. ‘Maar daaroverheen heb ik kronen’.
‘Ik weet niet of je het weet’, zei E. ‘Maar kronen worden óver tanden en kiezen geplaatst’.
M. keek verward. E. en ik keken elkaar aan en zuchtten diep.

’s Avonds met vriendin L. naar optreden Roue Verveer. Was erg leuk.

Vrijdag 26-06
’s Avonds vriendin B. en echtgenoot op bezoek. B. zit in het onderwijs, heeft dochter ook les gegeven. ‘Kinderen worden steeds brutaler’, vertelde ze. ‘Kutjuf’ naar je hoofd geslingerd krijgen is tegenwoordig heel gewoon. En ze aanpakken mag niet, want dan krijg je te maken met boze ouders’. Krankzinnige toestand.

Hele avond buiten gezeten.

Zaterdag 27-06
Vandaag drie jaar geleden…

Lees net dat Tunesië 80 moskeeën gaat sluiten vanwege ‘het geweld dat daar gepredikt wordt’. TACHTIG moskeeën!
‘Ik dacht dat de islam zo ongelooflijk vredelievend was’ zei ik tegen vriendin M. ‘Maar als er maar liefst in 80 moskeeën geweld wordt gepredikt dan ga ik toch aardig twijfelen.’
M. bekeek me sceptisch. ‘Volgens mij ben je weer wat cynisch’ vond ze.

Buurtbarbecue. Met 130 man gebarbecued, zelfs de burgemeester kwam even langs. Was van plan geen wijn te drinken want dat valt wat raar de laatste tijd. Heb hele avond bier gedronken, ga ervan uit dat het goed gaat.

03.18 uur. Lig in bed met de hik. Zo kan ik echt niet slapen. Irritant. Was echt leuke avond. Veel mensen leren kennen die allemaal in de buurt wonen en die ik nooit heb gezien.

04.15 uur. Ga even glaasje water drinken. Ben beetje misselijk.

Zondag 28-06
Werd met een beetje duf gevoel wakker vanochtend, ga vanavond vroeg naar bed. Uitgebreid ontbeten – gebakken eieren met spek – en heb alweer zin in vette dingen. Zelfs met eetlepel mayonaise zou ik al tevreden zijn.

14.20 uur. Zit nu achter pc, bekijk met ontzetting foto’s van gisteravond. Kan me niet voorstellen dat ík de vrouw ben die daar op de tafel danst. Wat vreselijk. Durf de eerstkomende maanden de straat niet op.

15.42 uur. Volgens omgeving was ik gewoon vrolijk en uitbundig gisteren en heb ik mezelf ‘niet zo heel erg’ voor schut gezet. Volgende keer dus ook geen bier. Alleen maar sap of water. Godsamme.

20 gedachten over “VZTZ – Het Buurtfeest”

 1. Logisch dat volgens “de mensen die het kunnen weten”de criminaliteit daalt, sluwe advocaten weten overal een passend etiket op te plakken waardoor het géén criminaliteit meer is . Geloofsfanaten worden op dezelfde manier weggewerkt door de politiek, heeft niets met geloof te maken maar met zucht naar avontuur , jouw neven zijn gewoon nog niet rijp voor avontuur.
  Tja…. wijn of bier…. misschien zit het toch meer in het aantal glazen dat je leefmaakt, misschien volgende keer in een kopje schenken?

 2. Joh, leef je lekker uit! Als die stugge Hollanders dat niks vinden moeten ze dat zelf weten. Vrolijkheid is niet ‘voor schut’ zetten. Het is gewoon gezond. Op tafel dansen moet af en toe gewoon! 😀

 3. Wat de afperser heeft veroorzaakt is natuurlijk niet goed te praten!
  Echter men stelt niet voor niets een ernstige vorm van dementie vast, veranderingen in negatieve zin kunnen dan tot zoiets lijden.

  Het is dat ik van dichtbij heb meegemaakt dat een hersentumor een mens dingen laat vergeten en laten doen wat ook eerst niet te verklaren was, maar waar na een hersenbloeding ook de tumor naar voren kwam, terwijl er eerst aan een “ouderdomsdepressie “, werd gedacht.

  Triest wat er weer gebeurd is in Frankrijk, Koeweit en Tunesië.

  Je kunt beter op de tafel dansen dan eronder ?

 4. ‘Vetje’ als in klein dierenartsje?
  Liever daar als op de feesten van je werk. Zou al een hele vooruitgang voor mij zijn. Zucht…

 5. Ben hier lang niet geweest. Oorzaak: lang niet geblogd… Als Vetje niet mag, dan mogen pepertje, zoetje, zoutje, zuurtje ook niet. Vind ik.

 6. Ik probeer het nog een laatste keer (de vijfde…)
  Op het journaal hoorde ik dat de afperser niet berecht wordt omdat-ie dement was/is. Dat wordt dus de nieuwe smoes voor afpersers. Wie weet kan ik er later ook wel mijn brood mee gaan verdienen.
  Je kan beter óp dan onder de tafel dansen. En als er niet over je gepraat wordt, besta je toch bijna niet? Nee hoor, je bent beslist goed bezig geweest.
  Lieve groet
  Kakel

 7. Dank allen, voor jullie altijd leuke reactie! Ik hoop dat jullie genoten hebben van het mooie weer van de afgelopen dagen! Nog een fijne zondag en alvast een mooie (werk)week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw