Over Granen & Druiven

Toen ik zojuist thuiskwam nam ik een ijskoud biertje. Eigenlijk ben ik geen bierdrinker – ik ga voor de flessen wijn maar vanavond vond ik het wel even lekker. Op de een of andere manier krijg ik er altijd een enorm gezond idee bij. Het idee dat je vloeibaar bruin brood drinkt vind ik een buitengewoon positieve gedachte.

Hetzelfde goede gevoel heb ik ook altijd bij wijn. ‘Al die druiven die erin verwerkt zijn, daar kan geen fruitmand tegenop’ roep ik graag en soms dwing ik mezelf dan ook om stevig door te drinken, teneinde aan de broodnodige vitaminen te komen.

Goed, dit is wel weer een beetje treurige aanhef en ik schilder mezelf af als een soort sneue alcoholiste terwijl dat absoluut niet het geval is. Nee, echt niet! Ik ben dol op alcohol maar ik kan gemakkelijk een dag of 2 zonder 😉

Ik had eigenlijk een serieus stukje willen schrijven, iets met enige diepgang maar ik merk aan de toonzetting dat dat er niet inzit vanavond.
Daarom heb ik besloten vandaag maar eens wat leuke foto’s te posten, als opvulling. Zeg maar. Ook zo’n uitdrukking die heerlijk opvult. ‘Zeg maar.’ Je hoort het mensen te pas en te onpas zeggen en soms zeggen ze het ZO vaak dat je het niet eens meer hoort. Dan ben je het al helemaal gewend. Zeg maar.

Ik ga niet bij alle foto’s uitleg geven want ik hou er zelf nooit zo van als mensen mij eindeloos lang gaan vervelen met verhalen over hun foto’s in de trant van:
‘Hier staat Gerrit, naast dat ezeltje, leuk he?’
‘Wie is nou Gerrit en wie is het ezeltje?’ wil ik dan wat hatelijk vragen maar dat doe ik niet natuurlijk. Nee, ik zit me dan gewoon te verbijten.

Enige uitleg ga ik dus niet geven maar ik wil over één foto wel wat vertellen: ik was gewoon ontroerd toen ik eergisteren een lange fietstocht maakte (30 kilometer!) en ik een papa- mama- en babyzwaantje tegenkwam. In een slootje. Ma voorop en pa sloot de achterhoede. Ik neem tenminste aan dat het in die volgorde was. Ik heb een hele tijd aan de kant gezeten en ze gade geslagen terwijl ze majestueus over het water gleden. Het was prachtig.
Genoeg sentiment. Ik ga nog wat granen halen. Of misschien wel meteen aan de druiven 😉
Binnenkort een stukje met wat meer diepgang. Ik wil dat nou echt eens gaan proberen. Moet toch eens lukken want anders wordt het wel heel beschamend al met al.

[nggallery id=15]

25 gedachten over “Over Granen & Druiven”

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Nanda: ze zijn allemaal in Friesland gemaakt, heb er nu ondertitels bij gezet, is idd wel zo gemakkelijk!

 1. Hahahahahahahaha, het moest zo lekker maar niet zijn, ik betrap me er deze maand ook op, dat ik meer alcohol drink dan gewoonlijk,……maar het is nu zo zalig, no kids, no stress, geen negatieve sfeer,…….dan is een aperitiefje eens zo lekker!! Geniet ervan!

  1. Rebelse Huisvrouw

   @misssexandthecity: dank je wel! Ja, zo rond deze periode smaken ze soms dubbel zo lekker he!!

 2. Ach… wie zit er nou in deze prachtige zomerdagen te wachten op “diepgang”… nou in het zwembad misschien wel iemand…. !
  Je bent tegenwoordig al gauw alcoholist geloof ik, ik kan en naar eer en geweten zeggen dat ik geen druppel (wijn of bier drink) dat vind ik allebei niet lekker .
  Maar geen zorgen hoor ,ik ben geen sneue geheelonthouder want er zijn genoeg héérlijke drankjes waar ik wel pap van lust en zo krijg ik dus tóch mijn dagelijkse portie granen binnen 😉
  Beeldschoon hé die zwanen , ik had dit jaar de mazzel dat er öm de hoek een stel zwanen zat te broeden en kon het “van ei tot 7 jongen … tot helaas 3 jongen volgen en filmen. Vanaf ergens in april maakte ik ook een aantal logjes over wat er op en rond het nest gebeurde .Ik kon er behoorlijk dichtbij komen ( voor een automaatje dan hé!) zoals hier , toen er wat jonge uit het ei waren.
  https://rietepietz.wordpress.com/2013/05/09/zo-schattig/

 3. Ehhhh tja ehhhh ik raak nooit alcohol aan maar als ik iets vies vind is het wel bier.
  Ben ik vanochtend ergens iemand helpen met opruimen, komen we ook (hele) oude pakken bier in flesjes tegen…. ik open er eentje om het leeg te gieten sproeit het helemaal over me heen…. kan je je voorstellen hoe ik stond te rillen van afschuw en de terugreis in de auto bevreesde aangehouden te worden en een bekeuring te krijgen? Als je zo ontzettend naar die zooi stinkt gelooft toch geen enkele agent dat je niet gedronken hebt? Gelukkig zonder problemen thuis gekomen, toen snel een douche en schone kleren aan….ik ruik er niet meer naar maar heb toch nog die geur in de neus….ieksssss

  Mooie foto’s en je verhaal is met plezier gelezen hoor, diepgang of niet 😉

  Fijn weekend.

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Melody: oud bier – smerig is dat ja. Wist vroeger ook niet dat het echt kon bederven maar dat kan dus wel ja! Haha, nee, dat zou inderdaad lastig worden de agent te overtuigen dat je echt niet gedronken had!

 4. O, en nog wat, foto nummer 8 (slootje, koren(?)veld, boerderij, blauwe lucht met veegjes wolk: PRACHTIG! Die springt er echt uit.
  En eergisteren maakte ik een foto van een slootje met daarin een zeer zorgzaam zwanenechtpaar en zes (6!) jongen…

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Mrs. T: ja, kan je rustig doen, is beslist gezond 😉
   De foto’s zijn in Friesland gemaakt – ik heb er nu ondertitel bij, is wel zo gemakkelijk!

 5. Als je diepgang wilt, Rebelse, schrijf dan eens je stukjes vanuit de vaargeul van een breed fries kanaal. Die hebben vast wel tussen Wijnaldum en Sexbierum.
  Maar zonder dollen. Stukjes met diepgang laten zich niet op bestelling leveren. Je moet er voor in de stemming zijn. Gewoon doorschrijven en tijdens het schrijven jezelf vragen stellen. Dat helpt. Schrijven is soms vragen stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw