© Bron: Pixabay
© Bron: Pixabay

Een mooi nieuw jaar

Lief dagboek,
Ik dacht dat het woensdag was maar het blijkt alweer donderdag te zijn en dat kan helemaal niet want ik moet nog duizend-en-een dingen doen en in mijn dagboek schrijven staat eigenlijk niet bovenaan mijn lijstje. Wat staat er dan wel bovenaan mijn lijstje? Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Laat me beginnen met het verhaal van de man van vriendin M. Hij heeft het op zijn verjaardag (1ste kerstdag) gepresteerd om ZO dronken te worden dat hij naar de wc ging en in zijn dronkenschap op de vloer overgaf. Omdat hij wel doorhad dat dat schoongemaakt moest worden pakte hij toen het GASTENDOEKJE, veegde de vloer schoon en hing het gastendoekje doodleuk weer op aan het haakje. Vervolgens strompelde hij naar de eettafel. Toen zijn schoonmoeder – de moeder van vriendin M. – tien minuten later naar dezelfde wc ging was er al gauw tot ver op de bovenwindse eilanden een ijselijke schreeuw te horen.
‘Mijn moeder droogde haar handen af met dat doekje’ vertelde M. somber.
M. kon er niet om lachen maar ik heb gebruld.

**
Kerstmis hebben we inmiddels achter de rug. Ik had geen twaalfgangendiner zoals dat volgens de commercie zou moeten maar de eerste dag gewoon een rollade van de Poiesz (die vind ik altijd erg lekker) en op dag twee Boeuf Bourguignon.
We hebben trouwens de kerstrede van onze koning gemist maar enkele regels heb ik wel meegekregen. Het meest dat er gezegd werd ben ik gelukkig weer kwijt maar de ijzersterke oneliner die onze vorst met droge ogen uitsprak zal ik nooit meer vergeten, al word ik 100: ‘Twitter maakt het debat bitter‘. God o god.

**
Oom H. heeft een goed voornemen gemaakt voor het nieuwe jaar: ‘Ik ga me minder opwinden over dat zootje dat op het pluche zit’. Zelfs bij de gedachte aan ‘dat zootje’ liep hij al rood aan. Buuf Annie aaide hem over zijn hoofd. ‘Je moet eens wat leren te relativeren lieverd’ glimlachte ze waarop oom H. brulde: ‘Leren relativeren? IK???? Als er één kan relativeren ben IK het wel’.

Juist ja.

**
Vriendin G. was trouwens verdrietig. Ze had zo gehoopt dat ze kerst met haar aanstaande ex mocht vieren maar het leek hem beter van niet. Ze gooide de kinderen in de strijd door te zeggen ‘dat hij hun harten brak als ze kerst niet samen vierden’ waarop hij kwaad werd.
‘Waar HEB je het over mens? De eerste kerstdag zijn ze bij jou en de tweede bij mij – laat de kinderen er alsjeblieft buiten’.
G. was het er niet mee eens en heeft hem de héle eerste kerstdag bestookt met appjes vol verwijten – meer dan 60 in totaal.
‘Ik snap het niet’ zei ik toen ze me ’s avonds laat belde. ‘Heb je dan werkelijk geen greintje zelfrespect en waardigheid meer over?’
‘Ik hou nog steeds van hem’ snikte ze.

Tja. De mens zit vernuftig in elkaar maar emoties zijn toch wel onze grootste valkuil, dat blijkt maar weer.

**
Nog een paar daagjes en dan zitten we weer in het nieuwe jaar. Opeens zitten we dan in 2018. Weet je nog dagboek, wat een toestand het was toen we het millennium indoken? We gingen van 1999 naar 2000 en de hele wereld was toch een beetje in rep en roer – zo’n millennium maak je ten slotte niet zo vaak mee. Achteraf viel het mee en sloeg er geen enkele computer op tilt maar spannend was het wel. Eigenlijk is elk nieuw jaar weer een beetje spannend – je krijgt een schrift vol lege blaadjes in handen gedrukt en een deel van die lege vellen mag je zelf beschrijven maar een ander deel wordt door het leven voor je geschreven.

Ik hoop dat u aan het eind van 2018 een schrift vol mooie en dierbare herinneringen mag hebben beste lezer. Een schrift dat de moeite waard zal zijn om zo af en toe op te pakken om er doorheen te bladeren. Wat het nieuwe jaar mag brengen weten we niet maar we gaan er gewoon weer wat van proberen te maken. Als we met z’n allen wat liever zijn voor elkaar lukt het vast!

7 gedachten over “Een mooi nieuw jaar”

  1. Ik schaf alvast twitter af en facebook reacties op politieke issues, dan kom ik een heel eind in liever zijn voor anderen 🙂 Fijn 2018 voor jou en de jou-en.

  2. Het was ook om te schateren, dat verhaal over het handdoekje.
    Alle liefs en goeds voor 2018! Dat het maar een schrijfrijk jaar mag worden ♥

  3. Ik had jullie nog niet bedankt voor jullie reactie – slordig! Alsnog bedankt voor jullie reactie! Door alle hectiek van dit moment schiet alles erbij in. Enfin, gelukkig liggen de paaseitjes alweer in de winkel, dat scheelt 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw