© Pixabay composing-5275557_1280
© Pixabay composing-5275557_1280

De Oplossing

Lief dagboek,
Het is vandaag vrijdag 26 juni en het is een prachtige zonnige dag. Man en ik gingen vanochtend al vroeg naar de visafslag en kochten een paar kilo sliptong want nichtje T. en echtgenoot W. komen.

23.50 uur. Had achteraf veel te veel vis gekocht, ik dacht dat iedereen minstens 4 grote sliptongen zou eten. Nichtje en ik konden er maar 1 op, de mannen 3. Morgen wordt het dus weer sliptong en overmorgen waarschijnlijk ook.

Zaterdag 27-06
Vandaag is het alweer 8 jaar geleden dat mijn broer overleed. Nog maar 45 jaar oud en toen was het voorbij. We missen je nog elke dag jongen. En telkens als ik Suptertramp hoor ben ik bij je in je slaapkamer in Suriname, zit ik op de rand van je bed terwijl jij bij de platenspeler staat en zachtjes Fool’s Overture meezingt.

Zondag 28-06
De hele dag was het donker en die wind was niet normaal. Veel achter de laptop gezeten. Moet eigenlijk was opvouwen maar heb geen zin.

Maandag 29-06
Las net artikel in de Volkskrant over gezond eten. ‘Waarom stimuleert de overheid gezond eten niet wat meer?’ vroeg ik aan man maar het antwoord wist ik wel. We worden geregeerd door andere machten, machten die weinig baat hebben bij een gezonde samenleving. ‘Dat is namelijk niet winstgevend’, legde ik man uit. ‘De farmaceutische industrie kan alleen maar grof geld verdienen aan zieke mensen.’
Man schudde zijn hoofd. ‘Vind je het erg als ik niet meega in die theorieën van je?’

13.30 uur. Straks de deur uit, het is weer tijd voor de jaarlijkse mammo. Zie er nu al tegenop. Blijf het zeggen: als mannen een soortgelijke behandeling moesten ondergaan was er allang een andere methode bedacht.

Woensdag 01-07
Had vreselijke nachtmerrie: droomde dat Arie Boomsma in een witte lange jurk over het water liep en hardop gilde: ‘Ik ben een ontzettend heerlijk verrukkelijk waanzinnig goed mens’. Hij kwijlde en zag eruit alsof hij een vergevorderde staat van hondsdolheid onder de leden had.
‘Hoe kan het dat je over water loopt?’ vroeg ik, zijn gegil negerend.
‘Ik kan alles’, gromde hij schuimbekkend. ‘Ik ben de man die bepaalt wat goed of fout is. Ik ben…ach, eigenlijk ben ik Onze Lieve Heer in hoogsteigen persoon.’ Toen liep hij schuimbekkend verder, zichzelf daarbij stevig omhelzend.

Donderdag 02-07
Naar vriendin M. die een andere vriendin op bezoek had. ‘Zij schrijft altijd die stukjes in de krant,’ vertelde M. toen ze me voorstelde.
De andere vriendin keek me verwonderd aan. ‘O. Je bent ouder dan ik dacht.’ Ze zei nog net niet ‘je bent véél ouder dan ik dacht’.
Godsamme. Bedankt he.

Liedje van de week is The Worker van Fischer Z.

Vrijdag 03-05
Paar dagen naar Terschelling, gaan logeren bij J. en T. die daar al zijn. Raar, al die mondkapjes op de boot. Het is een krankzinnige wereld momenteel dagboek, in elk opzicht.

Zaterdag 04-07
01.15 uur. Ga naar bed. Met z’n vieren gegeten bij Zeezicht, was erg lekker. Daarna in het huisje nog aan de Cava en enorm gelachen om van alles en nog wat.

Maandag 06-07
07,20 uur. Ben net wakker. Keek in de spiegel en dacht: o God, dat wordt weer een hele klus.
14.10 uur. Las net waar de uitdrukking ‘Saved by the bell’ vandaan komt: vroeger werd er in Engeland een touwtje rond de pols van een overledene gebonden dat verbonden was met een belletje boven de grond. Mocht de persoon in de kist onverhoopt nog leven dan hoefde hij/zij alleen maar de pols te bewegen en dan rinkelde het belletje.

Dinsdag 07-07
Plus heeft Cava in de aanbieding! Heb al een paar dozen gehaald.

Donderdag 09-07
14.10 uur. Vriend P. (de filosoof) belde. Hadden het over de ongelijkheid in de wereld.
‘Het schijnt dat de 22 rijkste mannen meer geld hebben dan alle vrouwen in Afrika’ zei P.
Dacht aan het vermogen van Mister Amazon (Jeff Bezos) dat weer gestegen is met een paar miljard. Snap het niet dagboek. Als Bill Gates en Jeff Bezos nu elk een paar miljard afstaan dan is er toch al enorm veel leed in de wereld verholpen of zie ik dat nou verkeerd?
Het zou zo simpel kunnen zijn.

*****

3 gedachten over “De Oplossing”

 1. Ik word later gecremeerd.
  En met later bedoel ik heel veel later.

  Maar of zo’n touwtje met een belletje mij dan gaat helpen ???

  Ach, laat ik voorlopig maar door blijven ademen.

  PS: Fijn om weer iets van jou te lezen.
  Vredelievende groet,

 2. Die bell, dat is nieuw voor me, iets om te onthouden voor aks het mijn tijd is.
  De AB-droom moet je maar gauw vergeten, zo’n nachtmerrie wens je niemand toe. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw