VZTZ – De Tomatensoep

Zondag 24-08
Niet te laat naar bed. Droomde dat ik in een flatgebouw woonde en er op mijn deur geklopt werd. ‘U moet even meekomen’, zei de vakkenvuller van de supermarkt waar ik wel eens boodschappen doe. Liep mee. Een gang verderop, achter een deur, stond Freek me op te wachten.
Freek had een grote snor en zag eruit alsof hij te maken had met een ernstige vorm van hondsdolheid. Werd met bonkend hart wakker. Ken geen Freek.

Maandag 25-08
Lang met moeder aan de telefoon. Moe is laatst gevallen en heeft been behoorlijk bezeerd. Arme mam. Zou het liefst willen dat ouders gauw in de buurt kwamen wonen. Deze afstand is niet leuk.

Dinsdag 26-08
Moest eigenlijk iets in huis doen, kon me er niet toe zetten. Was opeens prachtig weer, dat poetsen en boenen komt een andere keer wel. Weer naar stadje toe met vriendin I.
Pasta gemaakt. Aflevering Breaking Bad gekeken.

Nu 21.51 uur. Ga douchen, haar wassen en nog even moeder bellen.

Woensdag 27-08
Visserijdagen. Moest werken. Ouders komen dit jaar niet – voor het eerst sinds ik hier woon. Moeders been is helemaal ingezwachteld en pa wordt donderdag aan zijn staar geopereerd. Naar allemaal.

’s Avonds hele avond bezig met stamboomonderzoek. Heel leuk om te doen. Soort legpuzzel maar dan anders.

Donderdag 28-08
Gewerkt. Neef S. en echtgenote M. uit België zijn in Harlingen in verband met de Visserijdagen. Hele nacht met neef en zijn vrouw aan het Belgische bier gezeten. Strompelde Ging pas tegen 04.00 uur in bed. Had het bij één biertje moeten houden. Of twee. Maar niet… niet… O God.

Vrijdag 29-08
Werd met zwaar hoofd wakker. Wou eigenlijk de rest van de dag in bed blijven liggen maar dat was geen optie. Met de familie naar de stad. Zus van neef S. – nicht M. – voegde zich in de loop van de dag bij ons met haar man. Rest van de dag geslenterd en op terrasje gezeten. Toen met z’n allen naar huis, mosselen gegeten.

Nu 00.55 uur. Ga naar bed. Na het glaasje wijn bij het avondeten voelde ik me wat beter.

01.15 – ging net badkamer in om me klaar te maken voor de nacht. Zag spin tegen muur. Beest had formaat van opengesperde grote mannenhand. Wou GGD bellen. ‘Dit is een tarantula’, fluisterde ik. Mocht GGD niet bellen van man. Spin ontsnapte.

Zaterdag 30-08
13.15 uur. Familie is even stadje in, gaan straks de deur uit. Naar Makkum, Workum en Hindeloopen. Ook het schaatsmuseum bezocht, was erg leuk. Wist niet dat de eerste schaatsen van beenderen gemaakt waren. Wat een industrie was het toen.

03.15 uur. Ga naar bed. Hele avond in stad geweest. Vuurwerk gekeken, was spectaculair. Daarna naar optreden geweest van tributeband van The Doors en tot diep in de nacht op terras gezeten. Jammer dat het zo regende.
Weet niet hoe het kan, maar nagel van ringvinger bleef zojuist ergens achter haken. Halve nagelbed ligt nu bloot. Vreselijk.

Zondag 31-08
Vanochtend om 10 uur op. TIEN uur. Nog even met de familie in de tuin gezeten. Daarna vertrokken ze weer richting België. Het was opeens heel stil. Duwde gewonde nagel onder de neus van dochter, net toen ze begon aan haar bordje Cornflakes. ‘Kijk wat er met je arme mama is gebeurd’, snikte ik. Dochter kreeg geen hap meer door haar keel.

Naar supermarkt. Stond voor het rek met sardientjes. ‘Nou jongen’, zei ik in gedachten tegen broer, ‘jouw favoriete kostje!’ (Broer gruwde van alles wat met vis te maken had). In gedachten verzonken stond ik daar nog enkele seconden. Opeens viel een zak tomatensoep uit het rek ernaast op de grond. Geloof niet in boodschappen uit het hiernamaals maar nu stond ik toch wel even te kijken. Tomatensoep was zijn favoriete soep.

[nggallery id=38]

21 gedachten over “VZTZ – De Tomatensoep”

 1. Hoop dat het met je Mam beter gaat en xe staar weg is bij je Pa.
  Gezellige week met die Visserijdagen.
  Tja daar vetschillen wij, ik geloof wel in boodschapjes van het hiernamaals 🙂

  Ieek dat doet pijn dat nagelbed ,dat het gauw aangroeit en je weinig er tegen stoot .

 2. Het advies van Margo is denk ik niet zo slecht, want een klein huis is groot voor die tarantula om zich te verstoppen en ze zijn meesstal met zijn tweeen, zou maar goed onder het bed kijken s’avonds……

 3. Wel eens tarantula gegeten? Nee? Raar eigenlijk dat het niet gegeten wordt; ze lijken best wel op krab!
  Voorbereiding
  Allereerst heb je tarantula’s nodig. Die kun je bij diverse dierenwinkels kopen. Let op; dit zijn wel kleintjes, misschien moet je daarom het aantal verdubbelen. Mocht je de hand weten te leggen op een exemplaar uit het Amazone gebied, doen! Deze zijn zo groot als king crabs en dan voldoet 1 spin als hoofdgerecht voor 6 personen!
  Bereidingswijze
  Maak de tarantula’s dood. Hiervoor kan je alle hulpmiddelen gebruiken die je denkt nodig te hebben. Let op, sla ze niet te plat!
  Verwijder het achterlijf (abdomen) en strip de eitjes (bij de vrouwtjesexemplaren). Gooi de lijven in het vuur om ze te ontharen en het vlees te laten garen. Het is een beetje afhankelijk van de grootte en de hitte van het vuur hoe lang dit duurt.
  Serveertips
  De tarantula’s zijn klaar wanneer de poten en de borstholte zijn opengeknapt. Je kan ze dan eten zoals krab.
  De eitjes kan je in een bananenblad (of aluminiumfolie) verpakt in het vuur laten garen.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Lummel, ik heb dit watertandend gelezen, werkelijk. Als ik de spin weer tegenkom in de badkamer zal ik beslist proberen hem te vangen en jouw recept uitproberen. Smullen wordt het, dat weet ik nu al 😀 😀

 4. Heftig weekje geweest met (te)weinig slaap en (te) veel drank ,het één kan de gevolgen het ander helaas niet opheffen, best wel sneu voor je! En dan óók nog dat blote nagelbed, gelukkig dat dochterlief naar behoren onder de indruk was!
  Vervelend dat de ouders zorg nodig hebben die je vanaf die afstand helaas niet kunt geven , beterschap voor “de patiënten!

 5. Sterkte met de ‘akkefietjes’ van je ouders. En verder was het je weekje wel weer haha! Ja, die spinnen, lijkt wel of ze in het najaar op hun grootst zijn. Ik schrok me laatst ook helemaal lam. Zat er ééntje gewoon in de gootsteen naar me te loeren brrrrrrr. Heb deze maar door manlief laten verwijderen.
  Bijzonder dat van die vallende tomatensoep, je zou haast denken …
  Wel giga-mooie foto’s zeg! Vooral die van de koe, schitterend!

 6. Van harte beterschap voor iedereen zou ik zeggen. En wat de foto’s betreft treed ik Desire bij, ze zijn echt prachtig en dan vooral die koe met net zo achter haar die oplichtende wolk!

 7. Spooky!!
  Daar was die spin nog maar een kleinigheidje bij 😉
  Beterschap voor je ouders en voor arme jij met je zere nagel. Je hebt hem toch wel verbonden he?

 8. Beterschap voor de familie. Ik zou Freek ook niet willen kennen en wel bijzonder met die tomatensoep. Ja zulke dingen gebeuren gewoon, merk dat ook vaak en hoewel iedereen het altijd afdoet als toeval vind ik het toch bijzonder blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw