VZTZ – De Chihuahua

Zondag 26-10
Vroeg gegeten, om een uur of zes was de keuken aan kant. Hadden opeens lange – en donkere avond voor ons liggen. 2 afleveringen Mad Men gezien, moeten er weer even inkomen. Na alle spanning van Breaking Bad is dit tempo wel wat wennen.

Maandag 27-10
Naar supermarkt. Bij de broodafdeling stond echtpaar, beiden een jaar of 50. ‘Je ziet er belachelijk uit met dat haar zo hoor Fred’, zei de vrouw zachtjes maar hard genoeg om het te horen. ‘Als mijn ouders vanmiddag komen hoop ik echt dat je er wat aan doet’. Fred deed alsof hij Oost-Indisch doof was. Gluurde vanuit mijn ooghoeken naar Fred. Hij zag er inderdaad wat typisch uit – bijna kaal maar nog met wat restanten slierten haar die hij zorgvuldig over de kale plek heen had gedrapeerd. Arme Fred.

Dinsdag 28-10
Naar Action. Was vergeten waar ik auto geparkeerd had. Liep hele parkeerplaats af, op zoek naar de auto. Hij bleek te staan op een plek waar ik ‘m nooit had verwacht. Vreemd.

Me eindelijk weer eens naar de hometrainer begeven. Na een kwartier stond de teller nog maar op een km. Zo ontmoedigend dit. Moet echt iets aan conditie doen

Woensdag 29-10
Gewerkt. Was zeldzaam afwezig. Zat na het werk op Leidseplein op bankje op tram te wachten. ‘Daar komt ‘ie!’ dacht ik toen ik ‘m uit de verte aan zag komen. Wat deed ik toen? Ik bleef in gedachten verzonken op het bankje zitten. Pas toen de tram optrok realiseerde ik me dat in had moeten stappen maar toen was het te laat. Rende er nog achteraan ook in een reflex, zag er echt idioot uit.

Donderdag 30-10
Gewerkt. Hoorde in het bedrijfsrestaurant een gezelschap praten. ‘Heb je de chihuahua van Mandy wel eens gezien Bert?’ wou een van de vrouwen weten.
‘Nee’, antwoordde Bert. ‘Ik wist niet eens dat ze een chihuahua had.’
‘Ik heb ook een chihuahua’, bekende een van de andere mannen. Op de een of andere manier klonk het wat aarzelend.
Er viel een lange, ijzige stilte.

Weet niet waarom, maar moest er inwendig erg om lachen.

Vrijdag 31-10
Met dochter gaan shoppen in Leeuwarden. In schoenenzaak hadden twee verkoopster het over vrouwelijke collega. ‘Wat is ze bruin geworden op vakantie hè?’ zei de ene vrouw.
De ander haalde de schouders op. ‘Volgens mij heeft ze gewoon al die tijd thuis onder de zonnebank gelegen. Dat zou me niets verbazen.’

Bij La Place gegeten.

Zaterdag 01-11
Met man naar Sneek. Het leek wel lente, iedereen zat op terrasjes. Heerlijk. Bij McDonalds gegeten, gesmuld van de Big Tasty. Nam ook weer zo’n Iced Frappe. Was helemaal in voorjaarsstemming maar toen het om 17.00 uur alweer donker werd drukte de ernst van de situatie opeens zwaar op me. ‘De winter komt er echt aan’ realiseerde ik me. Ik huiverde van narigheid.

Vriendin E. belde ’s avonds. ‘Vanmiddag werden de boodschappen thuisbezorgd’, vertelde ze. ‘En wat denk je? Ik heb iets verkeerds gedaan bij het bestellen. Nu zit ik met 40 stronken witlof’.
‘Je kunt toch een paar konijnen aanschaffen?’ hielp ik haar meedenken. ‘Die zijn dol op witlof. En met kerstmis dan…’
‘Aan jou heb ik ook nooit wat’, snauwde ze. Ze klonk wat geagiteerd.

Zondag 02-11
16.00 uur. Net thuis. Lange wandeling in stad gemaakt, bij de boot wat gedronken. Gaan vroeg eten. Kip is al in de oven, rijst staat op het vuur. Straks alleen nog de snijboontjes opzetten.

18.45 uur. Was tijd vergeten. Rijst brandde volledig aan, huis stond blauw van de rook. ‘Is dat nou echt zo moeilijk, rijst koken?’ schamperde dochter toen we met z’n allen buiten stonden.
‘Wacht maar tot jij een heel gezin draaiende moet zien te houden’, verdedigde ik me. Dochter en man wisselden veelbetekenende blikken uit. Hebben aardappelpuree uit pakje gegeten. Kip was gelukkig nog wel eetbaar. Wat een ellende.

[nggallery id=41]

22 gedachten over “VZTZ – De Chihuahua”

 1. Geweldig hoe mensen kunnen reageren zowel in de bedrijfskantine als in de schoenenwinkel .
  O jee ik hoop dat je de volgende tram niet voorbij liet gaan 😉
  Rijst uit een pakje/builtje is niet moeilijk in een rijststomer is me nog nooit gelukt, 1 van die dingen dat ik mijn moeder ook mis, heerlijke aubergine met de hete ritjaritja saus en braadworst *heb water in men mond*

 2. Hahaha, ik moest weer erg lachen om je week. Ik hoop niet dat je het erg vindt. Het is ook een stukje herkenning. Ik hoop niet dat je ‘een stukje’ erge taal vindt! 😀

 3. Na Breaking Bad is het echt afkicken. Wij kunnen bij geen enkele serie meer onze draai vinden 😉
  Heerlijk die afgeluisterde gesprekken.
  Ooh, dat van de tram is wel heel erg. Al zou het mij ook zo gebeuren, hoor. Heb de raarste dingen gedaan, terwijl ik in gedachten was.

 4. Ik heb weer zitten smullen van je weekoverzicht. Jij bent ook een lekker ding 🙂 Je vriendin een paar konijnen aanpraten als ze teveel witlof besteld heeft, haha.
  En dat verhaal dat je op het bankje zat te wachten op de tram… Verkeerde je in dezelfde gemoedstoestand toen je de tijd bij het eten koken vergat?
  Zelfs een boek met al je weekoverzichten zijn verkoopbaar!
  Liefs Kakel

 5. Nou, dat was weer een heerlijk weekje. Zo’n actie bij de tram had mij ook kunnen overkomen. Jammer dat je niet ingestapt bent, want waarschijnlijk zat ik er in. hadden we even kennis kunnen maken 😉
  Een echt goede tip, van die konijnen. Die zijn trouwens nog groter dan een chihuahua. Zelfs de dwergkonijntjes….. Maar, een man wil toch een HOND? Niet een stuiterbal?!

 6. Die vriendin zou ik dumpen, mensen zonder gevoel voor humor word niemand vrolijk van;-)
  Je bent lekker bezig , misschien gemeente aanschrijven dat bankjes bij de tram weg moeten,kun je niet vergeten in te stappen omdat je nét zo lekker zit te mijmeren!

 7. Zolang je blijft denken is er niets aan de hand, staat bovenaan je blog, maar in gedachten verzinken levert leuke schrijfsels op voor je weekoverzicht.
  Een gemiste tram en aangebrande rijst bijvoorbeeld.

 8. Nou ja, rijst laten aanbranden lukt natuurlijk wel als je deze 2 uur en drie kwartier op laat staan haha! 🙂
  Zat je met je gedachten bij een Iced Frappe? 😉

 9. Rijst koken, sommigen bakken er niets van…

  rijst koken
  is
  echt niet voor iedereen vanzelfsprekend

  velen kunnen het na een minuut of drie
  weinigen krijgen het nooit onder de knie

  al worden er
  dikke boeken
  met recepten en voorbeelden vol getekend

  Lenjef 🙂 🙂

 10. Weer een smakelijke VZTZ, in verschillende opzichten. 🙂
  Mijn dag is goed als ik een VZTZ van je lees, je verstaat de kunst om mijn fantasie & lachspieren te prikkelen, geweldig!
  Dank je wel.

 11. Fijn om te lezen, af en toe was je de voorbije week eventjes verstrooid , ach ja dat gebeurt al eens bij iedereen.
  En soms vang je zo flarden van een gesprek, zou hij er iets aan gedaan hebben aan zijn haar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw