Pixabay vintage-1326261_1280

VZTZ – De Onzichtbare Overheid

Maandag 14-09
Zojuist uitzending van Radar gezien. Ging wéér over bekkenbodemmatje. Waarom blijven ze in Godsnaam vrouwen toch die dingen aansmeren en willens en wetens invalide maken? Is toch erg? Vraag me werkelijk af welke belangen hier nu mee gemoeid zijn. Radar heeft namelijk al eerder bewezen dat je bijna élk medicijn of hulpmiddel erdoor krijgt als je maar bij het goede octrooibureau aanklopt en/of flink lobbyt. Misschien kan de minister van Volksgezondheid hier eens een blik op werpen? Of zou ze het te druk hebben met ‘werkelijk belangrijke’ zaken?

Dinsdag 15-09
’s Avonds met neef H. en zijn vrouw gegeten in Leeuwarden, was gezellig. ‘Hebben jullie ook zo genoten van de Troonrede vandaag?’ wou hij weten. ‘Wat gaan we een glorieuze toekomst tegemoet volgens mij. Ik verheug me er echt op. Ik hoorde termen als ‘waardige oude dag’ en dat het ‘pensioenstelsel transparanter’ wordt. Goh, wat fantastisch toch allemaal. Kan iemand me trouwens vertellen waarom de restauratie van de gouden koets VIJF jaar zal duren? In vijf jaar tijd bouw je goddomme een hele stad’.
‘Zullen we het voor de aardigheid eens niét over politiek hebben?’ zei zijn vrouw. Neef H. keek somber naar buiten.

Woensdag 16-09
Belde vriendin M. op, kreeg man aan de telefoon.
‘Het enige dat duidelijk is geworden is dat Europa volstrekt incompetent is’ brulde hij. ‘Je kunt toch niet de ene dag lopen krijsen dat we humaan moeten zijn en de vluchtelingen op moeten vangen om vervolgens de grenzen te sluiten? Europa is stuurloos, dat is wel duidelijk.’
Vriendin M. rukte de telefoon uit zijn handen. ‘Ik gaf Katinka in het openbaar borstvoeding’ vertelde ze. ‘En ik dacht bij mezelf: wee degene die hier wat van zegt. Dan ga ik met ontbloot bovenlijf rondrennen en roep ik: ‘Borsten worden ingezet om augurken of fietsventieltjes te verkopen maar als ze gebruikt worden om een baby te zogen dan is het janken geblazen??’ Ik vond het bijna jammer dat niemand er wat van zei’. Ze klonk strijdlustig.
‘Volgens mij zit er iets in jullie drinkwater’ zei ik. M. moest lachen.

Donderdag 17-09
Gewerkt. Na het werk pizza gegeten met paar collega’s. ‘Als we nu een eigen munteenheid lanceren?’ opperde collega L. ‘Het moet toch lukken om de banken buitenspel te zetten?’
‘Dat MAG niet’ legde andere collega uit. ‘Dat hebben ze in het verleden ook al eens geprobeerd met de Wara en de Wörlg. Toen die munteenheden succesvol bleken te zijn werden ze direct verboden. De Grootgraaiers kunnen er dan namelijk niets aan verdienen’ voegde hij eraan toe.

Heb net opgezocht of het Wörglverhaal klopte, klopt inderdaad. Vreemd dat het niet mocht. Zou de uitleg over de Grootgraaiers dan toch echt kloppen? Kan me haast niet voorstellen. (Zei ze sarcastisch…)

Vrijdag 18-09
Boodschappen gedaan. Polentaschotel gemaakt met aubergines, courgette, portobello en kip. Was erg lekker, ga vaker polenta eten.

Eindelijk weer even doorgegaan met Het Verhaal van Julia. De liefde tussen Julia en Tom is sterker dan ooit en Wolmoed is razend – het feit dat ze afgewezen is vindt ze onbegrijpelijk. In een wanhoopspoging begint ze een verhouding met Reutelende Roderick. Daarnaast probeert ze Julia op alle mogelijke manieren te sarren en te treiteren en in een ultieme poging de tand des tijds te slim af te zijn heeft ze haar haar nu knalroze geverfd. Moet het hier en daar nog wat bijschaven.

Zaterdag 19-09
Overdag even naar Bolsward, heerlijk op terrasje in zonnetje gezeten. Was druk, bleek dat de Friese Kampioenschappen Ringsteken zouden beginnen. Gingen voor die tijd weg, ben niet zo dol op dat ringsteken. Is wel leuk hoor, die oudhollandse folklore, maar valt toch een beetje onder de categorie zaklopen of koekhappen. Daar ga ik ook niet telkens naar kijken.

’s Avonds kwamen E. & M. + S. & P. eten. Was gezellig. Had roti gemaakt en weer appeltaart gebakken.

Zondag 20-09
Lees net dat als de familie Rothschild zijn kapitaal zou verdelen onder de wereldbevolking IEDEREEN 70 miljoen zou krijgen. Geschatte vermogen van Rothschild is $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar). Kan toch niet? Wat moet één familie nou met zoveel geld?

18.50 uur. ‘Bijna de hele wereld is van de Rothschilds’ zei vriend P. toen ik hem belde en vroeg of hij dit verhaal kende. (P. is filosoof en verdoet veel van zijn tijd met ‘denken’).
‘Ik geloof dat de ANP en Reuters ook in handen van de Rothschilds is’ ging hij door. ‘Volgens mij is er een soort ‘onzichtbare overheid’ – ALLES wat we weten is wat de Onzichtbare Overheid wíl dat we weten’ filosofeerde hij lustig verder.

‘Ben je niet wat complottheorie-achtig bezig?’ wou ik weten.
Vriend P. zweeg even. ‘Het zou kunnen’ zei hij uiteindelijk. ‘Maar dan denk ik altijd maar aan George Orwells uitspraak:

‘In een tijd van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.’

Vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar. Tssssssss…..

13 gedachten over “VZTZ – De Onzichtbare Overheid”

 1. Wat ik me afvraag is hoe het moet voelen om zo exorbitant rijk te zijn. Ik kan me daar namelijk niets bij voorstellen. En ik wil het ook niet, trouwens. Ik kan me ook niet voorstellen dat er vijf jaar moet worden geknutseld aan die gouden koets. Misschien is het maar beter om filosoof te zijn.

 2. Zo verschrikkelijk veel geld zou ik ook niet uit mijn hoofd krijgen. Volgens mij maakt het niet uit of je nou tien miljoen tien miljard, of heel veel triljard geld hebt…Waarom deelt die familie het trouwens niet? Vind ik een super voorstel van je!
  Als ik het woord “transparantie” hoor, moet ik aan Rutte denken. Is slecht voor mijn gezondheid.
  Lieve groet

 3. En dan betalen de oranjes ook nog eens geen belasting. De gouden koets vind ik een protserig ding waar ik niet in gezien zou willen worden. Maar denk erom dat het een paar centen kost, Dat er minima zijn die met prinsjesdag met een vlaggetje langs de route staan vind ik dan ook onbegrijpelijk.

 4. Hoogstwaarschijnlijk moet er eerst nog wat goud gedolven worden om de koets wat op te waarderen en dát vraagt natuurlijk veel tijd!
  Misschien moet het gewoon eens voorgesteld worden aan de Rothschild, hebben die lieverds vast nog nooit aan gedacht om het te delen, zou ze een heleboel hoofdpijn schelen over aandelenbeheer en zo.
  Ik wou het kort houden maar het muziekje is zo lekker dat ik even door bleef schrijven!!

 5. Een niet te noemen wereldleider zou het wel weten. Die zou de Rothschilds laten vergiftigen met Pollonium of een ander beroerd goedje en dat geld zelf in zijn achterzak steken. Schijnt vaker te gebeuren.
  Door dat laatste stukje van jou kan ik aan dat andere haast niet meer denken. Asielszoekers, Nederlandse politiek, Europa achter de Radar en zo, het lijken ineens allemaal achtergrondverhalen voor de leut.

  Hierna dacht ik: ik beperk me maar tot mijn eigen piepkleine spaarrekeningetje en mijn tuin. Maar toen keek ik naar buiten.
  God huilt de laatste tijd permanent.

 6. Gestrikt

  er zijn helaas meer gelovigen dan mensen die denken
  al zit niet iedereen te wachten
  op diep filosofische gedachten
  wél op de met enorme strik verpakte kerstgeschenken

  Lenjef 🙂

 7. Vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar … je meent het.
  Met een deeltje daarvan kun je mooi een paar man aan het werk zetten om dat gouden koetsje in een paar uurtjes tijd te fiksen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw