VZTZ – Het Hoogstandje

Zondag 07-12
Kerstboom van zolder gehaald. Boom opgetuigd met ballen, slingers en lampjes. Als iemand me vroeger verteld zou hebben dat ik dit op een dag allemaal zou doen zou ik heel hard lachen. Heb zelfs stalletje erbij gedaan. Tja.

Maandag 08-12
Hoorde net dat er onder het Beste Kabinet Sinds WOII een nieuw record gevestigd is: nog NOOIT hebben zoveel mensen in Nederland zelfmoord gepleegd als in 2014. Nog NOOIT.

22.43 uur. Had net vriendin M. aan de telefoon. Ze was ontzet door verhaal over douchecrème en bodylotion. ‘Dat kan toch iedereen overkomen?’ zei ik verontschuldigend.
‘Ja, maar de allerstomsten het eerst’ snauwde ze. Zullen de zwangerschapshormonen wel zijn.

Dinsdag 09-12

Moet steeds denken aan uitzending van Radar gisteravond, deel II waarin ze onthullen over de sinaasappelnetjes die verkocht worden als matjes. Wat een schande. Kan er maar niet over uit dat artsen hieraan meewerken. Wat in- en intriest.

Ga zo slapen, eerst douchen. Met huid gaat het goed, vervel als een gek. Krijg heel nieuw babyhuidje. Misschien moet ik dit vaker doen, is soort van peeling.

Woensdag 10-12
Ex-collega P. belde. ‘Waarom schilder je alle mannen in pak af als boeven?’ wilde ze weten. ‘Dirk heeft ook altijd een pak aan maar ik steek m’n hand voor hem in het vuur.’
Uitgelegd dat er heus wel enkele uitzonderingen bestaan. Vraag me echt af waarom sommige mensen mijn verhalen regelrecht op zichzelf betrekken. Bizar.

Donderdag 11-12
Gewerkt. In de tram zaten achter me 2 Surinaamse vrouwen. ’25 jaar vriendschap heeft ze zomaar verkwanseld’ zei de een tegen de ander. ‘Bij het minste of geringste werd ze kwaad en ging in de aanval. Ik weet niet wat dat was met haar. Het ergste is: ik stond altijd voor haar klaar maar toen ik haar ooit nodig had liet ze het keihard afweten.’
De ander mompelde instemmend. ‘Dat korte lontje van haar is inderdaad heel vervelend, ik weet het. Daar staat ze om bekend, ik ben ook altijd heel voorzichtig met ‘r. Misschien zit ze in de overgang?’

Vrijdag 12-12
Niet te geloven, zo hard als het nu regent. Straks stort het dak nog in. Volgens mij is er al een paar duizend liter gevallen en het is nog geen 12.00 uur.

20.17 uur – Lees net dat Camielleke Eurlings misschien meedingt naar het burgemeesterschap in Maastricht. Eurlings als burgemeester, hahaha. Ongelooflijk hoe ze elkaar toch steeds maar weer de bal toespelen, zelfs als ze overal een puinhoop van maken.

23.30 uur. Ga naar bed. Zag net bij Tan dat Yolanthe zich gruwelijk bezeerd heeft. Ze had een afgrijselijk dikke bovenlip. Wat zou er met haar gebeurd zijn? Verbrand, gestoken, allergische reactie? Arme meid. Hoop voor haar dat het gauw over is, dit is verschrikkelijk.

Zaterdag 13-12
Met dochter dagje naar Groningen, gingen met de trein. Stonden op perron te wachten toen intercity voorbij scheurde. ‘Als ik er nou maar niet per ongeluk voor spring’ dacht ik toen ik ‘m vanuit de verte razendsnel zag naderen. Toen ik het wéér dacht draaide ik me gauw om en liep andere kant op. Voor de zekerheid.  Is toch vreemd?

Ging om 22.45 uur naar bed.

Zondag 14-12
Stond om 08.45 uur op. Heb gewoon 10 uur achter elkaar geslapen. Abnormaal. Hoop dat ik niet iets raars onder de leden heb. ‘Morgen anders even naar de dokter lieverd’ opperde man. Volgens mij was hij sarcastisch.

20.00 uur. Komen net thuis. Vanmiddag met man even op familiebezoek en daarna samen pizza gegeten. Hoorde in pizzeria man tegen vrouw zeggen: ‘Vroeger hadden we op tv programma’s als Van Kooten & De Bie. Tegenwoordig mogen we het doen met hoogstandjes als Spuiten & Slikken. God, wat zijn we toch diep gezonken. ’ Vrouw knikte instemmend.

20.15 uur. Wind beukt tegen huis. Verlang naar de lente. Nog even doorbijten en dan is het weer zover. Ben nu al blij als ik eraan denk.

https://www.youtube.com/watch?v=bAXlIu-_TKE

27 gedachten over “VZTZ – Het Hoogstandje”

 1. Is dat Yolanthe? Heeft ze een make-over gehad of een botoxbehandeling?
  Ze zou jouw douchegel eens moeten proberen, daar knapt ze beslist van op ;-0
  BIzar van Camielleke. Toch vraag ik me één ding af: zou half Nederland op zijn kop gestaan hebben als Hoes het met een 27 jaar jongere vrouw had gedaan?
  De pizza-eters hebben gelijk: er is niets te vergelijken met Koot en Bie.
  Liefs Kakel

 2. Groeien kerstbomen bij jou op zolder?

  owh owh.. D. is niet te vertrouwen.. en P weet dat. Maar ja.. ik zeg er verder niets over.. Zo meteen gaan ze weer bellen. Met D. bedoel ik trouwens ene Daan… nooit ene Dirk.. 😉

  Ik kijk ook niet graag naar treinen die heel hard op een korte afstand langszij komen.

  Nog een paar maanden, als we nou samen duimen, komt die lente misschien wel eerder.

  Love As always
  Di Mario

 3. Na zo’n weekoverzicht van jou kan ik alleen maar stom grijzen. Geen intelligent of meelevend commentaar. Het is gewoon te veel. Maar het smaakt naar meer. VOlgende week weer.

 4. Zelfdoding

  voor steeds
  meer mensen
  heeft de toekomst weinig zin

  vaak wordt het hen nooit vergeven
  wanneer ze plots stoppen met leven

  de reden
  heeft helaas
  altijd ergens een pijnlijk begin

  Lenjef

 5. O ja, de kerststal, staat hier nog op zolder ,komt er alleen af wanneer er klein grut in de familie is …volgens jaar dan maar voor een dan driejarige.
  Het zal wel kloppen dat van “het beste kabinet” , al die zelfmoorden zijn natuurlijk mensen die op het hoogtepunt wilden stoppen, die willen de afgang die onherroepelijk na een hoogtepunt komt niet afwachten….. denk ik!

 6. Kooten en de Bie, even denken, zegt me niets. Eén van die vrouwelijke reporterjes van spuiten&slikken vind ik anders wel best leuk en ontwapenend. Op en top Hollands vind ik ze. Wacht, ik ga even googlen…Nicolette Kluijver… ook wel een “hoogstandje”. Proest ik even uit.

 7. Yolanthe een allergie, voor botox zeker. Zonde, ze had zo’n stralend smoeltje en moet je nu zien. Dooie boel. Dat kun je van jouw week niet zeggen, never a dull moment. En de Hermitage, beslist een keertje doen.

 8. Ik heb het altijd op hoge bruggen dat ik denk daar zal ik toch niet van afspringen zo stom. Maar goed 10 uur slapen zal je wel even nodig gehad hebben na de kerstboom en stal 😉

 9. Je wordt nog handig in het opzetten van de boom. Ik heb het dit jaar ook in 1 dag gedaan terwijl ik er vroeger 2 of 3 dagen over deed omdat ik er geen zin meer in had, Ik heb ‘m ook wel eens de volgende dag weer afgebroken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw