VZTZ – De Aangeklede Cowboy

Zondag 30-11
23.21 uur. Net gedoucht, ga slapen. Zag zojuist dat ik puntige ellebogen heb. Hoe kan ik dit nooit gezien hebben? Is dit nieuw of had ik dit altijd al? Wil mooie elegante vrouwelijke ronde ellebogen hebben. Ga kijken of er gymoefeningen voor ellebogen bestaan.

Maandag 01-12
1 december alweer. Vind dat het steeds sneller gaat, de tijd. Beangstigend. Even bij vriendin M. op bezoek. M. was beetje bedrukt. ‘Natuurlijk vind ik het heerlijk om weer in verwachting te zijn’, vertelde ze, ‘maar het is gewoon zo vlug gegaan. Dat had ik niet verwacht. Ik had Sammetje zo graag nog een tijdje alleen gegund en nu moet hij ons binnenkort al delen.’
‘Sammetje komt niets tekort’, troostte ik haar terwijl ik Sam knuffelde. ‘Bovendien heeft hij altijd mij nog dus die jongen is een gezegend mens.’

Dinsdag 02-12
Las artikel over de vermeende meineed, gepleegd door de heer Mõllenkamp van Rochdale. Moest denken aan vroeger, toen ik nog een klein meisje was. Dacht toen altijd dat mannen in pak keurig, eerlijk en integer waren. Heb ondertussen geleerd dat dat juist vaak het ergste tuig de grootste boeven zijn. Eigenlijk zitten we gewoon nog in het Wilde Westen – verschil is dat de rovende en graaiende cowboys van toen nu een pak aan hebben.

Woensdag 03-12
Droomde over het pensioen en de bonus van Van Rompuy.
‘Meneer Van Rompuy’, stamelde ik, ‘u viert – JULLIE vieren – feest van ons geld. Er zijn zoveel mensen die het écht slecht hebben in Europa – dit kan toch niet? Bovendien,’ vervolgde ik, ‘hebt u niets toegevoegd aan Europa. Hoe zit het in Godsnaam met de normen, waarden en principes?’
‘Die hebben we niet!’ kraaide hij en staarde me met zijn kleine loerende oogjes boosaardig aan. ‘Die hebben niet, hahaha!’ Hij kwijlde van genot.
‘U weet dat het niet goed gaat hè?’ Nu snikte ik werkelijk. ‘Dat het ene bedrijf na het andere failliet gaat? We zouden het beter moeten krijgen maar in plaats daarvan gaat het steeds…’
‘Slechter!’ hinnikte hij, me nog steeds boosaardig tegemoet grijnzend. ‘En het wordt nog véél slechter! Jullie zijn er nog lang niet, hahaha!’
Als een soort Repelsteeltje huppelde hij weg, zakken vol geld achter zich aanslepend. Werd huilend wakker.

Donderdag 04-12
‘Goed nieuws’, zei ik tegen dochter. ‘Je kunt je voortaan volgieten. Alcohol is toch niet zo slecht voor het puberende brein als tot nu toe werd aangenomen.’
Dochter bekeek me meewarig. ‘Dat volgieten laat ik aan jou over. Ik kan niet zeggen dat je echt een voorbeeld voor me bent. De meeste andere moeders die ik tegenkom gedragen zich toch iets anders.’ Weet nog steeds niet of ze een grapje maakte. Ga ik zo toch even vragen.

Vrijdag 05-12
Tomatenmaaltijdsoep gemaakt. Huid trekt en jeukt nog steeds als een gek. Bovenarmen voelden gisteravond weer gespannen en hele lichaam ziet rood. Alsof ik verbrand ben. Misschien ben ik intern aan het verbranden. Zou dat kunnen? Ga ik toch even opzoeken.

Zaterdag 06-12
Vroeg op, lekker gewandeld met de honden. Huid is nog steeds rood en begint beetje te schilferen, heel vreemd.
‘Misschien heb je schurft’, opperde dochter opgewekt. Gaf geen antwoord.
Gelukkig is gezicht niet rood, dat scheelt. Alleen armen, benen, rug en buik. Maandag even naar de dokter. Wil nu echt weten wat hier aan de hand is.

Las net dat een Nigeriaanse hulpverlener met Ebola naar Nederland gehaald wordt. Begrijp hier niet zo goed het nut van. Moet daar ook verpleegd kunnen worden denk ik maar nee, kennelijk niet. Beetje oneerlijk tegenover al die andere besmette mensen. Haal die dan ook gelijk maar op.

Zondag 07-12
Ben nog steeds verbijsterd. Snap niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Snap het echt niet. Ging vanochtend douchen en wou me daarna insmeren. Zag dat huid nog altijd flink rood was en werd gek van de jeuk. ‘Toch eens kijken of er misschien iets aan de ingrediënten van de bodylotion veranderd is’, dacht ik. Deed greep naar fles. Had vorige week nieuwe fles gekocht – die van de Hema, ruikt lekker.

Pakte oude fles en bekeek voor- en achterkant. Pakte nieuwe fles en bekeek voor- en achterkant. Opeens begreep ik het. Adem stokte in keel van totale ontzetting. Moest zelfs op rand van badkuip gaan zitten, zo verbijsterd was ik.
Bodylotion bleek geen bodylotion te zijn. Bodylotion bleek douchecrème te zijn. Flessen zijn precies hetzelfde, heb steeds verkeerde fles gepakt. Smeer mezelf na het douchen dus al week lang in met zeep. Ben gelukkig niet van binnenuit aan het verbranden. Altijd fijn om te weten.

33 gedachten over “VZTZ – De Aangeklede Cowboy”

 1. Ik ben benieuwd of je nu ook verschil bij de douchecreme merkt?

  Gelukkig heb ik alleen een stukje zeep en een tube tandpasta in de douche staan.
  Maar mijn ogen worden ook steeds slechter!

  Vriendelijke groet,

 2. Haha, lekker bezig weer.
  Over die alcohol: Beste vriendin van in mijn wilde vrijgezelletijd stuurde berichtje via Messenger woensdag.
  Ze was dinsdag in de uitzending bij Pauw geweest met dochterlief.
  Deed me ook even achter mijn oren krabben…
  Heb verder weinig contact nog met haar.
  Iets met slechte invloed vrees ik…
  Fijne dag Rebelse!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Nou en of ik me daarmee ingesmeerd heb Marja – heb nu foto van de flessen toegevoegd, dan begrijp je hoe de verwarring kon ontstaan!

 3. Dat plakt toch? Maar het staat vaak inderdaad met mini lettertjes op die flessen. Ik heb m’n haar wel eens gewassen met crème spoeling en erna met shampoo gecremespoeld.
  Tegenwoordig was ik mijn haar met baking soda en spoel het na met appel cider.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Dat heb ik ook wel eens gedaan maar m’n haar werd er helemaal dof van! Misschien deed ik teveel baking soda? Volgens m’n kapster was het in elk geval beter als ik ermee stopte!

 4. Made in the World

  overal wordt bijna alles eenheidsworst
  zowel de kern als de korst
  het is niet zonder gevaar
  straks lijken al de producten op elkaar

  Lenjef 🙂

 5. Heb jij even geluk dat het niet ging regenen…. je had door de nattigheid hélemaal onder het schuim komen te staan;-) Gelukkig was het dus toch géén allergie tegen graaiers….dáár had je voorlopig niet vanaf gekomen ben ik bang,

 6. Waiting for the sun. Gisteren was ze er even, naar het schijnt moeten we nu weer minstens 1 week wachten. Ach ja. Het is dan ook winter. Jaja, best interessant. Mannen in pakken zijn niet te vertrouwen… net zomin als mannen niet in pakken. Het wordt pas echt gevaarlijk als ze (gemaakt) blijven lachen.
  Wat Herman Van Rompuyeke betreft… ik denk nochtans dat die mens meer (goede?) waarden en normen heeft dan 97,396% van zijn andere landgenoten. Helaas is het instituut op zich zo waardeloos als maar kan.

 7. Hoe is die reclameslogan ook alweer? “Echt Hema”….. Waardeloos. Als er ‘cream’ op zo’n fles staat denk je niet direct aan zeep, toch?
  Fijne week!

 8. ferraravictoriene

  Sorry, maar ik veeg me de lachtranen uit de ogen over die allergie.
  Doet me denken aan (wijlen) mijn moeder die was vergeten dat ze een groenkleurend maskertje had opgedaan en even een boodschap ging doen.

 9. Ai ai dacht dat missen zo iets was voor oudere mensen……….een troost, beter nu ontdekt dan dat de dokter het moet zeggen

 10. The Doors! Ken jij “love street”? Heerlijk nummer.
  Jezelf insmeren met zeep 😉 Dat er nog vel op je lijf zit. Ik zou dit maar niet tegen je dochter zeggen, dat lijkt me echt het beste voor je.
  Ik heb me weer rot gelachen om je, gezegend mens, haha.
  Liefs Kakel

  1. Rebelse Huisvrouw

   Natuurlijk ken ik Love Street!! Prachtig nummer! Telkens als ik het hoor denk ik: ‘ik wou dat ik toen geleefd had.Dan zou ik als hippiemeisje met bloemen in m’n haar door het leven dansen.’ Heerlijk!

 11. Heb jij serieus naar je ellebogen gekeken, ik weiger hier aan mee te doen.

  Sammetje kan misschien wel straks eindelijk even rustig alleen spelen omdat mama bezig is met de baby.

  Hoe groter het pak, hoe groter de boef. Jammer genoeg kun je een boef niet herkennen aan zijn uiterlijk.

  Kuch kuch kuch…. je dochter laat me weer lachen vandaag. Ik krijg echt een zwak voor haar.

  Schande eigenlijk van de Hema, maar nu weet je meteen dat het zo slecht met ze gaat.

  Love As always
  Di Mario

 12. Hoe strakker in het pak, des te beter het ellenbogenwerk, weet niet of die dan stomp of puntige.
  Maar in die pakken zitten zaken die zijn zo diep, niet alleen putten zijn bodemloos.

  En een iets anders voorbeeld is ook een voorbeeld…..

 13. Ja hahaha dat gaat lekker kriebelen als het opdroogt natuurlijk. En die opmerking van dochter oeps wat kunnen ze lekker direct zijn op die leeftijd he. Gemeend of niet 😉 Denk dat ze echt niet zou willen ruilen met een andere moeder hoor.

 14. Rebelse Huisvrouw

  Dank allemaal, voor jullie leuke en gezellige reactie! Nog een fijne avond en voor straks alvast: welterusten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw