VZTZ – De Waterpomptang

Zondag 2 februari
‘s Avonds met ma aan de telefoon. Laatste aflevering Mad Men gezien. Nu maar wachten op seizoen 7. Toen naar bed. In bed verder gegaan met het boek van Saskia Noort: ‘Koorts’.
Heb boek op een gegeven moment neergelegd. Ging alleen over drank en drugs. Denk niet dat ik het ga uitlezen. Is té beklemmend, kan ik niet tegen. Die unheimische sfeer – wil dat niet. Wel knap dat ze dat kan. Om te ontspannen de A van Abeltje maar ingedoken. Wellicht dat mijn zenuwstelsel daar beter tegen kan.

Maandag 3 februari
Gerrit, onze oude buurman waar we een jaar of wat geleden naast woonden, gaat scheiden.
‘Jullie zijn meer dan 50 jaar getrouwd Gerrit’, hielp ik hem herinneren.
‘Op mijn oude dag wil ik in alle rust van mijn borrel genieten’, antwoordde hij.
Naar dokter voor tranend oog. Is misschien bacteriële infectie, aldus dokter. Moet nu 4x per dag zalf in oog smeren. Wat een ellende.
In Römertopf karbonade, Merguez, aardappelen en snijbonen gekwakt. Was lekker. ’s Avonds de eerste aflevering gezien van Breaking Bad.

Dinsdag 4 februari
Dag begonnen met Black van Pearl Jam. Heb hard meegezongen vanaf minuut 3.29. Tekst is niet moeilijk – alleen maar oehoehoe, maar dan uit volle borst. Waanzinnig. Wou dat ik zanger van Pearl Jam was. Toen smoothie gemaakt, was in wasmachine gedaan en bedden verschoond. Daarna huis gestofzuigd, dingen in huis afgestoft en gedweild. Tosti gemaakt, nog een was gedaan en een was opgevouwen.
Badkamer schoongemaakt. Vuilniszak vol oude make-up weggegooid.
Laarzen gepoetst. Oude kleding naar Kringloopwinkel gebracht. Boodschappen gedaan. Voelde me aan het eind van de dag net Assepoester. Wil permanente hulp in de huishouding. Iemand die kookt, bakt, wast, schoonmaakt, haar knipt en masseert. Oog traant nog steeds.

Woensdag 5 februari
Amsterdam. Gewerkt. Stond met half Amsterdam bij open brug te wachten toen er een meeuw op uitgerekend mijn hoofd scheet. Iedereen grinnikte een beetje. Probeerde krampachtig te glimlachen. Voelde alsof gezicht verwrongen grimas was. Leek volgens mij op psychopaat. Had het idee dat iedereen angstig wegkeek. Durfde niet naar beneden te kijken, was bang dat de vogelpoep over voorhoofd zou lopen. Gruwelijk moment. Oog traande als een gek. Mensen dachten dat ik huilde met één oog. ’s Avonds met vriendin C. even wat gedronken. Niet zo laat naar bed.

Donderdag 6 februari
Weer gewerkt. ’s Avonds met tranen in ogen naar uitzending op België 1 gekeken over besnijdenis bij meisjes in Kenia. Stakkers mochten wel hun eigen scheermesje meebrengen. Begrijp het allemaal niet. Stel voor dat ze exact hetzelfde doen bij de kerels die dit willen. Maar dan niet met een nieuw scheermesje. Dat zou te gemakkelijk zijn. Ik suggereer waterpomptang. Niet snijden. Draaien. En blijven draaien. Oog traant nog steeds.

Vrijdag 7 februari
Uitgeslapen. Grijs en regenachtig dagje. Roze koptelefoon gekocht. Zit voortaan achter pc met roze koptelefoon op en luister naar oerwoudgeluiden. Of regengeluiden. Heeft wel wat. Hooikoortspil genomen. Zalf helpt niet. Misschien is het een allergie aan één oog. Lijkt me stug maar je weet maar nooit.

Zaterdag 8 februari
Was in drogist tijdens schaatsen. Had nieuwe lippenstift nodig. Bij terugkomst bleek Nederland goud, zilver en brons te hebben gewonnen. ‘Heb je een traantje weggepinkt?’, vroeg ik bij thuiskomst aan manlief. Hij haalde z’n schouders op.
Naar verjaardag van vriendin S. Was gezellig. Me prima vermaakt met de tweelingbroertjes van 4 jaar die daar ook rondliepen. Vertelde ze verhalen over poep en plas. Was groot succes. ‘En dan pakken we een hondendrol en doen er melk bij en zeggen: ‘dit is chocolademelk, drink maar lekker op’ en dan geven we het glas aan iemand die stout is.’ Moet misschien maar kinderboek gaan schrijven.

Zondag 9 februari
Zit nu met roze koptelefoon op en luister naar ‘Shooting Sounds of Crickets’. Buiten nog altijd grijs en nat. Ga nog even computeren, foto’s bekijken die ik de afgelopen dagen gemaakt heb en meteen heel wat weggooien. In één week tijd heb ik met m’n nieuwe toestel al 844 foto’s gemaakt. Moet uitkijken. Straks is ‘ie versleten. Gaat goed met oog. Doe nog steeds elke dag hooikoortspil. Zal binnenkort aan huisarts vragen of dat kan, allergisch aan één oog. Verlang naar de lente. Heb het gehad met de winter.

32 gedachten over “VZTZ – De Waterpomptang”

 1. Na 50 jaar nog gaan scheiden? Ik kan me niet voorstellen dat je daar gelukkiger van wordt. Maar misschien vergis ik me wel.
  En haha, die meeuw…. Hoe heeft hij het zo kunnen uitkiezen?
  Ik werk zelf altijd met regen of oerwoudgeluiden op de achtergrond. Of met het geluid van de oceaan. Goed voor mijn concentratie!
  Ja, ik heb het ook gehad met de winter!

 2. na vijftig jaar pas rustig een borrel willen drinken? Ik wil dat nu al. Ik wil ook wel een Assepoetster in huis, maar ik kan kiezen tussen huidige Dinnetje, die geweldig is, of een draak, maar die wel schoonmaakt en kookt, dan doe ik het zelf wel

  Love As Always
  Di Mario

 3. leuk die dagboeknotities te lezen Rebelse dame en ja voor meeuwen moet je altijd op je hoede zijn. Als ik vrijdags naar mijn werk fiets ontwijk ik altijd lantarenpalen met duiven brrr ze schijten altijd net als je er langs komt dus draai ik heel wat bochies om lantarenpalen heen in de vroegte.

 4. Die Römertopf hmmm krijg honger ..
  Over allergiën Google eens oil pulling ..
  Tja na 50 jaar scheidden is toch moedig. ..
  Hihi sorry maar ik heb een beeld bij die meeuw ..
  Jaaa tijd voor de lente …
  Trouwens kopfoto’s van de lucht prachtig *ook de andere*
  Bha wat triest dat het nog altijd gebeurd bij die vrouwen 🙁

  Verheug me op de volgende VZTZ 😀

  1. Rebelse Huisvrouw

   Het is beslist heel mooi Letterzetter. Ik heb ‘m al een paar maal beluisterd met de roze koptelefoon op. Volgens mij reageert mijn oog er ook erg goed op 😀

 5. Lastig hoor, dat tranende oog. Kan het een contactlens zijn die irriteert? Dat is bij mij nl. het geval. Moet dus naar de specialist maar geen zin want voordat ik een afspraak kan maken wordt ik maar door en doorverbonden met allerlei telefoonnummers, Ondertussen kan ik maar zo van dat tranende oog af zijn … dus wacht ik af.
  Chocolademelk van een hondendrol en melk woehahaha! Ja, dat kinderboek moet je gaan schrijven 😉

 6. Och wat vervelend zo’n tranend oog. Het is verdorie net of je constant ontroerd bent. Het schijnt geluk te brengen als er een vogel op je hoofd schijt, maar ik heb daar niets van gemerkt de 2 keren dat het mij overkwam.

 7. Heb de zin ‘was in drogist tijdens schaatsen’ paar keer moeten lezen. Kwestie van klemtoon in combinatie met (rechter) oog dat een beetje tegenstribbelt. Traant niet maar is te droog. Ook eenzijdig iets dus.

 8. Ben benieuwd naar het kinderboek…. Ik denk dat Ome willem met het broodje poep een waardige opvolger krijgt.
  En dan met roze koptelefoon uit volle borst zingen, opoehoehoe…..

 9. De A van Abeltje. Onnavolgbaar. Toen ik jong was kwam dat op zondagmiddag (tijdens de lunch) als hoorspel op de radio!
  Na een huwelijk van 50 jaar scheiden; staat de borrel echt op nummer 1? Triest.
  (Zag trouwens net op mijn blog de zoekterm: wat mag mee in handbagage, pincet en spiegel… Wat een giller. Of zou jouw dochter dat hebben opgezocht? 😉 )

  1. Rebelse Huisvrouw

   Ik denk dat iemand misschien heeft gekeken wat je met je reactie bij ‘Het Krediet’ bedoelde – daar had je het over een pincet. Het was mij, om eerlijk te zijn, ook niet helemaal duidelijk maar ik dacht: misschien heb je die reactie bij iemand anders achter gelaten en ‘plakte’ je hem nu per ongeluk bij mij, dat is mij ook een paar keer overkomen!

   1. Nee, nee, geen ongelukje. ‘Zij van Het Krediet’ pakte een handspiegel en daar hoort volgens jouw dochter een pincet bij. Zo’n set neem je mee naar een onbewoond eiland, toch? Dus als je man hem is gesmeerd, kun je je daar dan ook wel mee vermaken, dacht ik zo. (Via deze zoekterm kwam iemand op mijn blog terecht.)

    1. Rebelse Huisvrouw

     Ja, nu snap ik ‘m! Toch apart dat er op jouw blog naar die woorden gezocht werd. Ik zal het eens aan dochterlief vragen, wie weet!

 10. Geweldig …hoewel…om na vijftig jaar te scheiden om rustig je borreltje te kunnen drinken….,dan heb je toch iets hélemaal verkeerd gedaan! Wel ontroerend steeds die traan in je oog, of was het van ellende om die meeuwen troep?

 11. Heb het ook altijd een paar keer per jaar, een oog dat traant, traanbuizen al een keer door laten prikken, helpt niet. Gebruik nu altijd homeopatische oogdruppels die helpen goed. De oogarts kan het ook niet verklaren. Heb ooit een lezing bijgewoond door een mevrouw die zelf besneden was als kind en hier tegen streed. Indrukwekkend maar ook beklemmend dat mensen vrouwen zulke dingen aandoen.
  Helemaal mee eens die waterpomptang 😉 Tja en 50 jaar getrouwd, ik was 35 jaar getrouwd en dan zeiden ze het ook, ga je nu nog scheiden na zoveel jaren. Maar nooit spijt gehad, integendeel.

 12. Besnijden omdat mannen bezitterig zijn

  misschien willen sommige ogen altijd wenen
  zijn de zeeën en oceanen één grote traan
  omdat het leed van meisjes blijft doorgaan
  verminken zit bij wrede lui allicht in de genen

  Ja, soms blijft de beschaving eeuwen stilstaan, Rebelleke.
  Lenjef

  1. Rebelse Huisvrouw

   Mooi gesproken Lenjef. Wat er bij sommige mensen in de genen zit weet ik niet maar als je tot dit soort dingen in staat bent is het in elk geval niet veel goeds. Het gekke is inderdaad dat de beschaving eeuwenlang stil blijft staan terwijl hij ooit op zo’n hoog niveau stond. De wereld zit vreemd in elkaar.

 13. Wat me raakt is de besnijdenis bij meisjes. Ik heb eens een reportage daarover gezien. Ik was ontdaan en tegelijkertijd verschrikkelijk kwaad. Ik had die kerels en die vrouw die dat deden de tent uit willen trappen. Ja, er was ook een vrouw bij die hetzelfde lot had ondergaan. Ipv verminking zien ze het daar als een normaal onderdeel van hun cultuur

 14. Wat een mens zoal meemaakt in een week tijd…als we allemaal eens zouden kijken wat dat zoal is, komt er een hele bieb aan verhalen voorbij. Ik ben het volkomen eens met jouw verdriet over de besneden meisjes in Kenia. Temeer daar onlangs bleek dat de UNESCO, toch niet de minste aller organisaties, cijfers over dit probleem heeft weggehouden voor de buitenwereld. Het blijkt ook een groot probleem in islamitische culturen te zijn. Maleisie, Indonesie. Alles om vrouwen maar te onderdrukken. Wordt je vanzelf rebesl van dacht ik zo…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw