VZTZ – De Tweelingbroertjes

01 (4)Zondag 10-08
Mosselen gegeten. Waren erg lekker. ’s Avonds – eindelijk! – weer naar Breaking Bad gekeken. Ben pas begonnen met seizoen 3, heb dus nog een hele rit voor de boeg.

Maandag 11-08
Rustig dagje. ’s Middags weer even ijskoffie bij de Hema gedronken. Was aan het koken toen vader belde: moe is opgenomen in het ziekenhuis. Na bezoekje aan de cardioloog moest ze meteen een nachtje blijven. Arme mam. Vorige week was het nog zo gezellig en nu opeens dit. Hopelijk mag ze morgen weer naar huis.

Dinsdag 12-08
Moe is weer thuis, gaat gelukkig weer een stuk beter. Ontdekte in keukenkastje een blikje Cocktail Fruit dat aan het lekken was. Kwam vreemd soort vocht aan de onderkant uit. Blikje bleek houdbaar te zijn tot 2010. Bij nadere inspectie waren er nog veel meer blikjes houdbaar tot 2010, 2011, 2012 en 2013. Kwam uit op 15. Durfde ze pas onopvallend weg te gooien toen man met de honden was gaan wandelen.

Woensdag 13-08
Luie dag. Wat gecomputerd. Ga straks naar Breaking Bad kijken. Gevulde tomaat gemaakt en zalm gegeten. Met tante aan de telefoon. ‘Wat klink je hees’, zei ze.
‘Ik heb wat last van m’n keel’, verduidelijkte ik.
‘Misschien een griepje’, zei tante. ‘Wel voldoende drinken hoor kind.’
‘Maar dat doe ik al’, riep ik. ‘Minimaal 1 fles wijn per dag en dan verder ook nog eens alles wat op m’n pad komt.’ Tante lachte.

Donderdag 14-08
Vanochtend slaapkamer van dochter opgeruimd. Daar heb ik allang mijn handen vanaf getrokken maar vooruit, omdat ze een week weg was wou ik haar gezellig ontvangen. Vond zelfs verdwaalde pepernoot onder haar bed. Sjonge jonge.

Vrijdag 15-08
Was eigenlijk van plan om boodschappen te doen maar reed in plaats daarvan naar vriendin I. ‘Ik sta voor je deur’, zei ik, ‘kom je mee naar het stadje?’
‘Gezellig’, zei ze. ‘Ik doe even een andere jurk aan, ik kom zo.’
20 minuten later was ze er nog niet. Belde haar weer op. ‘Lig je in bad?’ snauwde ik lichtelijk geïrriteerd.
‘Je zei dat je voor de deur stond’, zei ze, ‘maar ik zie je niet.’
Dat klopte. Had auto 3 meter verderop geparkeerd. Als ze naar buiten was gekomen had ze me meteen gezien.

22.00 uur. Dochter is weer lekker thuis. Ligt als een baby in haar bedje te slapen, ze was bekaf. Wou slaapliedje voor haar zingen terwijl ik haar liefdevol instopte, mocht niet.

Zaterdag 16-06
22.53 uur. Komen net binnen, waren naar verjaardag toe van de zoon van vriendin S. Hij werd 17. De tweelingbroertjes waren er ook weer, inmiddels 5 jaar (zie VZTZ van 08-02). Ik moest meteen weer verhaaltjes vertellen. ‘Doe je het een beetje verantwoord?’ vroeg de bezorgde moeder.
‘Dat kun je gerust aan mij overlaten’, suste ik haar. Vertelde fantasieverhaaltje over 2 jongetjes van – hoe toevallig – ook 5 jaar die door 5 vampiers gevangen gehouden werden. (Stom dat het meervoud ‘vampiers’ is. Meervoud van mieren is toch ook geen ‘miers’?).
‘En gelukkig had het ene jongetje een katapult bij zich en een zak vol grote kiezelsteentjes en hij schoot met die katapult alle vampiers dood ’ eindigde ik. Was heel spannend verhaal. De jongetjes smulden.

Zondag 17-08
Benen geschoren. Had ik sinds Kreta niet meer gedaan, leek steeds meer op het zusje van King Kong. Ging mis bij rechterenkel, kreeg nog net geen slagaderlijke bloeding. Volgende keer eens harsen, wie weet is dat wat veiliger.

Broccoli gegeten met zalm. Als toetje aardbeien met (veel) slagroom. Binnenkort hou ik daar echt mee op. Binnenkort zijn ze er trouwens niet meer, dus dat scheelt.

19.30 uur. Net wat kranten gelezen. Moest erg lachen om Yasmina Haifi, de mevrouw die beweert dat de ISIS een zionistisch complot is. Mevrouw Haifi heeft nog een fantastische baan ook, bij de NCTV-instantie (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). Hoe ze op die plek terecht gekomen is, is me een raadsel maar het zal wel aan mij liggen. Ik ben vast te onnozel om dat soort dingen te begrijpen.

[nggallery id=37]

17 gedachten over “VZTZ – De Tweelingbroertjes”

 1. Twee keer per jaar mest ik mijn ‘voorraadkast’ uit. Zoveel voorraad heb ik trouwens niet, maar er staat ALTIJD wel een vergeten blikje (altijd handig voor je weet maar nooit) achterin dat over de datum is. Zo gek… 🙂
  Het zusje van King Kong; wie weet ligt er nog een mooie filmcarrière op je te wachten.

 2. Het was weer een vermakelijk week. Die aardbeien heb ik wel vaak in huis, nu nog een manier vinden om de slagroom naar binnen te smokkelen. Partner is tegenwoordig zo attent dat hij meteen naar beneden komt om de boodschappentas leeg te ruimen. Ik laat het snaaivoer tegenwoordig maar in mijn auto liggen. 🙂

 3. Alhier hebben blikjes met lekkers (of potjes met kersen of peertjes) geen schijn van kans om welke datum in de toekomst dan ook te halen. Stel je voor zeg.
  De pepernoten heb ik al in de winkel zien liggen. Griezelig.
  Hoe moet dat straks bij de aankomst van die ouwe man met witte baard en rode punthoed, omringd door zijn knechten/innen met roe en een zak met lekkere pepernoten? Mogen pepernoten nog wel van onze gekleurde Rijksgenoten (Reichsgenossen)? Of moeten dat misschien M&M’s worden? Maar daar zijn dan weer blauwgekleurden bij. Mag dat van de smurfen?
  En dan die roe. Sommige pedagoochelaars (opvoeddeskundigen, vaak vrijgezel, oude vrijster of wreed gescheiden, of aan de derde leg) beweren dat de roe vervangen moet worden door een iPhone of iPad. Zie je de ouders hun kinderen dreigen met een iPhone??
  Wat worden we toch tot moeilijke keuze’s gedwongen.
  Nog nooit hebben zo weinigen zo veel kinderen zo veel leed aangedaan…

  Schitterende foto’s! Ow, wat ben ik jaloers…

 4. Oei, wat vervelend voor je moeder, hopelijk maakt ze het nu goed.
  Heerlijk dat je van die verhalen kunt vertellen, dat is echt een gave. Ik probeer het wel eens maar krijg altijd halverwege een black-out … dan moet iemand anders verder vertellen, heel gênant.
  Ik wil er ook mee ophouden, met het drinken van wijn en het eten van lekkernijen. Maar het blijft zich maar aanbieden *zucht*

 5. Mooie foto’s
  Hopelijk lukt het met je moeder
  En breking bad nooit van gehoord zal wel een programma zijn dat alleen op de Nederlandse tv komt denk ik

 6. Nog een geluk dat de blikjes niet “ontploft”zijn, kan zómaar gebeuren en dan heb je een paradijs voor iemand die graag sopt…..maar die moet je dan nog even zoeken denk ik;-)
  Hoop dat het met “moe”nu beter gaat , altijd schrikken zo’n onverwachte ziekenhuis opname.
  Ik kan m’n lachen bést inhouden bij de gedachte dat zo’n dom mens ons moet beschermen tegen terroristen , verbázen doet het me niet, in Nederland wordt héél veel “positief gediscrimineerd” en dan gebeuren dit soort uitwassen, logisch dat mevrouw vindt dat de politie in de Haagse schilderswijk teveel gekleurde mensen aanhoudt ( er woont misschien nog 1% niet gekleurd ) … zal wel een zionistisch complot zijn.

 7. Mja kinderen, ze worden zo gauw groot en alles wat je vroeger mocht mag opeens niet meer… zo is een slaapzoen hier allang verleden tijd *zucht*
  De blikjes in de kast… éh herkenbaar hoor! Nochtans kijk ik alles regelmatig op zijn vervaldatum na… vast het een of ander complot *grijns*
  En die benen… oeps…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw