Weekoverzicht

Van zondag tot zondag
Heb een nieuwe categorie in het leven geroepen. Categorie heet Van Zondag Tot Zondag – VZTZ.
Zal per definitie nergens over gaan.

Zondag 12-01
3 wassen gedaan. In de wasmand lag nog steeds het knalroze tafelkleed dat ik met kerst gebruikte. Dacht dat het synthetisch was en deed het bij de witte was. Nu is alles roze.
Nadat ik klaar was met huilen even naar Workum toe. Was prachtige dag, het leek wel lente. Voelde me opeens heel blij.

Maandag 13-01
’s Ochtends in huis gerommeld. Stapel kranten gelezen, administratie gedaan. s Middags met manlief naar de stad. Lange wandeling gemaakt en bij de Hema ijskoffie gedronken. Is soort milkshake maar dan met koffiesmaak. Lust elke dag wel zo’n ding.

Dinsdag 14-01
Tijdens het avondeten stelde ik voor elkaars goede en slechte eigenschappen op te noemen. Dochter antwoordde: ‘jouw goede eigenschap – en dat meen ik mam, ik vind het echt heel knap – is dat je beseft dat er zo ontzettend veel mensen een hekel aan je hebben omdat je zo arrogant bent.’
Manlief knikte serieus. Niemand lachte.

Woensdag 15-01
Gewerkt in Amsterdam. Daar ook blijven slapen. In de buurt van het Leidseplein uit eten met wat vrienden, toen nog wat gecomputerd en uiteindelijk veel te laat naar bed.

Donderdag 16-01
Weer gewerkt. ’s Avonds terug naar Friesland. Eieren gebakken en daarna even achter de pc. Jeugdvriendin Ellen belde. 2 uur lang kinderachtig gegiecheld om helemaal niets. Heerlijk.

Vrijdag 17-01
Nieuw matras gekocht. Paar honderd euro betaald voor een stuk schuimrubber want dat is feitelijk waar het op neerkomt. Schandalig zoals we constant worden genaaid. Voor de logeerkamer ook nieuw bed gekocht. Is altijd handig voor vriendinnen en tantes.

Zaterdag 18-01
Naar Franeker toe. Koffie gedronken bij het Planetariumcafé. Alles daar is in Art Nouveau-stijl, prachtig. Waarom kunnen ze niet meer zo bouwen? De architectuur van Rem Koolhaas ken ik zo langzamerhand wel. Word er tamelijk chagrijnig van.
Toen naar huis. De Römertopf heeft weer goed werk gedaan. Heb ijskast en keukenkastjes leeggehaald en alles erin gegooid:
Quinoa-Sperziebonen-Spitskool-Knoflook-Kipfilet-Dadels en pruimen
Toen nog een halve liter Port en veel kruiden
Man- en dochterlief waren niet zo enthousiast. Ik wel.
Drie afleveringen Mad Man achter elkaar gezien.

Zondag 19-01
Uitgeslapen. Smoothie gemaakt. Weer kranten gelezen. Me verbaasd over de discrepantie tussen wat de staat verdient aan Groningen en bereid is te compenseren aan datzelfde Groningen: 12 miljard tegenover 1.2 miljard.
Goede titel voor een boek: ‘Zo Behandelen Wij Onze Burgers’. Het zal wel aan mij liggen.

Ook nog wat in huis gedaan. Manlief stelde voor om uit eten te gaan. ‘Liever een andere keer’, zei ik. ‘We hebben immers nog eten van gisteren.’ Zijn gezicht betrok.
Gaan straks de deur uit. Nu eerst even dit stukje posten. Erg verheffend allemaal. Zal ongekend succes worden denk ik.

30 gedachten over “Weekoverzicht”

 1. Römertopfen moeten verboden worden. Kant-en-klaar maaltijden van AH ook. Broccoli, venkel en schorseneren zijn hopeloze produkten.
  Winterpeen, uien, aardappelen, spekjes, lekkere jus en een ambachtelijke rookworst, dat is genieten. Binnenkort elke dag, wegens aankomende ijstijd. Dat zal je leren ijskoffie te drinken!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Haha, Letterzetter! Het eten dat jij beschrijft is niet zo aan mij besteed moet ik zeggen. Is dit niet iets hutspotachtigs?? 😉

 2. Al met al een geweldige week …maandag zag je zondag zag je gelijk alles door een roze bril voor de hele week.
  Af en toe even wat grijs gebiedjes over uitgave Matras en afzetterij ….dochter die van mening is dat niemand je mag en je dat zelf inziet ….;-)))
  Ach en nu ben je beslist ergens gezellig met manlief 😀

 3. Ik hou van logjes die per definitie nergens over gaan. Dus als je dat er inhoudt mag je wat mij betreft doorgaan. Je dochter moet ook maar een weblog beginnen! 😀

 4. Je zou alvast het eind van dat boek kunnen schrijven. Alhoewel, de uitkomst is nu al wel duidelijk. Eindelijk komt dochter weer eens op de proppen. Grappig kind! Met deze formule heb je in elk geval een wekelijks blog, leuk!

 5. Knap dat je nog weet wat je vorige week zondag en volgende dagen beleefd en gedaan hebt … ik zou het kwijt zijn, tenzij ik het opgeschreven had.
  Matrassen zijn inderdaad a-sociaal duur. Als je er zóveel voor betaald hebt en je staat ’s morgens op met rugpijn dan krijg je echt het gevoel dat je bij de neus genomen bent. Wat een schitterende plaatjes van het mooie Nederland!

 6. ja, dat is best wel een leuke en afwisselende week! De mijne zijn stukken rustiger, het is ook maar net wat je zoekt.

 7. Gelukkig, het gaat weer nergens over, daar hou ik van. Knap dat je dochter in één zin de goede en slechte eigenschap heeft genoemd. Ik neem aan dat je wraak genomen hebt. 🙂

 8. Even kort samengevat, gehuild om een rosé tafelkleed wat wit had moeten zijn ?!
  Getroost met een Hema ijskoffie wat een milkshake is maar dan wel lekker !
  Complimenten van je dochter en manlief gekregen over arrogantie ! niemand had het lef om daarna daarover te lachen……..
  Tussendoor ff gewerkt en 2 uur gegiecheld, kunnen enkel vrouwen ……
  Paar honderd € om een matras van schuimrubber voor de logees …… ?!
  En tenslotte de Römertopf, waarvan het ingrediënt “Port” het belangrijkste verdovingsmiddel was.
  En drie afleveringen van Mad Man gekeken, en dan uitslapen, thats life 😉
  We kunnen nu niet beweren dat het weekoverzicht nergens over ging……… 😉

 9. Geen kaskraker

  over de meestal voorspelbare dagelijkse bezigheden
  in zwart/wit of felle kleuren
  zelfs achter gesloten deuren
  daaraan zullen filmmakers allicht geen geld besteden

  Al zou het in jouw geval elke cent waard zijn, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

 10. Heerlijk toch zo’n logje wat nergens over gaat, nou noem jij dat maar nergens.
  Je hebt een druk weekje achter de rug met van alles en nog wat.
  Leuk juist om te lezen!
  Je dochter is net zo gevat als haar moeder!

 11. Ach ach, een mens maakt wat mee. Teleurstellingen stapelen zich op maar vallen achteraf toch weer mee. Leuke vooruitzichten vallen vies tegen. Zo verstrijken de weken en de weekoverzichten…

 12. Hahaha, je schrijft precies in Bridget Jones stijl, dus ik wachte eigenlijk nog even op de opsommingen van de hoeveelheid van de sigaretten en drank die je genuttigd had. Maar sperziebonen en spitskool is ook goed 😀

 13. Gaat inderdaad nergens over. Behalve dan dat planetarium waar ik donateur van ben. Oh ja en behalve dat stuk schuimrubber. Om dat stuk ergens in te kunnen leggen moet je nog eens tussen de 2000 en 4000 extra betalen want dan heb je een au-ping. Doe je dat niet, dan zak je binnen vijf jaar door de bodem. En o ja, Amsterdam. Nou, dan had je best wel even langs kunnen komen in de Zaan. En nog dit ook: de hema heeft altijd lekkere spullen. Ik kom er vaak. Tegenwoordig vragen ze zelfs ‘hoe gaat het er mee ‘als ik binnen kom. En o ja, dat ZEG je toch niet als je man je uit eten vraagt. Dat is dodelijk. Nou ja, die dingetjes dus. Voor de rest ging het nergens over. Behalve die roze was. Ik bulderde van het lachen en daarna was mijn gezicht ook rose. Maar dat gaat dan weer helemaal ner… precies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw