WE300 – Lekken

‘Ik ga bij je weg’, had ze enkele weken geleden gezegd. ‘Ik zie het niet meer zitten. Ergens onderweg is mijn gevoel voor jou verdwenen.’ Nerveus had ze de ene sigaret na de andere opgestoken, hem vol mededogen aankijkend.

Die medelijdende blik in haar ogen! Hij werd nog woedend als hij eraan dacht.

‘Het is okay’, had hij geglimlacht terwijl bij zijn slaap vervaarlijk een ader begon te kloppen. ‘Als de liefde voorbij is, dan houdt het op.’
Dankbaar was ze, dat hij zo volwassen reageerde.

‘Ben je niet boos?’, vroeg ze.
‘Nee’, antwoordde hij verbaasd. ‘Natuurlijk ben ik niet boos. Ik zal je missen, ik hou van je maar boos: nee, boos ben ik niet.’ Het was meesterlijk, hoe hij zijn emoties in bedwang hield.

Ze had al gauw een appartementje gevonden en hij hielp haar zoveel mogelijk. Het was een oud appartement en er moest veel aan gedaan worden.

‘Je hebt me fantastisch geholpen!’, zei ze toen hij die avond wegging. Hij had ’s middags nog het een en ander gedaan en dit zou haar eerste nacht in haar nieuwe huis worden.

‘Het is al goed’, murmelde hij en maakte aanstalten te vertrekken.
‘Nog een glaasje wijn?’, vroeg ze maar hij had bijzonder veel haast.

Toen ze de deur sloot glimlachte ze opgewekt. ‘Mijn huisje!’, dacht ze blij. De verflucht hing overal maar die zou mettertijd wel verdwijnen.

Ze ging aan de keukentafel zitten en keek vol trots naar haar grote glimmende AGA-oven die hij die middag nog aangesloten had.
‘Knap hoor, dat je dat allemaal kunt, met dat gas en zo’, had ze hem gecomplimenteerd. Hij had schaapachtig geglimlacht.

Tevreden leunde ze achterover en stak een sigaret op. Direct was er een felle lichtflits, gevolgd door een oorverdovende knal. Ze had niet eens tijd om te schreeuwen.

———————-

Bij WE300 van Plato is het de bedoeling dat je een verhaal schrijft van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal ‘Lekken’ – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: https://platoonline.wordpress.com/

29 gedachten over “WE300 – Lekken”

 1. O, heeeerlijk! Ik heb hardop zitten lachen toen ik bij het AGA-fornuis was aangeland. Natuurlijk wilde hij geen glas wijn meer drinken, de smiecht. Hij is weer ijzersterk, Rebelse!

 2. Wat een vuile smeerlap, die kerel. Een lek in de gasleiding maken. Waar kunnen we die hondenkop aantreffen opdat we hem drie kopjes kleiner maken. En jij hebt dit geschreven en je laat het me lezen vlak voor het slapen gaan… het is toch bar en boos. Hoe kan ik nu nog één oog dicht doen?

  Pffff….rustig Plato, kalm, kalm…. zo ja. Kijk dat gaat al een stuk beter. Diep inademen, en uit….. inademen…. uit. Goed zo. Glaasje water en dan naar bed. Slapen he, niet nog eens film gaan kijken en zo.. OK.

  Rebelse, dit was een fenomenale WE…. de spanning zit nog in mijn nekharen.

  Flitttsssssss……

 3. Wat een rat. Zelf heb ik ook het gas aangesloten toentertijd bij ex. Toen ik de week daarop op de koffie kwam zat ze nog keurig op haar stoel. We zijn altijd goede vrienden gebleven. Goed verhaal Rebelse.

 4. Ooit, heel lang geleden ontmoeten ik een mevrouw die aan het klagen was over haar ex. Onbetrouwbaar, lapswans, haatdragend, moordzuchtig, etc etc. Ze eindigde haar tirade met ‘en hij wilde niet eens het fornuis voor me aansluiten’ en ik dacht… ‘Die man kent zichzelf beter dan dat jij hem kent..’

  Je verhaal bracht die herinnering terug … 😉

 5. Toen ze vol trots naar haar glimmende AGA-oven keek die HIJ die middag nog aangesloten had … tja … daar hoort zo’n einde bij.
  Goeie WE!

 6. Ik dacht aan een eventueel lek in de waterleiding, maar deze vondst is BRILJANT!
  Met een sadistische grijns gelezen 🙂 Aan de man zijn wraak zit wel een luchtje..
  Fijn weekend en liefs,
  Kakel

 7. Meer dan mamma

  Ik vroeg mij al af waar het addertje zat, maar dat siste lekker achter die oven…
  Geweldig, ik heb echt genoten van dit verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw