VZTZ – Het Zengevoel

Bron: PixabayZondag 31-05
Las net artikel over Surinaamse opvoeding. Was leuk – en herkenbaar – stukje hoewel ik het er niet mee eens ben. Moest lachen toen ik las dat Nederlandse stagiaires zich kapot schrikken als ze zien hoe er op scholen geschreeuwd wordt. Kan me er alles bij voorstellen. Het hysterische gekrijs op de scholen was abnormaal. Hadden de onderwijzeressen last van hun hormonen? Zaten ze soms collectief aan de coke? Ze martelden nog net niet fysiek, maar dat was dan ook alles.

Maandag 01-06
Vriendin M. en man kwamen ’s avonds even langs. ‘Volgens mij is Mark Rutte toch echt licht psychotisch’ zei man van M. ‘Ik denk steeds vaker bij de man: Nou nou, dat is kantje boord. Zo iemand zouden we eigenlijk niet los mogen laten op onze maatschappij.’ Hadden het over de opmerking van Rutte dat ’mensen die werkeloos worden eerst een baan moeten zoeken voordat ze een uitkering aanvragen’.
‘Er is geen werk, we moeten eerst werk zoeken voordat we een uitkering aanvragen én we moeten langer werken’ vervolgde man. ‘Wie het snapt mag het zeggen’. Snapten het geen van allen.

Dinsdag 02-06
20.25 uur. Ben sinds 04.00 uur wakker en ben niet eens moe terwijl ik soms veel meer slaap en dan de hele dag duf ben. Sta voortaan altijd maar om 04.00 uur op. Moest zo vroeg op vanwege dochter die met 6 vriendinnen naar Spanje zou vertrekken.
‘Ga je voorzichtig doen?’ vroeg ik bij het afscheid. ‘Kijk je uit met alcohol? Ga je op tijd naar bed?’
‘Nee, nee en nee’ antwoordde dochter. Weet zeker dat het een fantastische vakantie wordt.

Woensdag 03-06
Op Noorderhaven wat gedronken met 2 vriendinnen. Vriendin 1 zit in relatiecrisis. ‘Hij had meer ruimte nodig’ zei hij. ‘Hij vond dat we elkaar verstikten’.
‘Dat is prima jongen’ antwoordde ik. ‘Dan moet je gauw gaan, buiten heb je ruimte zat’.
‘Nu is het uit, vertelde ze verder. ‘En het komt ook niet meer aan. Hij wou toch ruimte hebben? Ik hoop dat hij nou tevreden is.’

Donderdag 04-06
Gewerkt. Ex-collega T. (wiens man de doperwtjes laat ontploffen in de magnetron) kwam even langs op het werk. Ze was verbijsterd over actie van echtgenoot. ‘Sta ik gisteravond in de keuken, wil ik warm water gebruiken’ vertelde ze. ‘Maar het water bleef koud. Dus ik zeg: het water blijft koud.’
‘Klopt’, zegt hij. ‘Het warme water heb ik afgesloten. Het is veel te duur voor dat ene minuutje dat je telkens de kraan opendraait.’
Heb goed gesprek geadviseerd want dit klonk toch wel wat vreemd.

Ene Hans de Haan van de VVD Gelderland heeft een achterlijke uitspraak gedaan in verband met OV-kaart voor Statenleden. ‘Het moet wel een eersteklas OV-kaart zijn’, zei hij, ‘want onze mensen willen niet tweede klas reizen’. Heeft de VVD nu werkelijk alleen maar zwakzinnigen in hun partij?

Vrijdag 05-06
Was net lekker in de tuin aan het werk toen vriendin L. langskwam. ‘Ik begrijp er niets van’, zei ze. ‘Nu we in die reorganisatie zitten komen er allemaal nieuwe mensen bij ons op de vloer en niemand stelt zich voor. Ligt het nou aan mij of is dat raar?’
‘Het is niet alleen raar, het is zeldzaam onbeschoft’, antwoordde ik. ‘Maar ja, dat hoort bij het ‘Out Of The Box’ denken waarschijnlijk.’

Zaterdag 06-05
Hoorde via via raar verhaal. Ging over vrouw die medicijnen bij de apotheek ging halen. Bij thuiskomst bleken ze er heel anders uit te zien dan normaal. Stond ook andere naam op het doosje. Toen ze ging Googelen bleek het zware antipsychotica te zijn. Is toch raar? Hoe kunnen ze dit soort fouten maken?

23.15 uur. Zie net dat je bij de Viva een vibrator kunt krijgen als je een abonnement neemt. Hier zaten we nu allemaal op te wachten. Wat een waanzinnig goed plan. Gauw allemaal even een abonnement nemen jongens. Deze kans willen we ons niet laten ontnemen.
Wat een ongelooflijke triestigheid.

Zondag 07-06
Zojuist even naar vriendin M. ‘Heb je brand gehad?’ informeerde ik
M. keek me verdwaasd aan. ‘Brand?’
‘Ja, er hangt hier een afgrijselijke brandlucht’ verklaarde ik.
Vriendin M. keek beledigd. ‘Dat zijn mijn Tibetaanse wierookstokjes.’
‘Dan mogen jullie wel gasmaskers opzetten’ waarschuwde ik. ‘Volgens mij kan dit nooit gezond zijn’.
M. stak direct weer een stokje op. ‘Hier word je helemaal Zen van. Is misschien wel goed voor je.’

Ben nu net thuis, lange fietstocht gemaakt. Wacht nog steeds op Zengevoel. Ga maar even in het zonnetje liggen. Dan komt het vast vanzelf.

18 gedachten over “VZTZ – Het Zengevoel”

 1. Voor wat betreft schoolverlaters die nog niet hun droombaan gevonden hebben ben ik het wél met Rutte eens. Kinderen die nog thuis wonen gaan maar vakken vullen voor hun zakgeld want ze hebben hun natje en droogje bij pa en ma thuis.
  Althans, dat vond ik destijds toen mijn kinderen die leeftijd hadden, ik zou ze eruit gezet hebben wanneer ze in die omstandigheden een uitkering aan zouden vragen.

  Laat de Viva de vrouwen laten trillen van opwinding kunnen ze met al dat getril het blad niet lezen!

  1. Daar ben ik het ook mee eens hoor Rietepietz, voor wat betreft de schoolverlaters die nog thuis wonen. Als dat was wat Rutte bedoelde is er niks mis mee. Maar of de man dat nou werkelijk bedoelde is een tweede – bij Rutte weet je het tenslotte maar nooit!

 2. Rutte kakelt steeds vaker als een kip zonder kop. Het is net zo’n poppetje die je op moet draaien. Als je hem dan los laat, gaat ‘ie alle richtingen uit …
  OMG! Ik wil NU een abonnement op de Viva! 😉

 3. De enige positieve opmerking die ik Rutte heb horen maken, was: Toedeledoki, dan gaan jullie toch! Over veelverdienders die nog meer willen verdienen en anders dreigen naar het buitenland te gaan. Ik heb ook meer dan genoeg van dat smoelwerk van die man.
  De Viva: blij dat ik daar niet bij hoor.

 4. Is de Viva dan zo’n kutblad dat ze een vibra cadeau geven? Wat het branden van wierrook betreft dat kan ik me goed voorstellen. Een vriendin deed dat, het sloeg op mijn strot, had brandende ogen en hoestbuien. Toch doofde ze die stokjes niet, ze dacht dat ik me aanstelde.

 5. In wat voor wereld leven we eigenlijk? Iedereen die zijn stem een klein beetje kan verheffen kan hier de merkwaardigste dingen roepen.
  Misschien zouden we Rutte en masse een abonnement cadeau moeten doen op de Vibra, eh Viva….

 6. Een mooie verzameling rariteiten. Hoewel dat van je dochter, dat is dan weer niet zo raar. Alleen wat sneu voor mams de komende tijd. Komt vast goed.

 7. Rutte is het braafste jongetje van Brussel.Hij heeft wel gelijk dat jeugd die nog thuis rondhangt hun zakgeld zelf kunnen verdienen, moesten wij ook, daar zijn genoeg mogelijkheden voor.

  Groetjes, Ria

 8. Het onbereikbare zelf

  wanneer
  stervelingen
  met open ogen naar de wereld kijken

  terwijl de jaren verstrijken
  het zijnde met elkaar vergelijken

  zullen ze
  waarschijnlijk
  nooit dat wat we Zen noemen bereiken

  Lenjef 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw