VZTZ – Het Mopje

Zondag 16-03
Kon niet slapen toen ik in bed lag. Vroeg me de hele tijd af waarom we zeggen:
museum – musea
jubileum – jubilea
datum – data
centrum – centra
maar bij album zeggen we geen alba. Waarom niet???

Maandag 17-03
Naar Leeuwarden. Veel geshopt en kilometers gewandeld. Enorme toko ontdekt –was zo blij als een kind. Gedroomd van Adriaan van Dis. ‘Wil je met me op de foto?’ vroeg ik. ‘Liever niet’, antwoordde hij. ‘Ik vraag het voor mijn moeder hoor’ snauwde ik beledigd. ‘Mijn moeder vindt jou erg leuk en het liefst zou ze je in het echt ook eens ontmoeten’. Het moeder-verhaal deed hem zwichten.

Dinsdag 18-03
Werd wakker met keelpijn. Irritant. Gisteren misschien kou gevat. Rest van de dag binnen, achter pc gezeten. Fotocompilatie gemaakt voor de verjaardag van paps – over 2 weken is hij jarig.
Me verbaasd over de schuld van 6 miljoen die vriendin Mick Jagger had.  De man zelf heeft een geschat vermogen van om en nabij 260 miljoen. Begrijp er niets van.  Zelfmoord plegen vanwege een schuld van 6 miljoen maar wel een een partner die 260 miljoen heeft? Vreemd.

Woensdag 19-03
Me ziek gemeld. Had 2 bloeddoorlopen ogen, dikke keel en hoofd dat vreemd voelde. Verkeerde in staat van algehele malaise. Wou weer naar dokter toe maar kon niet van de bank/bed komen. Veel geslapen en tussendoor blogjes gelezen.

Donderdag 20-03
Thuis. Niets gedaan, veel gehangen. Hoofd voelt nog steeds wat raar. Alsof het niet mijn hoofd is. Harde wind waait om het huis. Toen dochter thuiskwam van school kwam ze bij me op de bank zitten.
‘Hoe was het op school lieverd, wat had je vandaag?’ vroeg ik.
‘Les’ antwoordde ze.

Vrijdag 21-03
Nog steeds wat half. Ogen zijn wat minder rood. Eindelijk. Tortellini gegeten met olijfolie en kaas. Weer zelf cruesli gemaakt maar nu lekkerder. Minder ahornsiroop. De vorige partij aten we toch een beetje op onder het mom van ‘anders is het ook zo zonde’. Hiervan eten we vrijwillig.
Nu 22.20 uur. Net aflevering van Breaking Bad gezien. Begin het steeds leuker te vinden. Grote schaal zonnebloempitten gegeten en 2 glaasjes wijn gedronken.  Ga nog even achter pc en dan naar bed.

Zaterdag 22-03
Gaat goed met ogen en hoofd. Heel even met dochterlief naar stadje toe. Was lekker rustig. Binnenkort begint het toeristenseizoen weer en dan is het een drukte van jewelste. In de römertopf eten gemaakt. Rundvlees met kastanjes en pruimen en walnoten en aardappelen en wortelen en couscous en sherry en rozijnen en nog veel meer. Het resultaat was…. tja.

Weer aflevering Breaking Bad gezien. Ook heel even gezapt. Viel van de ene verbazing in de andere. Zag op bijna elke zender onbenullige quiz, niveau: wat is de hoofdstad van Nederland. Gênant.

Zondag 23-03
Vriendin S. is net weg, was hier de hele dag. Patat gegeten. Erg gelachen om flauwe Engelse mop: (ben dol op flauwe moppen, hoe flauwer hoe beter). Mop: vrouw krijgt tweeling en raakt na bevalling in coma. Na 6 maanden komt ze bij.
Doctor: you had twins, a boy and a girl, and they are both fine. Luckily your brother named them for you.
Woman: oh no, not my brother, he’s an idiot! What did he name the girl?
Doctor: Denise
Woman: Well, that isn’t so bad. And what did he name the boy?
Doctor: Denephew
Heerlijk.

26 gedachten over “VZTZ – Het Mopje”

 1. Nou gelukkig heb je uit geziekt en blijft het nu ook weg.

  Hahaha ja heerlijk die humor “het neefje” 😀

  Zo kwam ik vd week zo’n dtoge reactie tegen op Facebook.
  Artikel over Wicks vaporup onder je voeten wrijven tegen de hoest, schrijft eentje
  “Dus hoestdrank voor onder de voeten en dan zeker geurvreters op de tong tegen slechte adem? “. 😉

  1. Rebelse Huisvrouw

   Aha… Ik ga dit eens goed uitzoeken, wat grappig. Ik had er nog nooit van gehoord, dank je wel Fruitberg!

 2. Haha leuk grapje!I Ik vind de flauwste grappen altijd het leukst 😉
  Vervelend dat je ziek was, het heerst zeggen “ze”.
  Dat je droomt van Adriaan van Dis, volgens mij een nachtmerrie ….

 3. Weet je dat ik me dat ook wel eens heb afgevraagd? Museum en album zijn woorden uit en afgeleid van het latijn. Het zou dus ook alba moeten zijn, dacht ik. Maar: museum is in het latijn ook een zelfst. naamwoord. Album is ook een zelfst. naamwoord, maar niet in het latijn . Daar bestaat het woord niet. Wij hebben het afgeleid van het latijnse woord albis en dat betekent ‘wit’ of ‘blank’, een bijv.naamwoord dus. Vandaar.
  En het is ook niet één fles rum, twee flessen ra!)

  1. Rebelse Huisvrouw

   Apart toch he, hoe de taal in elkaar zit. En van die 2 flessen ra had ik ook nog nooit gehoord. Leuk om te weten! (Trouw heeft bijna elke dag op pag. 2 allerlei weetjes over de taal maar deze ben ik nog niet tegengekomen!)

 4. Als ik niet kan slapen speel ik altijd met woorden. De ene keer neem ik jongensnamen en die verander ik dan door maar één letter eraf of erbij te doen. Johan wordt John, en omgekeerd. Je moet toch wat… Sinds twee maanden heb ik een tablet. Heel handig in bed 😉
  Heerlijke flauwe mop!

 5. Taal is altijd leuk om over na te denken, maar verwacht voorál geen logica in de Nederlandse taal 😉 Misschien komt het wel omdat de taal toch een beetje een samenraapsel is van diverse ander talen.
  Ik vind het antwoord van je dochter eigenlijk een nog de leukste flauwe mop uit dit stukje;-) Gelukkig ben je weer opgeknapt , ben je weer fit voor pollen pluizen ellende 😉

 6. Gos wist je niets beters om over te dromen dan Adriaan van Dis haha. Maar dit terzijde. Waar je al niet over na kan denken het album of alba de reactie van Tagrijn lijkt met plausibel. En die laatste mop zag ik ook op FB ergens langskomen……. Gelukkig weer wat opgeknapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw