Bron: Pixabay venice-1035684_1280

VZTZ – Het Masker

Maandag 14-12
Vriendin M. was bezig buurvrouw te helpen met het maken van posters om op te hangen – hond van buuf is weggelopen. ‘Dat verbaast me niets’ fluisterde man van M. ‘Als ik haar hond was zou ik ook weglopen’. Ondanks het feit dat M. man niet kon horen wierp ze hem toch vernietigende blik toe. Man schrompelde in elkaar. ‘Hoe weet ze het?’ vroeg hij zich verwonderd af.

Rest van de dag in huis bezig geweest. Logeerkamer van ouders in orde gemaakt, was gedaan, was opgevouwen en ga zo maar door. Aan het eind van de middag nog even naar Action. Hoopte dat ze nieuwe spulletjes hadden maar alles wat er lag kende ik al.

Dinsdag 15-12
23.11 uur. Zijn net thuis, was met man even naar de verjaardag van oom G. Oom H. en buurvrouw Annie waren er ook. ‘Zei jouw dokter laatst niet dat je wat minder zoetigheid moest eten?’ zei oom H. tegen oom G. toen die z’n zesde chocolaatje naar binnen stak.
‘Ik heb een nieuwe huisarts’, antwoordde oom G. genietend. ‘De vorige zeikte teveel.’

Woensdag 16-12
Politiek debat rondom Teevendeal. Spannend dagje voor Rutte & consorten. Denk niet dat de waarheid ooit boven water komt. Deal met een crimineel is kennelijk vele malen belangrijker dan ons politieke bestel. Begin VVD toch wel vreemde partij te vinden. Als ik zou doen wat een gemiddelde VVD-er doet zat ik allang in het gevang.

20.31 uur. Kijk nog steeds naar Politiek 24. Me verbaasd over het feit dat NIEMAND het over de deal zelf had. Is het normaal dat een crimineel zóveel geld cadeau krijgt van politici? Hele situatie is toch wel het ultieme bewijs dat misdaad loont. Begrijp de betekenis van het woord ‘Parlement’ steeds beter – is samentrekking uit het Frans van ‘Parler’ (praten) en ‘Mentir’ (liegen). Kan niet anders.

Donderdag 17-12
Gewerkt. Collega S. beklaagde zich over Facebook. ‘Ik zou willen dat Facebook de herinneringen aan verjaardagen een paar dagen eerder stuurde’, zei hij. ‘Wat heb ik eraan als ik op de dag zélf pas te horen krijg dat mijn vrouw jarig is? Dan is het toch te laat??’

Nomineer Martin Shkreli tot ‘Varken van het Jaar’.
Hoe KUN je een pil van de ene dag op de andere meer dan vijftig keer zo duur maken?? Pil kostte eerst 13,50 en nu 750 dollar (is belangrijk medicijn voor bijvoorbeeld HIV-patiënten). Moeten mensen die dat niet kunnen betalen dan maar gewoon doodgaan? Dan ben je toch een varken of zie ik dat verkeerd? Gelukkig is hij nu opgepakt in verband met fraude. Hoop dat hij voor de rest van zijn leven in gevangenis zit. ZONDER enige vorm van medische hulp, als hij dat ooit nodig mocht hebben.

Vrijdag 18-12
Ouders kwamen, blijven tot na Oud & Nieuw. Gezellig. Nu nog een witte kerst en ik ben helemaal happy. Blauwe lamp werkt goed – heb deze winter geen moeite met het feit dat het winter is. Tot nog toe in elk geval. Kan lamp dus iedereen aanraden. Doe elke dag bijna een uur en ben constant uitbundig.
‘Irritant & Manisch’ bedoel je zei vriendin M. toen ik het vertelde maar M. is geen maatstaf. Die kampt nog met zwangerschapshormonen.

Zaterdag 19-12
Verjaardag van moe! Gefeliciteerd lieve mam – nog veel mooie en gezonde jaren!

’s Avonds met familie en vrienden weer heerlijk bij Stoof gegeten. Had taart bij Overzet besteld met foto van moe erop, werd na het eten met sterretjes erop binnengebracht. Moe wilde niet in foto snijden. ‘Ik kan toch niet in m’n eigen gezicht snijden?’ zei ze. Foto van moe hebben we nu maar mee naar huis genomen. Gaan we inlijsten.

Zondag 20-12
Even met moe naar stadje. ’s Middags aan de Glühwein en oude film gekeken: ‘The Lost Weekend’. Was nog net geen Lost Afternoon, maar dat kwam door de wijn. Wat een waardeloze film.

20.35 uur. Masker gemaakt van havermout, honing en druppel arganolie. Vooral die arganolie is tegenwoordig hét wondermiddel. Dochter bekeek me met een viezig gezicht. ‘Wat is dat in Godsnaam?’ wilde ze weten toen ze me met masker op aantrof in badkamer.
‘Als je wat ouder wordt moet je er alles aan doen om je schoonheid op peil te houden’ antwoordde ik terwijl ik het masker afspoelde. Dochter bekeek me terwijl ik gezicht afdroogde.
‘Je kunt opnieuw beginnen’ zei ze. ‘Het heeft niet gewerkt’.
Zo jammer dit. Zo ontzettend jammer.

11 gedachten over “VZTZ – Het Masker”

 1. Dus jij kent alle spulletjes bij Action al 😉
  Teevendeal is schaamteloze vertoning. En dat zit dan nog gewoon in de Eerste Kamer! Totaal geen zelfopruimend vermogen.
  Onze gezondheid zou voorop moeten staan. Maar zieken zijn veel belangrijker: kun je scheppen geld mee verdienen. Verbaast mij niet eens…
  Fijne dagen met je ouders!
  Dikke kus

 2. parler en mentir geweldig goed samengevoegd.
  Martin shkreli varken van het jaar, liever hoor ik zwijn
  Je hebt weer een mooi weekje bij elkaar gesprokkeld 😉

  Groetjes, Ria

 3. ‘Parlement’ steeds beter – is samentrekking uit het Frans van ‘Parler’ (praten) en ‘Mentir’ (liegen).
  Een prachttaalvondst.
  Toch spijtig dat je hier een ware woordcombinatie mee hebt gevonden.

  Vriendelijke groet,

 4. Je verklaring van het woord ‘parlement ‘is een wereldvondst. Het verklaart een heleboel.
  Dat masker lijkt me trouwens prima eetbaar. (Ik ken die olie namelijk niet…)

 5. Alsnog gefeliciteerd et de verjaardag van je moeder , ik snap dat ze niet zélf in haar gezicht gaat snijden, misschien had je een plastisch chirurg uit moeten nodigen;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw