VZTZ – Het Brandende Nichtje

Zondag 09-11
Lange wandeling langs de pier gemaakt. Gegeten. Nog 1 aflevering Boardwalk gekeken en lag om 22.00 uur in bed. Kon toen natuurlijk niet slapen. Lag vervolgens tot 00.30 uur wakker. Wat heeft het voor zin om moe te zijn, naar bed te gaan en dan niet te kunnen slapen? Dan had ik net zo goed niet naar bed kunnen gaan.

Maandag 10-11
Strompelde vanochtend bed weer uit, stram en stijf. Weet niet wat dat is de laatste tijd, vreemd. Ging maar even naar de dokter. ‘Beweegt u voldoende?’ wou dokter weten.
‘Ik loop tientallen keren per dag die trap op en af. Ik wandel veel. Al met al beweeg ik genoeg lijkt me’ sputterde ik.
‘Je zit de hele dag achter de pc!’ gilde dochter toen ik het aan tafel vertelde. Negeerde haar. Ga haar vaker negeren.

Dinsdag 11-11
Boodschappen gedaan. Alvast het e.e.a. gekocht voor de Ardennen waar we vrijdag heengaan. Erwtensoep gemaakt. Was lekker. 

Vanavond de hele tijd kindjes aan de deur in verband met Sint Maarten. Mis de tijd dat ik dat met dochter langs de deur ging en ze uit volle borst: ’11 november is de dag, dat mijn nichtje branden mag’ zong. Ik heb het nooit verbeterd, vond het veel te leuk. Weet eigenlijk niet of ze nu wel weet dat het toen fout was. 

Hoorde net Roy Donders uit volle borst zingen:
‘Je krijgt de nacht van je leven bij mij,
Ik laat je voelen wat ik bedoel.’

Kreeg er direct beeld bij. O god, gruwelijk.

Woensdag 12-11
Net ouders aan de telefoon. ‘Wat zei het ziekenhuis gisteren?’ wou ik weten. Pa zou gisteren teruggebeld worden omdat hij na zijn staaroperatie van vorige week wat klachten heeft.
‘We zijn de hele dag thuisgebleven maar zijn niet gebeld’, vertelde moe. ‘We belden vanochtend en toen vertelden ze dat ze vandaag beslist zullen bellen.

‘

18.15 uur. ‘Wat zei het ziekenhuis vandaag?’ vroeg ik net aan moe.
 ‘Ze hebben wéér niet gebeld’, zuchtte ze.
 Kan hier echt kwaad om worden. Is toch onfatsoenlijk dit?

Moeder heeft griep.

Donderdag 13-11
09.45 uur. Ardennen gaat niet door want moeder voelt zich echt niet lekker. Heb gebeld en het twee weken verschoven.
14.30 uur. Net toen ik de bevestiging met nieuwe data ontving belde moeder. ‘Ik voel me opeens een stuk beter’ kirde ze. ‘Laten we toch maar naar de Ardennen gaan.’
Weer gebeld en alles weer verschoven. Tussendoor ook nog gewerkt. Na het werk naar huis, bagage gepakt.

Vrijdag 14-11
08.15 uur. Zit in de auto, op weg naar de Ardennen. Ga nu ijskoffie drinken.
Kwamen om een uur of twee aan in Durbuy. Direct naar terras toe en warme wijn gedronken.

‘Ik verdiep me niet eens meer in de slechtheid van de mens,’ zei vrouw naast ons. ‘Wat zich momenteel allemaal in de wereld afspeelt is bijna een bijbels verhaal – de ondergang van de mensheid is zich aan het voltrekken. Of het nu om het geloof gaat of wat dan ook – het interesseert me niet meer. Ik ben klaar met analyseren.’
Man tegenover haar knikte peinzend.

Krijg beeld van Roy Donders maar niet van netvlies gewist.

Zaterdag 15-11
Ma voelde zich jammer genoeg niet zo lekker en bleef thuis met pa. Man en ik gingen een tocht maken. ‘Waar is de TomTom gebleven?’ vroeg ik toen we in hartje Ardennen zaten en geen idee hadden waar we waren. Zocht naarstig in het dashboardkastje naar dat ding – hij ligt daar ALTIJD. ‘Toen ik gisteren de bagage naar binnenbracht heb ik ‘m mee naar binnen genomen’ mompelde man. Hebben urenlang in het donker rondgereden want internet op mobieltje deed het nauwelijks. Voelde me net Hans en Grietje. In elk geval als Grietje.

Zondag 16-11
18.06 uur. Nederland maakt een doelpunt. Weet niet tegen wie ze spelen maar pa en man kijken blij. Moe eet een patatje en ik zit aan de keukentafel dit te tikken. Vandaag mooie tocht naar Stavelot gemaakt. Wou daar beslist heen, naam klonk zo Koning Arthur en de Ronde Tafel-achtig.

18.10. Moe liet net haar patatje op de grond vallen. ‘Pure agitatie, vanwege het doelpunt’ legde pa uit. Ik schonk maar een glaasje wijn in.

19.45 uur. Gaan straks eten. Verheug me weer op de biefstuk. Waarom hebben ze in België tenminste échte biefstuk? Bij elk stuk dat ik in m’n mond prop word ik overspoeld door een grenzeloze dankbaarheid, zó lekker is het vlees hier. En zo mals. Het is niet voor niets dat ik thuis bijna altijd zalm en spruitjes eet. Denk dat ik paar kilo meeneem, vacuüm verpakt. Daarmee kom ik de komende winter wel door.

[nggallery id=43]

20 gedachten over “VZTZ – Het Brandende Nichtje”

 1. Leuk even er uit. Zo grappig die versprekingen. Wij kregen ooit pech met de boot in Streefkerk. Op mijn zoon van toen een jaar of 8 had dat veel indruk gemaakt en later in de haven zat hij dan ook vol overgave te vertellen dat de boot kapot ging in Zweefkerk…… zo leuk die komt nog steeds regelmatig terug.

 2. Wat het met de kwaliteit is in Ned met vlees ik weet het ook niet. In Duits is het ook vele male beter.
  Ik hoop dat je moeder zich gauw beter voelt en dat ze niet terug bellen vh Ziekenhuis is diep treurig !

  Geniet ze nog met je ouders en man, Grietje 😉

 3. Waardeloos om wakker in je bed te liggen, zou verboden moeten worden.
  Je dochter vaker negeren is niet de beweging die de dokter graag zou willen zien.
  Ik hoor toch liever dat van dat nichtje dan Roy Bedonders. Brrrrr. Zou ook verboden moeten worden.
  Je zou ziek worden van zulke ziekenhuizen. Ben je dan vast niet voor verzekerd.
  Voor de volgende keer… steentjes meenemen, werkt ook in de Ardennen.
  Probeer voor de biefstuk mijn slager eens. Niet te versmaden.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Stel je hebt een akelig nichtje… 🙂 Heerlijk, in bourgondisch België. Ik ben er lang niet geweest, maar die biefstuk herinner ik met nog als de dag van gisteren. Heerlijk. (Zou het doen hoor, een flinke voorraad meenemen) Daarentegen is het met verkeersaanduidingen veel minder; verdwalen in de Ardennen is standaard. In heel België trouwens. Maar dat is niet zo erg, toch? Het is een heerlijk land (letterlijk en figuurlijk). Nog fijne dagen! Scrabbelspel mee?

 5. Vorig jaar nog in Stavelot geweest. Heerlijk gegeten bij een Italiaan. Twee keer zelfs!
  Ik zou best in die omgeving een tweede huis willen hebben, maar dat zal dan wel het formaat van een tweepersoonstent worden, vrees ik.
  Een heel goed standpunt: je dochter negeren. Probeer het een tijdje vol te houden.
  Liefs Kakel

 6. Blijkbaar een leuk week-endje Ardennen. En die dochter zou ik straal negeren, gewoon een hele avond achter de PC blijven zitten en géén eten voor haar klaarmaken (en ook geen inkopen). Laat ze sterven van de honger 😀

 7. Heb nu ook een beeld van Donders in mijn geestesoog.
  Ben blij dat je Grietje bent, stel dat je een Hans was met en dan met Donders …….
  En ja het voedsel in NL, begin daar ook steeds meer mijn vraagtekens bij te stellen….
  Soms vlees op het bord, dat is taaier dan je schoenzolen.

 8. Roy Donders die iets wil laten voelen? Ieuw! Hoewel een biefstuk inderdaad donders lekker kan zijn. En volgens mij ook goed voor je stramme spieren 🙂

 9. Bedankt, zit nu óók met Roy Donders op het netvlies, véél erger kan het niet dat geeft toch troost !
  Is me toch te vér voor een lekkere biefstuk , maar ik heb gelukkig een prima ambachtelijke slager in het dorp met lekkere malse biefstuk, goed plan, weer eens snel kopen.

 10. Wat weer een gezellig verslag. Nou ja behalve die vent van Donders dan …
  Ik zong vroeger over de schimmel van Sinterklaas. “hoe huppelt zijn paardje het dekt op en neer”

 11. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie altijd leuke en gezellige reactie! Welterusten voor straks (het wordt volgens mij een koude nacht, brrrr…:-) )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw