Pixabay 1291164_1280

VZTZ – Het Boek

Maandag 12-10
Vind het moeilijk om vroeg op te staan als ik niet hoef te werken. Heb daarom iets bedacht: heb teksten ingesproken op mobieltje en in plaats van geluid van wekker word ik nu wakker door eigen stem. Eerste keer hoor ik: ‘Opstaan, het wordt weer een prachtige dag’ en dan zeg ik nog wat opbeurende dingen. Tweede keer hoor ik weer zoiets, maar dan net wat dwingender. Bij de vierde keer krijs ik: ‘Je HOEFT niet meer op te staan, blijf nou maar liggen, de dag is al bijna om’. Ben benieuwd of het helpt.

Dinsdag 13-10
Nieuwe methode van wakker worden helpt niet echt. Pas bij de vierde keer stond ik geïrriteerd op. Dat is niet de bedoeling. Moet iets anders verzinnen.

’s Middags naar stadje en bij Wallys weer warme chocola met veeel slagroom genomen. Huis van de Blikken Dominee op de Noorderhaven eens goed bekeken. Wat was dat eigenlijk groot voor maar twee mensen, ongelooflijk.

Vriendin A. is verbijsterd. ‘Ik rommelde vanochtend wat in het nachtkastje van echtgenoot’ vertelde ze. ‘Weet je wat ik vond? Oordopjes! ‘Wat moet jij met oordopjes?’ vroeg ik. Hij draaide er eerst wat omheen maar toen kwam het hoge woord eruit: ‘Je snurkt soms heel hard en dan kan ik niet slapen’. God, het opwindende gaat er wel vanaf bij me geloof ik’.

Woensdag 14-10
Gewerkt. Daarna in Jordaan wat gedronken met 2 vriendinnen. Kregen het over politiek. ‘Hoe moeten we nu weten wat de waarheid is?’ vroeg vriendin C. zich hardop af. ‘De waarheid is ook maar iets dat de media ons voorschotelt. Wat is nu de échte werkelijkheid?’
Gesprekken werden steeds diepzinniger. Aan het eind van de avond waren we ervan overtuigd: dé waarheid bestaat niet.

Donderdag 15-10
God, wat een koppijn. Toch gewerkt. Had nog steeds wat hoofdpijn toen ik na het werk op bezoek ging bij vriendin S. die maanden geleden verhuisd is.
Was erbij toen haar echtgenoot van de ladder afstapte, vol trots zei: ‘Klaar. Muurtje geschilderd en totaal niet geknoeid’ om vervolgens het verfblik uit zijn handen te laten glippen. Nadat ik klaar was met lachen was hoofdpijn verdwenen.

’s Avonds stukje gekeken van uitreiking Zilveren Ster. Kreeg spontaan weer hoofdpijn. Wat een zielige toestand, afgrijselijk.

Vrijdag 16-10
Was trouwens vergeten Jumbo te bedanken voor het verplaatsen van het bord bij de uitrit. Bedankt Jumbo! Sinds dat bord verplaatst is kom ik weer veel vaker bij jullie!

Dochter kwam thuis. Spruitjes en gerookte zalm gegeten. ‘Kunnen we niet eens iets lékkers eten als ik er ben?’ vroeg kind verontwaardigd. ‘Ik ben een hele week in Groningen en als ik thuis kom is dít wat me te wachten staat’. Kind wees met verbijsterde blik naar de spruitjes op haar bord. Zal volgende keer iets anders bedenken.

Zaterdag 17-10
Heb bijna de héle dag op de bank gelegen met kop thee en boek. Ben begonnen met ‘Het Meisje in de Trein’ en het leest als een… juist ja.
Was heerlijk dagje. Ga dit veel vaker doen. Moet dan wel grijs en regenachtig zijn want als het zonnig is lukt het niet.

Polentaschotel gemaakt met aubergine en courgetten.
‘Is dit beter?’ vroeg ik aan dochter.
‘Hmmm’ zei ze. Neem aan dat ze ‘ja’ bedoelt.

s Avonds 2 afleveringen van Hell on Wheels gezien.

© RH - Het Opstapje, GroningenZondag 18-10
Weer naar Groningen met volgeladen auto. Zetten kind en spulletjes af en gingen samen stad in, man en ik. Gewandeld, wat gedronken bij Huis ‘De Beurs’ (vind het ook wat raar ja, dat ‘Huis’ ervoor) en bij ‘Het Opstapje’ en genoten van alle levendigheid. Groningen is soort Amsterdam maar dan zonder grachten.

20.35 uur. Vriendin M. even gebeld.
‘Vroeger waren onze spullen er om gebruikt te worden en hielden we van mensen’ sprak ze filosofisch. ‘Tegenwoordig houden we van onze spullen en gebruiken we mensen’.
‘Mooi gezegd’ prees ik. ‘Zelf bedacht?’
‘Op Facebook gelezen’ bekende ze.

23.25 uur. Ga naar bed, ga in bed nog even verder lezen. Wil boek vannacht nog uit zien te krijgen. Heb nog maar 200 pagina’s te gaan. Als ik een beetje doorlees zou ik tegen een uur of vijf wel klaar kunnen zijn. Moet lukken.

16 gedachten over “VZTZ – Het Boek”

 1. Spruitjes. Ooit maakte ik spruitjesstamppot. Zoonlief at er twee borden van terwijl hij nooit spruitjes lustte. Toen ik verbaasd vroeg of hij wist wat hij had gegeten en zei dat het spruitjes waren werd hij boos en rende van tafel schreeuwend; Je weet toch dat ik geen spruitjes lus. Jaja

  Dat blik verf..:-D 😀

  groetjes, Ria

 2. Misschien op de mobiel het geluid van een blik verf dat van de ladder af klettert, wordt je vást wel reuze vrolijk wakker.
  Schrikken van oordopjes op het nachtkastje van manlief? Ze lijkt wel gek, pas wanneer er condooms blijken te liggen terwijl ze aan de pil is is er reden tot paniek.

 3. Jezelf wakker krijsen, een wereldidee! Dochter is toch ook een lieverd hè, dat ze de kookkunsten van haar moeder zo mateloos bewondert. En zo complimenteus is… 🙂

 4. Als je ‘wat’ gedronken hebt worden gesprekken vanzelf diepzinniger. Dat is er een uitermate geschikt recept voor. Werkt perfect tot de volgende ochtend.

 5. Het blik verf…wat hilarisch. Zou mij kunnen overkomen. Daarom mag ik niet verven van Manlief.
  Dochter misschien een tikkeltje verwend 🙂
  Nooit geweten dat dat liedje van de dikke dominee over Berger gaat!
  Heb je je boek nog uitgelezen?
  Lieve groet

 6. Silence is Golden ♪♫♪♫

  het begint meestal met in de oren lieve woordjes te fluisteren
  zinnenstrelend zacht
  en recht uit het hart
  later ligt de fluisteraar naar oorverdovend gesnurk te luisteren

  Lenjef 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw