VZTZ – Het Dode Paard

Bron: PixabayZondag 05-04
Vriendin M. belde net. ‘Ik ben zo kwaad’, zei ze. Ze doelde op de keelklanken die uitgestoot werden tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax:

’Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS, en samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best.’

‘Ik stel voor dat we die pummels die dat zingen zelf verbr…’, zei ze. Ze zei iets dat in relatie stond tot bovenstaande. Ze zei nog veel meer dingen die ik op mijn blog niet ga herhalen.
Kon geen argument bedenken waarom ik het niet met haar eens zou zijn, behalve dan dat het politiek niet correct is.

Maandag 06-04
Ouders gingen naar huis. In huis gerommeld en was gedaan. ’s Avonds met verbijstering gekeken naar The Queen of Versailles. Ongelooflijk dat er mensen zijn die een huis met 17 badkamers te klein vinden. ‘We barsten uit onze voegen’, aldus de rondborstige Trophy Wife Jacky Siegel. ‘Daarom hebben we nu een huis met 30 badkamers’. Tja. Moet kunnen.

Heugelijk nieuws voor Woerdense NS-machinist Sjaak Rijke. Hij is eindelijk vrij. Je zal maar 3.5 jaar gegijzeld worden, vreselijk. Blijft een raadsel waarom hij in dat gebied op vakantie ging.  Misschien had hij ‘Leef als de Toeareg’ in gedachten toen hij die kant opging.

Dinsdag 07-04
…en weer kreeg een NS conducteur het mes op de keel. Alle personeel massaal ziek melden. Enige oplossing. Staken, staken en net zolang staken totdat de spoorwegen eindelijk eens iets voor de werknemers gaan doen.

’s Avonds hoorzitting over de diefstal het gegraai de loonsverhoging bij de ABN AMRO. Ene Van Slingelandt beweerde dat ze bij de bank ‘de reactie van de samenleving op de (waanzinnige) salarisverhoging hebben onderschat’. Hebben ze werkelijk geen idee wat er zich in deze samenleving afspeelt? Zitten ze echt op een andere planeet?

Woensdag 08-04
Gewerkt. Met collega’s in zon gezeten, was warm. Daar zat ik dan met m’n met schapenwol gevoerde winterlaarzen. ‘Toen ik vanochtend van huis ging was het mistig en koud’, verdedigde ik me tegen de verbijsterde blikken van collega’s.

Me verbaasd over het plan om ‘de reiziger in te zetten tegen het geweld in de treinen’. Is het niet een veel beter idee om te zorgen voor (veel) meer blauw op straat? Om ervoor te zorgen dat bepaalde lieden (veel) langer opgesloten worden? Om te zorgen dat je alleen maar met een geldig kaartje de trein in komt? Zal wel aan mij liggen dat ik het niet snap. Net zoals ik het niet snap dat Willy een vliegtuig van 40 miljoen cadeau krijgt.

Donderdag 09-04
Gewerkt. ’s Avonds lang aan de telefoon met tante, zusje van moe. Tante is sinds augustus erg ziek en zal niet meer beter worden. Heb veel bewondering voor de manier waarop ze met haar ziekte omgaat. Ben in gedachten altijd bij je tante.

Vrijdag 10-04
Werd wakker met keelpijn, verdween in de loop van de ochtend. Hele dag in jurk rondgelopen, was rokjesdag dus moest het wel. Gelukkig was het mooi weer dus het kon 🙂
Weer bloembollen geplant en rest van de dag wat gerommeld. Gezond gegeten: gegrilde aubergine met paprika en wortelen en humus en smoothie en gerookte zalm. Heb nu vreselijk veel zin in een Ice Frappé maar dat zou zonde zijn – wil juist een beetje verstandig doen de komende tijd. Heb gisteren ook al DRIE grote Triple Chocolate Cookies gegeten. DRIE.

Zaterdag 11-04
Grijs en donker. Heel verschil met gisteren. Naar verjaardag van dochter van vriendin S. De tweelingbroertjes waren er ook, moest weer verhaal vertellen. Vertelde over Jochem, de pestkop van hun klas. ‘En dan gebruiken we Jochems hoofd als piñata’, vertelde ik. ‘En dan gaat Jochem heel hard huilen en sorry roepen en dan zeggen we: ‘hier heb je een dropje Jochem’ en dan is dat geen dropje maar een stukje kattenpoep.’ Tweeling was laaiend enthousiast. Ze bekijken Jochem voortaan met heel andere ogen, dat weet ik zeker.

Zondag 12-04
Droomde van mannetje Pechtold. Hij klapte in zijn handen en maakte een dansje. ‘Kom op’, bralde hij, ‘jullie kunnen het, dat weet ik zeker’. Rutte en Samson keken op van wat ze aan het doen waren. Beiden hadden een rood, bezweet hoofd.
‘Het lukt niet’, fluisterde Rutte.
Samson hijgde. ‘Het MOET.’
Ging kijken waar ze mee bezig waren. Ze bleken aan een dood paard te trekken.

13 gedachten over “VZTZ – Het Dode Paard”

 1. Kijk, wat de spoorwegen en die kaartjes betreft, ik denk telkens hetzelfde, maar blijkbaar zijn stations en perrons “open plaatsen” en moet dat zo blijven… politieke correctheid daar heb ik ondertussen lak aan.

 2. Beter te warm dan te koud zeg ik altijd maar, voor hetzelfde geld was je op je teenslippers naar je werk gegaan en had iedereen zijn ruiten staan krabben.

 3. Rokjesdag. Lekker in de zon gezeten, maar er kwam geen vrouw voorbij. Wel plantsoenschoffelaars, nou die wil je niet in een rokje zien.

  Wat ben ik blij dat ik niet met de NS hoef te reizen. Geef mij maar een rustige file, dat hardrijden ook altijd! Maar zo’n hoogleraar ‘besturen van veiligheid’ aan de Radboud universiteit, die dat rapport geschreven heeft, zou die wel eens met de trein reizen? Ik denk het niet. Gebreidegeitenwollensokkenbestuurder.

  Ze geven altijd een dood paard de schuld. Of de samenleving. Of het weer. Nooit zichzelf…

 4. Tot er een goede regeling getroffen met de NS getroffen is, zouden conducteurs geen kaartjes meer moeten controleren.
  Geef ze om te beginnen een wapenstok, met minimaal twee personen in de trein werken en aso’s door politie af laten voeren met zes weken eenzame opsluiting om het af te leren. Lukt dat niet, stuur ze dan naar guantanamo bay.

  Het valt me vaak op dat mensen die niet meer beter kunnen worden, vaak zo sterk en wijs zijn. Zij monteren jou vaak nog op. Ik wens je tante veel sterkte.
  Liefs Kakel

 5. Poeh, heftig van je tante. En zo te horen is ze erg dapper.
  Ik heb niet mee gedaan met rokjesdag. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen zon wil. Heerlijk die eerste lentedagen. En aankomende week krijgen we er meer van!

 6. Heel veel zaken zouden zo eenvoudig op te lossen zijn als er maar eens naar ONS werd geluisterd. Ik dacht dat ik laatst ergens las dat de agressie in Nederland afneemt. Maar dat zal wel in een droom zijn geweest, want het wordt eigenlijk alleen maar erger.

 7. dat is echt een voorjaarsprobleem die dikke laarzen, als je vroeg van huis gaat is het best nog koud terwijl het in de middag makkelijk 10 graden warmer kan zijn, jassen zelfde verhaal!
  Ik deel je mening volkomen over de waanzin over de NS problemen die trouwens ook in het “gewone” leven toepasbaar is. We mogen nu blijkbaar ineens wél eigen rechter spelen.

 8. Ik heb op rokjesdag ook met rokje rondgelopen eerst met kousen aan op het werk en eens terug thuis werd het blote benen rokjes dag …, een heerlijk gevoel was dar

 9. Wat verschrikkelijk zulke supporters !

  Dan het toenemend geweld niet alleen bij de NS maar ook die losgeslagen Agenten in Amerika !

  Ik wens je tante heel veel kracht en je moeder ook, vooral als ze heel close zijn.

  Wat een nachtmerrie dromen over politicus ieeek !

 10. Aan hetzelfde zeel trekken

  een bende teenstotende ezels die samen schuimbekkend
  de gevolgen zijn verstrekkend
  aan een dood paard trekkend
  volharden in kortzichtigheid de eigen rekening spekkend

  Lenjef 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw