VZTZ – De Gezinsuitbreiding

Zondag 23-11
‘Je moet een beetje uitkijken hoor’, zei manlief toen hij bult inspecteerde. ‘Laatst liep je ook al tegen de badkamerdeur op. Mensen geloven het niet als je dit vertelt, die denken dat zich hier van alles afspeelt.’ Kon nauwelijks antwoorden. Bult bonkte te hard.

Maandag 24-11
Nu heeft man griep. Akelig. Eerst moeder, nu man. Moe is ook nog niet de oude. Schijnt agressieve griep te zijn.
Vanavond met dochter naar school i.v.m. voorlichtingsavond studiekeuze. ‘Weet je waar we moeten zijn?’ vroeg ik in de auto onderweg naar school. Bedoelde natuurlijk: in welk lokaal.
‘Ja, dat weet ik’, zei dochter.
‘Waar moeten we dan zijn?’ vroeg ik.
‘Op school’, antwoordde ze.

Dinsdag 25-11
Hachee gemaakt. Stukje Julia getypt. Was opgevouwen. Moeder gebeld. Saotosoep gemaakt. Is kippensoep op z’n Javaans. Bult op hoofd slinkt aardig.

Woensdag 26-11
Moest noodgedwongen met openbaar vervoer naar werk. Stapte jammer genoeg direct al in de verkeerde bus. Daar stond ik dan te vernikkelen in het holst van de nacht, temidden van de tochtige weilanden ergens bij Bolsward. Had natuurlijk alle 4 andere aansluitingen gemist. Was zeldzaam kwaad op mezelf. Schrok van de woede en haat die in me opkwam. ‘Jij minkukel’, foeterde ik in gedachten. ‘Jij ongelooflijk stuk onbenul. Is het godsamme werkelijk zo moeilijk om in de goede bus te stappen?’ Strompelde pas tegen half twaalf de afdeling op. Toen moest de dag nog beginnen.

Na het werk afgesproken in café met vriendin C. Ze was wat laat. Aan de bar oreerde een fanatieke stamgast:
‘De enige oplossing is als we allemaal ons geld van de bank halen. Moet jij eens opletten hoe gauw je die kl&@#zakken dan op de knieën hebt. Dan is het gauw afgelopen met dat gegraai van andermans geld. En met de bonussen die ze zichzelf toekennen. Godsamme. Wat een tuig. Maak ze maar kapot, die banken. Laat er in Godsnaam een Staatsbank komen.’ De barkeeper luisterde aandachtig.

Donderdag 27-11
Gewerkt. Weer met het O.V. naar huis, ging nu goed. Man is nog steeds grieperig.

Zalm in de oven en spruitjes gegeten. ‘Mmmm, yammie’, zei dochter toen ze zag wat we aten. Ze schudde mistroostig haar hoofd en keek somber. Toen ik een smoothie voor haar neus neerzette gemaakt van blauwe bessen, wortel en spinazie werd de blik er niet beter op.

Vrijdag 28-11
Gewone kippensoep gemaakt. Wat in huis gerommeld. Heb verdwenen foto’s niet meer teruggevonden. Probeer er maar niet teveel bij stil te staan, anders moet ik huilen.
’s Avonds laat de honden uitgelaten. Ben ik niet gewend alleen te doen. Keek steeds achterom of er niemand achter me liep.

Zaterdag 29-11
Boodschappen gedaan. Bij de Action stonden bij de speelgoedafdeling 2 vrouwen te praten. ‘Hij blijft thuis tot na Oud & Nieuw’, zuchtte een van de vrouwen. ‘Op zich vind ik dat niet eens zo erg, maar hij wil dat we de feestdagen bij zijn ouders doorbrengen. Het idee!’
Bleef hele tijd om de vrouwen heen draaien in de hoop meer op te vangen, lukte niet.

Zondag 30-11
12.42 uur. Lig op de bank met iPad. Vriendin M. belde net. ‘Kan ik even komen?’ vroeg ze. ‘Ik moet je wat vertellen.’
‘Ik vind het goed’, antwoordde ik, ‘maar we hebben griep in huis en ik weet niet of het verstandig is in verband met Sammetje.’
‘Dan vertel ik het een andere keer’ zei ze. Ze klonk geheimzinnig.
Pas na lang aandringen, zeuren, jengelen en uiteindelijk chanteren vertelde ze het: ‘Ik ben in verwachting.’
Ze was er zelf nog beduusd van. ‘Dit was helemaal niet gepland. Ik heb geen idee hoe het kon gebeuren.’
‘Ik wel’, zei ik. Begon haar uit te leggen hoe het gebeurd moest zijn.
‘En als het je niet uitkomt geef je het kindje maar aan mij’ eindigde ik. ‘Dan zorg ik er wel voor. Gezellig.’
Vriendin M. vond dat niet direct een goed idee. Ik wel.

Ga nu man vertellen over de mogelijke gezinsuitbreiding. Daar knapt hij vast van op.

24 gedachten over “VZTZ – De Gezinsuitbreiding”

 1. Hahaha, erg leuk, dat laatste! Wacht maar tot je een kleinkind krijgt! (Ik krijg er rond kerst een, de eerste!!).
  Zonde dat je je foto’s nog niet terug hebt. Heb je het al met zo’n recover programma geprobeerd? Er zijn ook bedrijfjes die het kunnen hoor. Moet je wel voor betalen. Ik heb het eens met zo’n programma gedaan, dat lukte. Ook was ik mijn Egyptefotos kwijt op de imagetank (die ik juist voor dat doel had aangeschaft! Omdat geheugenkaarten toen nog zo duur waren, 5 jaar geleden). De harde schijf van de imagetank was kapot. Het bedrijf waar ik die imagetank toen had gekocht heeft ze toen met veel moeite weer kunnen terughalen. God wat was ik blij! Zet je je foto’s niet in een cloud?

 2. Ik hoop dat de bult ondertussen écht weg is, geef je man wél gelijk wwant vóór je het weet krijg je “praatjes”!
  Jaren geleden zou het zeker zin gehad hebben wanneer iedereen z’n geld van de bank had gehaald, ik heb daar ook weleens voor “gelobbyd” maar iedereen was té druk bezig voor z’n “gemak”en nu hebben de banken het voor het zeggen mét ,en ván, ons geld.

 3. Ik denk dat je gewoon terug moet op vakantie om nieuwe foto’s te maken en wel zo snel mogelijk! Ik was laatst ook zo kwaad op mezelf en heb mezelf ook behoorlijk lopen uitschelden, hoop dan altijd dat mensen niet denken dat ik het tegen hen heb. 🙂

 4. Stel manlief maar gerust, ze denken van alles, maar ondernemen toch geen actie.

  Dochterlief heeft gelijk, meer informatie volgt waarschijnlijk wel later.

  Is er nog Hachee over?

  De meeste mensen hebben meer schulden (hypotheek) aan de bank dan geld op de bank. Jammer dat ze dat vergeten.

  Misschien kun je dat soort vrouwen de volgende keer beter gewoon aanspreken. Leg uit dat je een log hebt en dat je dit soort gesprekken op papier zet, misschien helpt het.

  Hahahahaha, ik weet niet of manlief daar nou ze griep voor aan de kant wil zetten. Vraag het ook eens aan dochterlief, ik voel weer een leuke log aankomen…..

  Love as Always
  Di Mario

 5. Soto hmmm wat mis ik dat van Moeders …
  Ik geloof dat je dochter veeel van jouw heeft 😉
  Zo die dag begon niet goed met missen van de bus ,dat gevloek herkenbaar !
  Ja dat doen ze achter de bar ze luisteren en dat is opzich geen probleem alleen als het gelal begint of men valt in de herhaling,ook wordt vaak je mening gevraagd om vervolgens de boosdoener te zijn *ooit eigen kroegje gehad*

 6. Is je bult weg?
  En je man ook 😉 Van de schrik is vast zijn griep over.
  Nee, ik wil de baby niet, “neem” jij hem/haar maar 🙂

  Die opmerking van Di Mario: “Misschien kun je dat soort vrouwen de volgende keer beter gewoon aanspreken. Leg uit dat je een log hebt en dat je dit soort gesprekken op papier zet, misschien helpt het.” Ik zie je in gedachten rondjes lopen om die dames. Erg he, dat nieuwsgierige? Toch hoop ik dat ik het nooit kwijtraak, haha.

  Ik hoop dat je niet bent aangestoken door de griep!

  Liefs Kakel

 7. Lekker weekje weer Rebelse. Goed bezig:-D
  En was manlief een beetje te porren voor de gezinsuitbreiding?
  Ben trouwens wel nieuwsgierig waarom je zo vaak naar Amsterdam komt.
  En of he die eiersausen a la saladetuin nou al eens gemaakt hebt.
  Liefs, en veel succes vast voor komende week,
  Narda

  1. Rebelse Huisvrouw

   Man en gezinsuitbreiding…mwah. Ik denk dat hij nog even aan het idee moet wennen 😀
   Ik kom vaak naar Amsterdam omdat ik daar werk!
   De Saladetuinsalade heb ik nog steeds niet gemaakt – erg hè! Zelf nu loopt het water me in de mond bij de gedachte – ga hem echt gauw eens maken!
   Maak er een mooie week van!

 8. Afluisteren, oh wat herken ik dat. En daarna de vraag kan ik er wat van maken, dat valt niet altijd mee. Heb de nodige kladjes die op uitwerking wachten.

 9. Is die bult nu helemaal weg? Je voelt je zo waardeloos met zo’n kokkerd! Afluisteren, wat een heerlijke bezigheid. En dan schrijven: gratis inspiratie 🙂

 10. Gezinsuitreiding als griepmedicijn…. de wetenschap staat er versteld van hoe snel iemand kan genezen.
  En dochter heeft al de studiebolantwoorden, dus dat komt wel goed.
  En ja dat openbaar vervoer, het zal dat zijn dat ik daarom er nooit mee ga, je weet niet waar je verzeilt raakt. 😉

 11. mijn gieprecept: lekker in bed blijven en klagen. Dan komt er vast wel iemand op het idee van een grog: even het recept aanpassen: geen heet water! Rum, suikerstroop en een kneepje limoen. Vaak herhalen tot de slaap er op volgt.

 12. Gezinsuitbreiding

  de babybrengende ooievaar trekt het zich niet aan
  hoeveel jaren er al op de teller staan
  vaak de bron van meer dan één traan
  vreugde en verdriet zie je heel zelden samen gaan

  Wat is nu beter, een griep krijgen of een kind? 🙂
  Lenjef

 13. O grappig ja ik weet niet of je man dat leuk zou vinden. Rob de Nijs is ook al heel oud en die vindt het prachtig ;). Ja waar gaat wie en wie komt met de kerstdagen pff maak er geen probleem van. Iedereen die komt is welkom en wie niet ook prima (ik ben jarig met Kerstmis) een voordeel hoef verder nergens naar toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw