VZTZ – De Gesloten Overheid

© Bron PixabayZondag 08-03
’s Avonds met ouders naar de Chinees. Nam Chinese garnalen in Zwarte Bonensaus. God, wat was het lekker. Xin Hua, dank je wel. Ik heb van elk hapje genoten. Morgen kom ik weer. En overmorgen misschien ook.

Maandag 09-03
God-o-God-o-God – het betalingsbewijs van de Teeven-deal is nu toch gevonden. 4,7 miljoen gulden is er betaald terwijl Opstelten altijd sprak over 2 miljoen. Had nog verwacht dat Ivo zich met wat wollig gebral zou proberen te verdedigen maar nee, niets van dat al. Hij stapt op. En Teeven stapt ook op. En als Rutte met zijn ‘beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog’ nu ook opstapt dan gloort er misschien nog een sprankje hoop aan de horizon.

Met ouders naar stadje, was gezellig. Toch maar zelf gekookt.

Dinsdag 10-03
Droomde van Gretta Duisenberg. ‘Ik ben niet gek’, kakelde ze terwijl ze in een dwangbuis afgevoerd werd. ‘En ik ben ook geen antisemiet. Dat ben ik nooit geweest’. De ambulancemedewerkers begonnen te lachen en duwden haar hardhandig de ambulance in. Van Agt stond erbij en huilde. Dikke tranen biggelden over zijn wangen. ‘Ik hou van die vrouw’, snikte hij schor. ‘En ze was beslist geen antisemiet. Integendeel: ze is dol op die… die…’  Hij begon te hakkelen en verkleurde. ‘Ik ben trouwens ook geen antisemiet’ voegde hij er haastig aan toe.  ‘Ik ben een goed mens en we houden beiden van die… die…’ Van Agt stokte. Daarna begon hij te schuimbekken en liep paars aan. Werd met een onbehaaglijk gevoel wakker.

Woensdag 11-03
Ouders gingen naar huis, ik naar het werk. Was prachtige dag, echt lente. Met collega’s in het zonnetje gezeten.

Donderdag 12-03
Zit achter computer en radio staat aan. Hoorde Samsom in zijn verkiezingsspotje iets zeggen als: ‘Zet het herstel niet op het spel’. En hij zei: ‘Eindelijk groeit de economie.’ Hij zei nog veel meer krankzinnige dingen zoals: ‘Steeds meer werkzoekenden vinden een baan.’ Haha, ja, dat vooral. Zou de man aan de drugs zijn? Dit kan toch niet? Ik stel voor dat we eens goed gaan bezuinigen op de overheid. Misschien kunnen we die wel sluiten. Dan zijn we per definitie beter af.

Vrijdag 13-03
Moet altijd denken aan de man die op vrijdag de dertiende vrij nam omdat hij bang was voor ongeluk. Hij werd in zijn woonkamer gestoken door een wesp en bam, weg was hij. ’Je hebt altijd van die sterke verhalen’ zei dochter toen haar dit vertelde. ‘Ik weet nooit wanneer ik je moet geloven’.
‘Dit is echt waar’, sputterde ik. ‘Ik verzin het echt niet’.
Dochter knikte verveeld.

Zaterdag 14-03
Vriendin M. kwam ’s avonds even langs. ‘Wat moet je in Godsnaam allemaal kunnen om 24,2 miljoen te verdienen?’ zei ze. Ze doelde op het extreem hoge bedrag dat topman Ben van Beurden van Shell cadeau kreeg. M. keek verlangend.
‘Maak je geen enkele illusie’, antwoordde ik gedecideerd. ‘Je hoeft he-le-maal NIETS te kunnen. Elke willekeurige gek kan op die stoel gaan zitten. Het is geen kwestie van kunnen maar van de juiste mensen kennen, geloof me’. M. bleef verlangend kijken.

Zondag 15-03
Vroeg op. Sta de laatste tijd wel vaker vroeg op, vind ik… nou, lekker is niet het juiste woord maar je hebt wel wat meer aan je dag in elk geval. Na ontbijt wat op die roeitrainer gehangen. Heb nu eigenlijk al spijt van dat ding maar durf het niet tegen man te zeggen. Die denkt echt dat ik gek ben.

© Foto van internetZondag 16-03
Grijs en grauw dagje. Heb net de petitie getekend omdat ik me blijf afvragen hoe het kan dat we zo genaaid opgelicht zijn. Ik weet heel, heel zeker dat ik vroeger geen 8 gulden betaalde voor een bakje aardbeien. Of 6 gulden voor een kopje koffie. Of 2.50 gulden voor een zakje chips. Of…of… Enfin.

Daarna even naar onze Nationale Positiviteitsgoeroe gekeken. Hij was te gast bij Harry Mens. Na 5 minuten vond ik het welletjes. ‘En dan te weten dat hij straks een prachtige baan in het bedrijfsleven krijgt’, gromde ik naar manlief die probeerde te luisteren. ‘En op schaamteloze wijze zijn zakken zal vullen. Het is walgelijk.’

Misschien moet Lachebekje Rutte de boodschap van Franklin D. Roosevelt eens tot zich nemen:

‘Vooruitgang is niet meer geven aan hen die al veel hebben
Het is genoeg geven aan hen die te weinig hebben’

Helaas vrees ik dat hij om deze wijsheid ook heel hartelijk zal lachen.

13 gedachten over “VZTZ – De Gesloten Overheid”

  1. Ha! En dan ook nog die vrouw (van een ziekenhuisdirecteur, ze rookt als een ketter ongelovige) die minister is, opeens een complot ziet als er weer een VVD-er struikelt over een bonnetje of onwettige declaraties of wietteelt of gewoon corruptie, die zelf plannetjes had om haar zin buiten de parlementaire democratie door te zetten… Dát zal het stemvee vast verleiden om op die graaiers te stemmen. Ben benieuwd hoe het woensdag uitpakt.

  2. We worden genaaid van alle kanten… reken de € maar naar de fl…… wat worden we besodemietert. Volgens mij hebben de Grieken ook gerekend met de drachme ipv de €.

  3. Leuk dagboek maar bij sommige onderwerpen gingen mijn haren recht overeind staan. Enfin woensdag verkiezingen, ik ga kiezen meer kan ik niet doen

  4. Merk niet veel dat er meer banen komen….Ja met gewoon werken kan je zulke bedragen niet verdienen. Soms denk ik ook wel eens dat de wereld krankzinnig is geworden.

  5. Rebelse Huisvrouw

    Dag allen, dank weer voor jullie reactie! Nog een heel fijne avond en voor later alvast welterusten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw