Pixabay D8112C88-466B-4603-9115-898B2626AC04

VZTZ – De Familiebijeenkomst

Zondag 28-06
22.21 uur. Vriendin M. belde net. ‘Het is alsof je bij mij op de afdeling hebt gewerkt’, zei ze naar aanleiding van de laatste aflevering van Julia. ‘Ik had daar ook een Wolmoed rondlopen – ik droom nog wel eens van haar weet je dat? Dat mens sarde en treiterde elke vrouw die bij haar in de buurt kwam. Goddank werd ze ontslagen, van de een op de andere dag. Dat vond ik ook weer een beetje zielig’.
‘Ach, je oogst wat je zaait moet je maar denken’ antwoordde ik filosofisch maar M. bleef het zielig vinden.

Maandag 29-06
Vreselijk ongeluk vlakbij, op de Kimswerderweg. Heb het niet gezien maar dacht de rest van de dag wel aan de betrokkenen.

Naar stadje toe met vriendin I. Hele middag op de Bredeplaats in zon gezeten, prachtig weer. Raakten in gesprek met echtpaar naast ons. ‘Wat een gedoe in dat Griekenland hè?’ zei ik. ‘Het worden wel spannende tijden’.
‘Het gaat de goede kant op’ antwoordde de man. ‘Griekenland moet er gewoon uit. En daarna moeten Spanje, Cyprus en Italië eruit want die staan te trappelen om geld. En niet te vergeten Roemenië. Wat moet een Roemenië in godsnaam bij Europa?’
Man keek me ongelovig aan. Ik bleef hem het antwoord verschuldigd, had zelf ook geen idee.

Dinsdag 30-06
Een van de slachtoffers van ongeluk van gisteren is overleden. Vreselijk. Wens de familie veel, heel veel sterkte.

Woensdag 01-07
Juli alweer. Naar diploma-uitreiking van dochter. Moest weer bijna traantje wegpinken toen ik dochter het podium zag betreden. Zat naast echtpaar, jonge vrouw en wat oudere man.
‘Ik vind het altijd zo raar als mensen geen boeken teruggeven’ zei ze. ‘Mijn collega Willeke bijvoorbeeld, was altijd zo labiel, ik zei: je moet ‘Niet Morgen Maar Nu ’ lezen, dat is wel wat voor je. We zijn nu jaren verder maar het boek heb ik nooit meer teruggekregen. Wel een pak ellende.’
Man moest lachen. Wij ook.

Lees net dat Grexit een financiële strop voor de koning zou zijn. Wat een gruwelijke gedachte. Moeten tegen die tijd dan maar iets aan crowdfunding gaan doen.

Nu precies 00.00 uur. Moet eigenlijk naar bed maar wil nog niet.

Donderdag 02-07
Bezig tent op te zetten. Hou zaterdag soort familiereünie, heb er zin in.

17.23 uur. Tent staat al, ga nu eens kijken wat ik ga maken. Mensen komen van ver dus moeten ook hap eten krijgen. Dat is wel een nadeel. Was liever meteen aan de cocktails begonnen.

19.50 uur. ‘Anders maak je toch een paar liter smoothie?’ schamperde kind. ‘Tegen mij zeg je altijd: ‘Met een smoothie krijg je voldoende groente en fruit naar binnen dus ga ik vandaag niet koken’. Ik weet zeker dat de familie dat wel zal waarderen.’ Dochter klonk bijzonder sarcastisch.
Gaf niet eens antwoord. Het kind is, denk ik, wat aan het puberen.

21.00 uur. Waar is in Godsnaam die zon gebleven????? Partytent staat, hele tuin hangt vol lampionnetjes en nu dit? Buiten hoor ik constant donder. Waarom kun je in dit land nou nooit eens iets plannen?????

Vrijdag 03-07
Net terug uit de Action. Heb halve winkel leeg gekocht, zag zoveel leuke dingen vandaag. Wil straks eigenlijk weer want ga toch dat ene leuke… Nee, kan niet. Moet mezelf beheersen.

21.37 uur. Hoor net bekende Nederlander op tv zeggen: ´Ik besefte me´. Vreemd dat je dat steeds vaker hoort. Moet eigenlijk zijn ´Ik besefte’. Of ‘Ik realiseerde me’.
‘Luister je wel naar wat ik zeg?’ zei ik tegen dochter toen ik haar daarop attendeerde. Dochter schudde geïrriteerd haar hoofd.

Zaterdag 04-07
06.40 uur. Werd uit mezelf wakker, kan nu niet meer slapen. Gebeurt nooit, alleen maar als ik een feest heb. Zie dat het wat bewolkt is. Ga naar beneden, thee zetten en buienradar bekijken. En Weeronline bekijken. En de website van de KNMI bekijken. O God, laat het alsjeblieft een beetje mooi blijven vandaag.

Zondag 05-07
Het bleef mooi weer gisteren. Feest was groot succes. Konden de hele dag buiten zitten en hebben daar gezeten tot ver na middernacht. Heerlijk. Konden de zomers in Nederland altijd maar zo zijn. Dan gaf ik elke maand een feest.
‘Zou dat niet leuk zijn?’ zei ik tegen man. ‘Elke maand zoiets houden?’
‘Nou en of’ beaamde hij. ‘Waarom niet meteen elke week? Nog beter’.
Weet niet of man serieus was of niet maar het idee is aanlokkelijk.
‘Ik zal erover nadenken’ beloofde ik.

17.30 uur. Net partytent in stromende regen naar binnen gehaald. Wou hem laten staan want morgen schijnt het mooi weer te worden maar het ging opeens hard waaien en regenen. Nu is het grijs, donker en heel nat.
Als het volgende week ook zulk weer is doe ik toch maar geen feestje. 😉

9 gedachten over “VZTZ – De Familiebijeenkomst”

 1. Dat mooie weer voor je feestavond heb je gewoon verdiend! Wat je dochter er ook van zegt 😉
  Hoorde net dat Griekenland massaal “nee” heeft gezegd en kunnen tóch weer op financiele steun kunnen rekenen. Ik word pertinent direct onmiddellijk onwel. Misschien dat ik mijn toetsenbord op ga eten…

 2. Je had geluk met je feestje, wij ook gisteren!
  Vandaag hadden we weer een tuinfeest, even 1 flinke bui, verder droog!
  Gefeliciteerd met je dochter, wij hebben donderdag de diplomauitreiking van oudste zoon!
  Arme Alex, waar kan ik geld doneren?

 3. ‘Ik besefte me’ … nah ja, het mot niet gekker worden! Ze kunnen er wel een tweede woordenboek op na houden met die rare verzinsels.
  Als de zomers in Nederland altijd zo waren, deed ik het zelfde als jij: iedere dag een feest houden. Ach nee, ik bedoel iedere maand natuurlijk 🙂

 4. “ik besefte me ineens ” dat “ik me aan dat soort dingen irriteer” . i.p.v. me “er aan erger” of dat het “me irriteert” ….óok zo iets
  Grieken er tóch maar uit hoor, Jammer voor WA dat kan bruin wel trekken hoor!
  Je kunt inderdaad meestal niet op het weer rekenen in Nederland maar ach, het kan allemaal zóveel erger!

 5. Was dat Rutte soms weer met: Ik besefte me? Heel erg vind ik dat. Kan eigenlijk geen tv meer kijken, er wordt zoveel verhaspeld. Mensen kennen de uitdrukkingen ook niet meer (Gehoord: er was licht aan het eind van de horizon. Ik word daar zoooo moe van…). Gewoon stom. Ook stom: een boek lenen en niet teruggeven, terwijl er duidelijk op staat: Niet morgen, maar nu! Leuk hè, feestjes! En zeker met dat prachtige weer van de laatste tijd.

  1. Er wordt gruwelijk veel verhaspeld momenteel, het is ongelooflijk. ‘Taal leeft’ zeggen ze wel eens en dat zal ook wel maar wat ik soms hoor heeft niets meer met een levende taal te maken. Eerder een stervende taal 🙂 😀

 6. Beter de koning de strop dan ik, bij hem zal die niet zo strak zitten.
  Leuk al die feestjes in de buurt, met al die kakelende vrouwen, zeker als de wekker de volgende dag om 5:30 uur gaat……..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw