VZTZ – De Dwangneurose

Zondag 03-08
Nog lang in de tuin gezeten. ’s Avonds met ouders naar Zomergasten gekeken. Saskia Noort was de gast. Wat is ze toch leuk. Hoop dat ik op een dag net zo goed schrijf als Saskia.

Maandag 04-08
Weer prachtige dag. Ochtend en middag in de tuin doorgebracht. Om een uur of half vier naar Franeker toe met ouders. Op terrasjes gezeten. Het werd pa te warm. ‘Je kunt wel zien dat je uit de tropen komt’, spotte ik. Pa was alleen maar bezig schaduwplekjes op te zoeken. Later uit eten. Heb ontdekt dat ik allergisch ben voor huismijt. Lag dik tapijt in restaurant. Had binnen 3 minuten rode ogen en moest niezen. Dat bleef zo de rest van de avond totdat we naar buiten liepen. Vreemd.
Later nog gescrabbeld. ‘Wat kan ik doen met ‘wi’?’ mompelde manlief.
‘Zoveel’, hielp ik hem. Je kunt ‘winnaar’ maken. Of ‘winst’. Of ‘willekeur’. Of winstgevend. Of…’
Man zuchtte.

Dinsdag 05-08
Vader & manlief gingen vroeg op pad, zeehondentocht. Moe en ik zaten de rest van de ochtend in de tuin. Eerst gebakjes gehaald bij onze favoriete bakker. ’s Middags met moe de stad in. Pasta gemaakt.

00.37 uur. Ga naar bed. Hebben gescrabbeld en kregen een discussie over het woord ‘Bofje’. Dat was goed volgens de mannen. ‘Hij heeft een bofje gehad, een gelukje’, was hun uitleg. Ik vond het een idioot woord maar het bleek wel goed te zijn. Bespottelijk.

Woensdag 06-08
Naar Sneek met ouders in verband met de Sneekweek. Was erg druk maar ook heel gezellig. Stonden overal kraampjes. Was niet zo zonnig maar regen bleef gelukkig uit. Patatje gegeten in snackbar.

’s Avonds op bezoek bij J. & W. die in de haven met bootje liggen. Had geen rekening gehouden met het getij. Moest midden in de nacht als een aap tegen een ladder opklimmen en dat met paar glazen wijn op. Ging nog maar net goed.

Donderdag 07-08
Ouders weer naar huis. Dochter gaat week naar Terschelling met 10 vriendinnen. ‘Kijk je alsjeblieft uit lieverd’, waarschuwde ik haar. ‘Ga je geen gekke dingen doen en…’
‘Ja ja’, maakte dochter ongeduldig mijn zin af. ‘…en niets snuiven waarvan je niet zeker weet wat het is.’

Javaanse kip gemaakt.

Vrijdag 08-08
Vroeg op, met J. & W. al zeilend naar Terschelling toe. Heerlijke dag. Man en ik namen de laatste boot terug naar huis. Boot meerde zo zachtjes aan, had het niet eens in de gaten. Bleef maar zitten en wachtte op de schok die je meestal voelt bij het aanmeren. Pas toen ook manlief verdwenen was besloot ik eens te gaan kijken. Hele schip bleek leeg te zijn, op de bemanning na. Man stond ook al op de kade.

Zaterdag 09-08
Naar Franeker. Bij dierenwinkel vlooiendruppels gekocht. ‘Hebt u ook een kat?’ vroeg het meisje van de dierenwinkel.
‘Zeker’, knikte ik terwijl ik met enige grimmigheid dacht aan het krijsende tijgerachtige monster dat ons huishouden al 10 jaar lang tiranniseert.
‘In dat geval zijn deze druppels niet geschikt’, zei het meisje. ‘Voor katten zijn ze namelijk dodelijk.’
‘Doe die dan maar’, zei ik.
‘Ze maakt een grapje hoor’, verontschuldigde manlief zich naar het geschokt kijkende meisje.
‘Helemaal niet’, sputterde ik tegen. ‘Het lijken me prima druppels.’
Hebben toch de veilige druppels gekocht.

23.30 uur. Komen net thuis, ga naar bed. Ben helemaal gaar. Met wat vrienden naar de pizzeria, heb veel teveel gegeten. Zelfs de korstjes at ik dit keer op.

Zondag 10-08
Luie dag. Geen bezoek, geen logees, geen afspraken. Ga de komende tijd her en der weer wat bijlezen, dat komt er maar niet van.

16.18 uur. Het begint te regenen en wordt donker. Had net een van de tantes aan de telefoon. ‘Ik geniet altijd zo van je stukjes’, vertelde ze. ‘Ik kijk regelmatig even op je blog. Verdien je nu ook wat aan je columns voor de krant?’
‘Nou en of!’ grapte ik. ‘Ik hou er al met al een behoorlijk zakcentje aan over.’ Tante gierde het uit. Altijd fijn als mensen dit soort flauwekul begrijpen.

Heb me voorgenomen voortaan wat selectiever foto’s te maken. Sinds eergisteren heb ik alweer 579 foto’s gemaakt, dit wordt echt te gek. Ben de hele dag al bezig foto’s weg te gooien. Waarom maak ik zoveel foto’s? Heb ik een of andere dwangneurose? Begin het vrij beangstigend te vinden.

[nggallery id=36]

18 gedachten over “VZTZ – De Dwangneurose”

  1. Rebelse Huisvrouw

   @ Lummel: heel gemakkelijk. Je gooit de kip in een schaal (dijbeen of drumsticks) met heel wat Ketoembar, Djahe en Djintan. Daaroverheen veel ketjap (Asin) en een Madame Jeanette erbij (is heeeeel peper). In de oven et voila!

 1. Heb je niet gezien in Sneek op hardzeildag, maar het was ook wel erg druk.

  Het is goed dat je zoveel foto’s maakt. Beter drenzen dat je zoveel weg moet gooien dan dat je (achteraf) zegt: O, had ik dat maar gefotografeerd…
  Is dus normaal voor een goede fotograaf, en dat is te zien aan je foto’s.
  Alleen: bederf ze niet met een of ander filter achteraf, dat is jammer.

 2. Ja ik maak ook heel veel foto’s zal wel een tik zijn maar er zijn ergere toch. Alleen inderdaad het sorteren van wat wil ik bewaren en waar sla ik ze op zodat ik ze later toch weer terug kan vinden. … Maar goed ik vond Saskia van Noort ook leuk in de uitzending, afwisselend ook.

 3. Ik geniet ook van je stukjes. Het fijne van Wordfeud is dat ik geen discussies hoef te voeren of woorden wel/niet kunnen. Het stomme van Wordfeud is dat de meest krankzinnige woorden worden geaccepteerd en gewone woorden zomaar worden geweigerd.

 4. Jaloers ben ik op je, je bent op Terschelling geweest! Mijn favoriete Waddeneiland!
  De foto’s die je plaatst vind ik heel mooi hoor, zelf maak ik ook te veel foto’s en dan geen zin/tijd hebben om ze allemaal uit te zoeken en te wissen, dus een bekend probleem.

 5. Oh .. Lilian je kat, moet ik altijd om lachen en volgens mij heb ik die nog nooit gezien.. ben benieuwd naar dat beestje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw