© Pixabay landscape-749681_1280.jpg

VZTZ – De Clown

Maandag 11-01
Even naar stadje toe en genoten van het feit dat alles nu weer ‘normaal’ is. December is een leuke maand, maar de hectiek is soms ook wat ‘giesend’. Weet niet of je dat zo schrijft maar het is Harlingers en vind het altijd leuk klinken. Liep meisje op de Voorstraat met haar moeder. ‘Hoe ging het met Nederlandse les vandaag?’ vroeg moeder.
‘Slecht’ snauwde het meisje, ‘en dat komt door jou’.
‘Hoe dat zo?’ wilde moeder weten.
‘Omdat jij me geleerd hebt dat het ‘WOSSEN’ is maar dat is niet goed! Het is ‘GEWASSEN’. Kind keek moeder verwijtend aan.

Dinsdag 12-01
Vriendin A. is verbijsterd. ‘We hebben een stagiaire op het werk’ vertelde ze. ‘Leuke lieve meid, jaar of 17. Komt ze vandaag naar me toe: is jullie kopieermachine stuk? Laat ze me haar kopietje zien: ‘Ik wilde dit in kleur afdrukken maar hij kwam er zwart-wit uit’. Bleek het origineel ook zwart-wit te zijn. Ze dacht serieus dat… O God’.

David Bowie overleden

Woensdag 13-01
Grijs dagje. Januari is toch een van de mindere maanden vind ik. Ondanks de grijsheid toch wandeling gemaakt. Zou willen dat ik tijdmachine had en 150 jaar terug kon gaan in de tijd – hoe was het toen in Harlingen? Vast ook heel mooi hoewel er natuurlijk toen ook heel wat armoede was.

Donderdag 14-01
Gewerkt. Verder… ben ik vergeten.

Vrijdag 15-01
Zeer creatieve dag. Eerst naar de Action, doeken en verf gekocht. Heb namelijk bijzonder veel inspiratie: zag gisteravond bij Jinek hoe Karel Appel schilderde. Hij kwakte gewoon wat verf tegen het doek en dan was het meesterwerk af. Heb nu dus al 43 meesterwerken klaarliggen. Ze moeten even drogen en dan: kassa. Wat Appel kan kan ik tenslotte ook. Sjonge jonge.

HarlingenZaterdag 16-01
Met vriendin M. even naar stadje en op Noorderhaven wat gedronken. Zat echtpaar achter ons. Vrouw tegen man: ‘Wat vind je van deze outfit? Kan ik die wel aan als ik ga solliciteren? Is het niet te sexy?’
Man monsterde vrouw van top tot teen. ‘Te sexy? Hoe kom je erbij? Het is helemaal NIET sexy – integendeel zelfs’.
Vrouw beet op haar lip en keek somber naar buiten.

Grote pan tomatenmaaltijdsoep gemaakt.

Zondag 17-01
20.15 uur. Lees dat de WDR ‘positief moest berichten over vluchtelingen’.
We zijn een publieke omroep, we worden betaald met belastinggeld en dat betekent dat wij het geluid van de regering vertolken en niet dat van de oppositie’ zegt Claudia Zimmerman. Klinkt wat vreemd. Snap het niet. Waarom?

22.45. Ga nog even surfen en dan naar bed. Had vreemde droom de afgelopen nacht – droomde dat ik Rutte mocht interviewen.
‘Wat vindt u van de EU?’ vroeg ik.
‘Een groot succes’ grijnsde hij.
‘Een groot succes?’ schreeuwde ik uit. ‘Voor wie dan? Er zit een groep mensen in het Europarlement met een grootheidswaanzin waarbij de megalomanie van de Zonnekoning verbleekt. De EU is pure dictatuur, hooguit een succes voor de elite, voor de graaiers, de zakkenvullers, voor de falende bestuurders. Niet voor de burgers!’
‘De burgers?’ Rutte leek oprecht verbaasd. ‘Welke burgers?’
Werd wakker door de wekkerradio. De zachte stem van Ben Cramer drong vanuit de verte tot me door. ‘Hij was maar een clown’ zong hij me tegemoet. Hoe toevallig.

13 gedachten over “VZTZ – De Clown”

 1. Oh heerlijk Appel en Rutte.
  Appel mept zijn agressie met klodders verf op een doek, raakt zijn woede kwijt en wordt beroemd.
  Als ik Rutte mocht intervieuwen keek ik hem alleen maar aan,draaide me om en liet hem staan.

  Mooi begin van de maandagmorgen

  Groetjes, Ria

 2. Je bent weer héérlijk op dreef, het schilderen van “Appel’ is een beetje de nieuwe kleren van de keizer en zegt natuurlijk méér over de kopers die er veel geld voor over hebben dan over Appel zelf!
  Ja die positieve berichtgeving…… is zó bekend dat het het ondertussen een beetje tegen henzelf gaat werken, ik geloof niéts meer!

 3. Hij was maar een clown… Ja, zo zal ik me hem ook altijd blijven herinneren. En mocht je ooit tegen een tijdmachine aanlopen, mag ik hem dan ook een keertje lenen?

 4. Ik wil graag een schilderij kopen. Ik weet niet wat je er voor vraagt maar zal ik vast een aanbetaling doen van een kwart miljoen? Als het te weinig is, moet je het zeggen hoor.

 5. Die twee schilderijen zijn prachtig. Bijna foto’s.
  Die helemaal niet sexy vrouw zie ik nog niet bij haar man blijven. Het gebrek aan warmte in de relatie zal haar wel voortijdig doen opbreken. Of ze wordt zuur, dat kan ook nog.
  Stukje over ‘wossen’ erg leuk.
  Stukje over Europa zeer waar. Vroeger werd Europa gekidnapt door Zeus die haar als stier benaderde. Tegen wordt Europa genaaid door de politieke elite. De burger kijkt er naar en denk: zolang ik mijn android nog maar heb.

  Goed stuk.

  Hoe gaat het met je. Het blijft raar om zo weinig van je te lezen. Onnatuurlijk. Die verhalen zitten in je. Die moeten er toch ooit weer eens uit?

  1. Daar heb je ook helemaal gelijk in Plato! De wil is er ook wel maar er zijn zoveel andere dingen die nu ook even op mijn programma staan. Er komen op dat gebied betere tijden aan, dat voel ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw