Pixabay 56A49174-0282-4E0A-93CD-9ACE88CF6F71

VZTZ – De Bierpomp

Maandag 06-07
Grieken hebben ‘Nee’ gestemd. ‘Ik hoop dat de Grieken uit de eurozone verdwijnen’ zei ik. ‘Dat is beter voor ons en beter voor hen’.
‘Dat zou mooi zijn’ beaamde man van vriendin M.
‘En dan heeft de vieze oude man het nakijken’ voegde vriendin M. eraan toe. We noemen Brussel tegenwoordig allemaal ‘De Vieze Oude Man’.

Dinsdag 07-07
Ouders zijn lichtelijk geschokt door stukje in de krant van vorige week, waarin ik melding doe van mijn tafeldansen. ‘Wil je een beetje rekening houden met onze goede naam?’ verzochten ze.
‘Ik doe niks anders!’ haastte ik me te zeggen. ‘De écht schokkende dingen vermeld ik niet.’
Ouders wisselden bezorgde blik met elkaar.

Woensdag 08-07
Het nieuws gaat alleen maar over Griekenland. Het is me allang duidelijk: zelfs nú wil Europa van geen Grexit weten. ‘Europa’ moet de geschiedenis ingaan als een groot succes – niemand wil toegeven dat het niet het gedroomde Utopia is.
‘Ik hoor ze nog roepen: ‘Het licht gaat uit als we niet meedoen’ bromde oom C. die ik aan de telefoon had. ‘God, wat zijn we in de maling genomen door dat stelletje…’
Kan woord hier werkelijk niet herhalen.

NoflikMet ouders ritje gemaakt door Friesland en bij Noflik wat gedronken. Wat is het daar toch mooi.
’s Avonds gegeten bij Xin Hua. Was weer heerlijk. Pa maakte op straat praatje met wildvreemde mevrouw. ‘Ik zie zoveel koewe hier in Friesland’ zei hij. (Pa maakt graag aparte grapjes met vreemde mensen).
Koewe?’ herhaalde mevrouw verbaasd.
‘Ja, die grote beesten met zwart-witte vlekken. Ze grazen in de wei’.
Heb pa gauw weggescheurd bij mevrouw.

Donderdag 09-07
Ouders terug naar Rotterdam. Lees net dat dat webcam seksreclames in het openbaar voortaan verboden zijn. Wat een verlies voor de maatschappij. Kon me niets productievers en opbouwenders voor Nederland voorstellen dan overal webcam seksreclames. Sjonge jonge. Wat is Nederland toch aan het verloederen.

15.10 uur. Ben wéér erg laat met het insturen van mijn stukje naar de krant. Sorry hoofdredacteur en vormgever. Ga het stukje even nalezen, binnen vijf minuten hebben jullie het.

17.35 uur. M’n nieuwe mobieltje kwam binnen. Het is toch geen wonder dat ik stukje vergat in te sturen? Als het morgen nog maar in de krant komt. Anders heb ik dit allemaal voor niks zitten tikken.

Vrijdag 10-07
Dochter is woedend. Haar nieuwe blouse is in de was tientallen maten gekrompen. Probeerde haar te helpen door aan het stofje te trekken. ‘Dit is krinkelstof’ probeerde ik haar te kalmeren. ‘Met een beetje rekken en trekken komt het wel weer goed.’
Trok wanhopig aan mouw ter hoogte van schouderaanzet. Hoorde opeens een ernstige krak. Zag tot grote verbijstering en afgrijzen een scheur van zo’n vijf centimeter. Ben heel hard kamer uitgerend.

Zaterdag 11-07
Prachtige dag. Naar stadje toe en bij Wally’s wat gedronken. Dochter zag leuke kamer te huur in oud klooster. Van het altaar schijnt een bierpomp gemaakt te zijn. Was meteen enthousiast maar dochter net iets minder.
‘Waarom ga je daar niet op af?’ vroeg ik. Zou zelfs NU nog wel willen wonen in oud klooster met bierpomp op altaar. Dochter gaf geen antwoord.

’s Avonds bezoek van E. en E. Hebben heerlijk in de tuin gezeten onder de partytent.

Zondag 12-07
14.38 uur. Kom net terug van de supermarkt. Bij de groenteafdeling stonden twee vrouwen te praten.
‘Hij is wel van gedachten veranderd hoor’, zei vrouw nummer 1.
‘Nou en of’, antwoordde nummer 2. ‘Hij is 360 graden omgeslagen’.
Vrouw 1 keek even bedenkelijk. ‘Misschien nog wel meer!’ riep ze toen enthousiast uit.

‘Aan hoeveel graden meer had u ongeveer gedacht?’ wou ik venijnig vragen maar deed dat natuurlijk niet. Zou idioot zijn en bovendien: zwijgen is meestal vele malen beter.

21 gedachten over “VZTZ – De Bierpomp”

 1. Heb weer even fijn op je blogje zitten genieten en ja die Grieken. Loat ze ’t mar allemoal bekieken., ze zuuken ’t mar uut.

  Groetjes ,Ria

 2. Een oud klooster met een bierpomp op het altaar?
  Daar kun jij dus niet met een biertje teveel op op het altaar gaan dansen ….
  Een veilige omgeving dus voor jou om te bezoeken?

  Ik lees een volgende maal graag of er nog meer voordelen zijn.
  Want dan verhuis ik die kant op …..

  Regenachtige groet,

 3. We hebben hier ooit óók tegen “de vieze oude man” gestemd…iets over een grondwet of zo, was lastig voor de viee oude man want toen moest er een nieuwe naam gevonden worden om het er alsnog door te drukken zónder dat we ooit nog eens mochten kiezen.
  Koewe …? Oh… je pa bedoelt koeis!!! ( zoals m’n dochter vroeger altijd zei)

 4. Je hebt wel wat van je vader, lijkt mij. “Koewe”, geniaal! (Er zijn trouwens mensen die bijv het woordje uien niet normaal kunnen uitspreken. Die maken daar uiwe van. Dus niet voor de grap! Hoe moeilijk is het er een ‘j’ tussen te voegen?) Je dochter in een klooster; ik zou dat hoe dan ook verbieden! Zelfs met bierpomp. Weet jij veel wat voor zieke geesten daar nog rondhangen? Hoe is het trouwens met de Römertopf?

 5. In hogere sferen

  is er een verschil
  tussen
  een benevelde en heilige geest

  want zelfs zonder staar
  zijn ze niet zichtbaar

  de gevolgen
  wel
  vooral na een wijn- of bierfeest

  Lenjef 😀

 6. Doe mij ook zo’n oud klooster. Met of zonder bierpomp.
  Heb ook sterk de indruk dat Europa de Grieken niet los wil laten. Alsof er nog enige eer aan te behalen valt. Zal maar niet zeggen wat ik ervan vind. Zou nadelige gevolgen voor je blog kunnen hebben 😉
  Heb weer genoten van je schrijfsel.
  Lieve groet Kakel

 7. Dat lijkt me ook wel wat, met zo’n mooi kruidentuintje erbij. Zelf beetje bier brouwen, druifjes stampen voor de wijn….zucht. Zo’n pij kan vast ook wel tegen een stootje.

 8. 360° gekeerd, het is wat. Maar zo gaat het in het leven, alles keert steeds weer 360°, als je maar lang genoeg leeft maak je het mee. Koewe, lijkt mijn vader wel! En Griekenland, volg dat niet meer, het is net als het Songfestuval of voetbalwedstrijden in het WK of zo, ik lees de uitslag tzt wel.

 9. ben geen bierliefhebber , dus zo’n bierpomp hoeft er niet bij voor mij

  En Griekenland hoe je het draait of keert volgens mij is er geen goed scenario

  1. Dit gebeurt regelmatig ja. Man was juist verbaasd omdat dochter er niets van leert. ‘Als jij mijn moeder was dan had ik m’n spullen allang zelf gewassen’ zei hij. Ik vond het een geweldig idee, moet het nog even met dochter bespreken 😀 😀

 10. Niemand kan mij uitleggen waarom er 5weken geleden maar 36 miljard nodig was om de Grieken overeind te houden en het nu opgelopen is naar dik 86 miljard en meer…
  En laten we eerlijk een bierpomp op een altaar, ik zou bijna weer katholiek worden….. polonaise door de kerk…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw