Pixabay C9D7DF16-2345-427E-ABED-4A36DA9C9769

VZTZ – De Bilderberg-Apostel

Maandag 19-10
Even naar Leeuwarden en bij De Centrale paar oliebollen gekocht. Kerstmis is duidelijk in aantocht. Kwam thuis en hoorde van vrijgelaten tbs-er die vrouw gedood had. Is het nu echt zo moeilijk voor Het Beste Kabinet sinds WOII om onschuldige burgers te beschermen? Is het nu echt nodig om, steeds weer, moedwillig gevaarlijke tbs-ers op de samenleving los te laten?

Vraag me af wat er aan de hand is met het amandelmeel. Eerst kocht ik altijd TWEE ons voor 4,29 euro, nu heeft supermarkt na lange tijd weer amandelmeel in de schappen maar dan zakjes van EEN ons en daar mogen we 2,75 euro voor betalen. Ben ik nou gek of hoe zit dat? Rij nu dus richting stadje voor amandelmeel.

Dinsdag 20-10
Oom H. kwam kopje koffie drinken. ‘En buurvrouw Annie komt ook mee’ zei hij ferm. ‘Ze moet er even uit’. Was gezellig. Buurvrouw Annie keek steeds met glazige blikken naar oom H. die op zijn spreekstoel zat. ‘De oorlogsmachine draait op volle toeren’ sprak oom H. ‘En wat doen de Eerste en Tweede Slaapkamer? Slapen’.
‘Tja…’ zei ik. ‘Ik weet ondertussen niet meer wat ik moet denken eigenlijk’.
Buurvrouw Annie keek nog steeds glazig. ‘Ik hoorde laatst dat Rockefeller voor de 6de keer een harttransplantatie heeft gekregen’ zei ze. ‘De man schijnt 99 jaar te zijn!’
Oom H. keek even beduusd. ‘Ach ja’, zei hij toen zuchtend. ‘Als je geld genoeg hebt mag je blijven leven, zo simpel is het’.

Woensdag 21-10
Dochter is vandaag 18 jaar geworden! Hoe kan het zo snel gegaan zijn? Gisteren was ze nog een baby en vandaag… Enfin.
Ging werken, kind zat toch in Groningen. Rest van de avond met tranen in ogen naar babyfoto’s gestaard.

Donderdag 22-10
Droomde dat ik een Ronde Tafel gesprek hield met Rutte. ‘Wat is de zin van het leven?’ vroeg ik.
Hij lachte. ‘Geld’.
‘Meer niet?’ vroeg ik.
‘Nee’ schudde hij zijn hoofd.
‘Maar vindt u dat dan niet…vreselijk?’ stamelde ik.
Hij haalde onverschillig zijn schouders op. ‘Nee. Uiteindelijk ben ik slechts een simpele dienaar van Brussel. Een eenvoudige Bilderberg-apostel. De zin van het leven interesseert me niet. Het enige dat belangrijk is, is….’
‘Geld!’ schreeuwde ik. Man maakte me wakker. ‘Je bent aan het huilen’, zei hij. Kwam daarna moeilijk in slaap.

Vrijdag 23-10
Met vriendin M. naar stadje. Man van M. was vrij en paste op de kindjes. ‘Ik voel me weer 18’ glunderde M. ‘Nu nog op mijn oude gewicht zien te komen en alles is okay’. Ze wierp een sombere blik op de etalageruit. ‘Bij Sammetje was ik nauwelijks aangekomen maar dit keer… pffff’.

Bracht na het winkelen M. naar huis. Man van M. was aan de telefoon. Hoorde hem zeggen: ‘Het is duidelijk: we hebben altijd Grote Rijken gehad die opkwamen en ondergingen. Het is nu kennelijk tijd voor de ondergang van het westen’.
M. schudde veelzeggend haar hoofd. ‘Hij is ervan overtuigd dat het hier helemaal misgaat’ fluisterde ze terwijl ze de kledingtassen vlug opborg.

Zaterdag 24-10
Met man naar Boslward en op terras gezeten. Grote pan erwtensoep gemaakt.

Had eigenlijk feest willen geven voor dochters 18de verjaardag maar ze heeft geen tijd.
‘Ik heb het echt druk met de studie’ vertelde ze. ’Een andere keer komt me beter uit’.
Vreemd. Er is volgens mij altijd tijd om te feesten.

Zondag 25-10
Kon een uur extra slapen vandaag. Dat was het voordeel. Het nadeel is dat het vandaag een uur eerder donker wordt. Vreselijk. Wat is het nut van de zomer- en wintertijden? Zou er werkelijk meer energie bespaard worden omdat we zogenaamd langer gebruik maken van zonlicht? En als dat werkelijk zo is dan zouden we nu de klok toch juist een uur vooruit moeten zetten in plaats van terug? Dan besparen we nóg meer.
‘En ’s ochtends dan?’ zei dochter toen ik dit opperde. ‘Dan is het toch veel langer donker?’ Kind keek me hoofdschuddend aan. ‘Die ideeën van jou altijd…pffff’. Voelde me opeens 100 jaar.

15.52 uur. Heb net smoothie gemaakt met bleekselderij, rode bieten, gember, wortel en blauwe bessen. Smaak was …mwah, maar ga van alles uit de kast trekken om fit en gezond de winter in te gaan. Op deze manier moet het lukken. En als ik nu in Godsnaam weer wat ga bewegen komt het misschien allemaal wel goed.

21 gedachten over “VZTZ – De Bilderberg-Apostel”

 1. Gefeliciteerd met je dochter! Gaat snel hė!? Die van mij zijn al bijna 30! Dertig!! Het was gisteren dat ik het zelf zo erg vond dat ik al dertig was!!

 2. Amandelmeel is onderdeel van twintig verschillende dieten en valt onder de powerfoods. En die mogen wat kosten. Wat de gek er voor geeft en zo..

  Gefeliciteerd met je dochter btw.

 3. Heerlijk, dat uurtje meer, vandaag! Maar eerlijk gezegd snap ik ook het nut niet van dat omschakelen, twee (!) keer per jaar.
  Gefeliciteerd met je dochter!

 4. Van harte met je dochter! Achttien jaar…het is wat… Geen tijd voor een feestje? Zou ze een vriendje hebben?
  Dat geklooi met die tijd elke keer. Word er onrustig van. Het enige voordeel is een keer per jaar dat ene uurtje extra maar dat is zo weg.
  Weer genoten van je epistel!
  Lieve groet

 5. Oliebollen zijn tegenwoordig vrijwel het hele jaar te koop volgens mij!
  Alsnog gefeliciteerd met je nu “volwassen” dochter, zucht, inderdaad wat vliegt de tijd.
  En wat heb je weer een héérlijke gouden oude… wat een zalige bak muziek is dat toch!……..
  ……..
  ……..
  ………..ja ik luister natuurlijk éérst even het hele nummer af voor ik de reactie plaats!

 6. Alles weer van A tot Z gelezen (van Amandelmeel tot Zomertijd) De reden om de zomertijd in te stellen is voor ons niet meer van belang. Of het moet dat prutje energie zijn. Dus inderdaad: hou het op de echte tijd wat we nu wintertijd noemen. En je loopt ook geen kans meer om van die stoel af te duvelen als je die wandklok na het verzetten weer moet ophangen.

 7. Happy Birthday

  ik vind het
  raar
  dat altijd de jarige al de aandacht krijgt

  welke verdienste heeft die er aan?
  al het ‘werk’ werd door de moeder gedaan

  ook de bijdrage van de vader
  was verwaarloosbaar
  iets waarover hij in alle talen wijselijk zwijgt

  Lenjef 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw