Spanje04

Volgend jaar beter

Dag lief dagboek,
Terwijl ik dit schrijf stromen de tranen over m’n wangen en voelen mijn ogen alsof er gebluste kalk in gegooid werd. Of zoutzuur. Of azijn. Of… enfin, dat maakt eigenlijk niet uit. Feit is, dat mijn ogen branden en de huid rondom mijn ogen aanvoelt als eeuwenoud perkament. Zo ziet het er trouwens ook uit. Dit alles heb ik te danken aan het veelvuldig deppen met alles wat ik maar voorhanden heb. Waar deze ellende door komt? Ik ben in Spanje waar een en ander in volle bloei staat en ik verga van de hooikoorts. Lang leve de natte grijzigheid in het grauwe Nederland. Dit had ik niet verwacht toen ik anderhalve week geleden vol goede moed richting Malaga vloog, waar vriendin L. haar fantastische B&B in Alora begonnen is. Enfin, nog even doorbijten dus. Laat me nu maar gauw beginnen met mijn dagboek:

Zaterdag 11 maart
Warme chocolademelk met slagroom gedronken bij de boot. Achter me zat echtpaar, de man legde zijn vrouw uit: ‘Er wordt bewust armoede gecreëerd door al die goedkope arbeidskrachten binnen te halen.’
Vrouw keek verlangend naar buiten, je hóórde haar denken: nu even niet.

Zondag 12 maart
14.07 uur. Zit in het vliegtuig en zijn nu aan het landen. Wat haat ik dit. Landingsgestel kwam net met een klap naar buiten en vliegtuig schokt en schudt en trilt aan alle kanten. Vre-se-lijk. Zie bergen en we hangen scheef en alles is groen en de zon schijnt maar het vliegtuig schokt en trilt en…o God.
14.17 uur. We zijn geland!!!!!

Woensdag 15 maart
Verkiezingen! Het lijkt erop dat BBB het heel goed doet. Vriendin M. appte opgewekt: ‘Zou er eindelijk een einde komen aan het tijdperk Rutte/Kaag?’
Wie weet is er nog hoop dagboek, wie weet.

Donderdag 16 maart
10.00 uur. BBB heeft een monsterzege behaald! Als dit geen signaal aan het pluche is weet ik het niet meer.
11.04 uur. L. en ik zitten in de trein richting Madrid, komen over een uur aan. Morgen zie ik dochter weer, yeah!

Vrijdag 17 maart
14.54 uur. Zit nu op het dakterras van Corte Ingles, L. is wat te drinken gaan halen. Het is vandaag een stuk kouder, loop rond in winterjas. Huid rondom ogen is droog, dik en trekkerig. Zie er niet charmant uit, integendeel: zie er vrij treurig uit maar vriendin L. ‘ziet niks bijzonders’. Tuurlijk.
15.10 uur. Vlak bij ons zaten twee Nederlandse vrouwen en een van hen vertelde over haar scheiding: ‘Ik dacht dat het slecht ging omdat we te weinig tijd met elkaar doorbrachten. Inmiddels weet ik dat het lag aan de tijd die we wél samen doorbrachten.’
23.38 uur. L. ging terug naar Malaga en ik ontmoette mijn kleine meisje. Was heerlijk het kind weer te zien.

Maandag 20 maart
17.13 uur. Zit in de trein richting Malaga. Dochter en ik namen bij het hotel afscheid en slenterde daarna op m’n gemak richting station Atocha. Hebben gisteren nog het prachtige museum Cerralbo bezocht, absoluut een aanrader. Bij binnenkomst was het meteen alsof ik thuiskwam. Was eigenlijk beetje verbaasd toen ik gesommeerd werd te vertrekken omdat ze dichtgingen.

Woensdag 22 maart
23.10 uur. Ondertussen weer in Alora. Hele dag gewerkt aan website, verder niks gedaan. Ga nu naar bed.
01.34 uur. Ben al 3 keer opgestaan om water in ogen te gooien, ze branden mijn hoofd uit. Kan er niet van slapen.
02.58 uur. Nog steeds wakker met brandende ogen.
03.41 uur. Ga ogen weer spoelen. Over een paar dagen ga ik terug naar Harns, heerlijk. Hoop dat het veel regent en waait en dat de lente nog lang op zich laat wachten. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Het is ook nooit goed.

4 gedachten over “Volgend jaar beter”

  1. Mooie reis, wel jammer van de allergie. Hopelijk wordt het snel beter zodra je weer in Nederland bent. Kun je je niet tevoren laten inenten tegen deze ellende?

  2. Je had ook even naar een drogist of apotheek kunnen gaan. En ze hebben ook dokters in Spanje. Je had op z’n minst iets verzachtends kunnen krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw