traces-69808_1280

Voetstappen in de sneeuw

Maandag 01-02
Hallo lief dagboek! De eerste maand van het jaar is alweer om, ongelooflijk. Het lijkt wel alsof de tijd steeds sneller gaat. Op school kropen de uren tergend langzaam voorbij terwijl nu…
13.20 uur. Belde pa op om te vragen of hij wilde komen eten en scrabbelen.
‘Vinden jullie het niet vervelend om telkens te verliezen?’ vroeg pa.
‘Vanavond win ik, dat voel ik’ beloofde ik pa.
20.40 uur. Pa heeft grandioos gewonnen.

Dinsdag 02-02
Was even op bezoek bij vriendin M. ‘Kan iemand me uitleggen waarom de supermarkten open zijn en de warenhuizen dicht?’ vroeg man van M. ‘In de supermarkten wordt beslist geen 1.5 meter afstand gehouden.’
Ik kon het niet uitleggen dagboek, daarom zei ik niks. Vriendin M. zei in plaats daarvan: ‘En kan iemand me uitleggen hoe het kan dat de meeste mensen die ik op tv zie er goed gekapt bijzitten? Hebben ze allemaal een zus of nicht of moeder die kapster is?’
Het was mij ook al opgevallen dagboek. Ik ben nu dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe beste vriendin die kapster is. Dat is wel een voorwaarde.

Zaterdag 06-02
Belde dochter net op. ‘Ze verwachten een laagje sneeuw en als het in Nederland sneeuwt rijden er geen treinen, houd er even rekening mee’.
‘En dan te bedenken dat dit probleem al jaren speelt,’ zei man. Is toch vreemd dagboek, dat het treinverkeer altijd platligt als er blaadjes op het spoor liggen of een laagje sneeuw valt? Dat de wissels nog steeds niet zijn voorzien van een warmtesysteem? Wonen we in een of ander derde wereldland of zo?

Zondag 07-02
14.48 uur. Het is grijs en grauw en er woedt een heus sneeuwstormpje. Gezellig. Ga zo een grote pan tomatensoep maken.
16.20 uur. Heb een kilo gehakt voor de balletjes. ‘Zal ik het gehakt er zo los ingooien?,’ stelde ik voor. ‘Dat maakt het wel wat gemakkelijker’.
‘Los ingooien?’ Man klonk verbluft. ‘Dan krijg je toch een soort tomatensaus?’
‘Klopt,’ bevestigde ik. ‘Maar in principe maakt het niet uit. Als je een hap met een balletje neemt is het effect uiteindelijk hetzelfde.’
Man vond het een idioot idee.

Maandag 08-02
Er zijn zelfs geen kranten vandaag omdat het sneeuwde. Apart. Zou dat in Zwitserland en Oostenrijk en Rusland ook zo gaan?
12.34 uur. Ik ga oom H. even bellen, heb hem al een tijdje niet gesproken.
12.50 uur. Oom H. klonk wat mat. Misschien heeft hij last van een kleine winterdip. Nu is man met hem aan de telefoon.
12.59 uur. Hoor man net tegen oom H. zeggen: ‘Ik hoor steeds vaker over medicijntekorten maar waar ik niemand over hoor is: waarom gaan we ze zelf niet maken?’
Wat oom H. zei kon ik niet horen maar man begon te grinniken. Oom H. zal zich wel weer ouderwets opgewonden hebben.

Dinsdag 09-02
Vriendin L. las hardop de achterflap voor van een boek dat gaat over een familie die al generaties in Suriname woont. ‘Het klinkt als een leuk boek,’ zei ze, terwijl ze doorging met hardop voorlezen: ‘Het meisje werd onder de hoede genomen van haar Noorse grootvader en…’
‘NORSE,’ brak ik in. ‘Kan je niet lezen en nadenken? Dit gaat over een familie die al generaties lang in Suriname woont, HOE kan er dan in Godsnaam sprake zijn van een Noorse grootvader?’
Dat wist vriendin L. ook niet. Zucht.

Woensdag 10-02
Het heeft veel gesneeuwd vandaag dagboek, en het bleef nog liggen ook. Man en ik gingen samen even boodschappen doen, toen we thuiskwamen wurmde ik me op een moeilijke/bijna onmogelijke manier uit de auto en liep achterstevoren naar binnen.
‘Wat ben je in Godsnaam aan het doen?’ vroeg man.
‘Kijk’, zei ik, wijzend op de sporen in de sneeuw. ‘Aan de sporen zie je dat ik de deur uit ben gegaan maar niet of ik ook thuisgekomen ben. Dat zie je ook altijd in films. Snap je? Snap je?’ zei ik nogmaals, toen man geen antwoord gaf en wegliep om de hondenriem te pakken.
Toen hij terugkwam keek hij me meewarig aan. ‘Ik ga even de hond uitlaten,’ zei hij. ‘Het kan zijn dat ik wat langer wegblijf.’ Toen stapte hij de deur uit, zonder antwoord te geven op mijn vraag. Vreemd.

9 gedachten over “Voetstappen in de sneeuw”

 1. Ik zette dat eens op Facebook dat niemand valt over die talk shows en show programma’s die toch opgemaakt moesten worden en de haren gefatsoeneerd moeste krijgen. Niet om te miepen alleen dat er onderscheid wordt gemaakt . Video bellen kan niet ? Nou ja blijkbaar mag zoiets uiten niet.

  Ha ja dus je vader heeft jullie verslagen.

  Is man nog teruggekomen? 😉

  1. Heel logisch hoor Laura, dat je er wat van zei. Het WAS toch ook opvallend, al die keurige kapsels terwijl toen alle kapsalons nog dicht waren??
   Ja, man is uiteindelijk toch maar thuis gekomen! :😂 😂

 2. Mirjam Kakelbont

  Vraag me af waarom treinen het hele jaar door in Rusland rijden? Rijden die op illegaal gestookte rails?
  Je kan over Wilder zeggen wat hij wil, maar hij is niet bij de kapper geweest. Rutte wantrouw ik pertinent. Zodra hij zijn mond opent, begint het liegen.
  Heeft jouw man misschien nog een broer en woont die toevallig bij mij in huis? Vraag het me serieus af…
  Lieve groet.

  1. Ja, dat is een vraag ik ik mezelf ook telkens stel – hoe kan het dat het in andere landen met meters sneeuw goed gaat terwijl we hier bij een dun laagje compleet in de stress schieten. Het blijft vreemd. Alles goed verder Kakeltje?

 3. Gerrie Eickhof gaat in elk geval niet ter kapper.
  Tja en die lui van de talkshows, ik denk dat visagisten ook de kappersschaar hanteren.
  Omgekeerd is in normale omstandigheden namelijk ook het geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw