© Pixabay vintage-1646026_1280.jpg

VDTD – De Koorknaap

Vrijdag 01-07
Juli alweer – hoe is het mogelijk. Je knippert twee keer met je ogen en het jaar is weer om.
‘Geniet dus maar want voordat je het weet ben je net zo oud als ik’ zei tante G. laatst tegen me.
‘Dat wil ik wel maar het is lastig om te genieten op dit moment. Het is permanent herfst. Het wordt volgens mij de slechtste zomer ooit’ snikte ik.
‘Dat weet je niet’ zei tante G. ferm ‘Het kan nog alle kanten op’.
‘Dat weet ik wél’ snikte ik terwijl ik groot glas rosé inschonk en naar binnen klokte.
Op dat moment hield het op met zachtjes te regenen. Het góót.

Laptop gekocht. Rest van de dag laptop aan het uitproberen en onder blauwe lamp gezeten. Anders gaan hersens denken dat het winter is, wil ik niet.

Zaterdag 02-07
22.03 uur. Net thuis. Naar buurtbarbecue toe – was leuk maar veel te koud. Had me zo verheugd op de hele nacht buiten dansen en feesten – verlangde nu alleen nog maar naar warm bad. Met buurvrouw A. terug naar huis gelopen via paadje dat ik nog nooit had gezien. Is raar. Woon al elf jaar hier, had dat pad allang moeten zien.

Zondag 03-07
Naar stadje toe, koopzondag. Me alweer verbaasd over feit dat er zoveel winkelpanden leegstaan. Zou misschien helpen als de huren wat omlaag gingen maar ja, dat schijnt niet te kunnen. ‘Liever zelf verlies lijden dan een ander een betaalbare huur gunnen’ is kennelijk de achterliggende gedachte. Dus dan maar leegstand. Triest.

Bij ‘Het Kleine Café aan de Haven’ kopje koffie gedronken, was gezellig. En droog. God zij dank.

Weet niet zeker of ik nieuwe laptop hou.

Maandag 04-07
Ingesproken boodschap op mobieltje waarin ik mezelf ’s ochtends wakker roep is effect kwijt. Zelfs als ik mezelf nu hoor krijsen: ‘Je HOEFT niet meer op te staan – blijf nu maar liggen – de dag is al bijna om’ slaap ik door. Moet iets anders verzinnen.

22.15 uur. Nicht P. belde. ‘Jeroen vroeg zojuist of Henk geloofde in het monster van Loch Ness’ zei ze.
‘Nou en of’ had Henk gezegd. ‘Dat zit op dit moment hier op de bank’.
‘Ik zat met een kleimasker op de bank’ zei ze verontwaardigd. ‘Dat was alles’.

Dinsdag 05-07
Dochter ging naar Kopenhagen. (Volgens oom H. ‘lachen de Denen nu NOG omdat ze niet met de euro in zee gegaan zijn’ maar dat terzijde). Op laatste moment ontdekte kind natuurlijk dat ze haar ID kwijt was. Nieuwe paspoort lag nog op gemeentehuis en het was bijna sluitingstijd. Bloeddruk steeg in paar minuten tot ongekende hoogte maar uiteindelijk kwam alles goed.

Was heel grijs en regenachtig dagje. Wat een feest. Not.

Woensdag 06-07
Weet niet meer wat ik gedaan heb.

Donderdag 07-07
’s Ochtends even naar de Harlinger Courant, was leuk. Heb me voorgenomen daar ook te gaan werken. Eerst even de eigenaar overtuigen. ‘Misschien kun je hem vertellen dat je soms wat hysterisch en chaotisch bent’ opperde vriendin M. ‘Dat trekt hem vast over de streep’. Denk dat ik dat deel maar achterwege laat.

21.45 uur. Oom H. belde, hij dacht dat ouders hier waren. Hij was wat chagrijnig vanwege z’n zeurderige buren. ‘Zelfs als m’n kanarie te hard fluit zijn die mensen weer overspannen’ mopperde hij. Vervolgens stapte hij direct over op ander onderwerp. ‘Heb je het gehoord?’ zei hij. ’Er gebeuren inderdaad meer ongelukken met 130km per uur. Dat had ik ze ook wel kunnen vertellen. Maar ja, de koorknapen van de VVD moesten een populaire maatregel nemen hè. ‘Kijk ons eens, flitsende snelle jongens’ moeten ze gedacht hebben. En dan hebben ze het over populisme’.
Oom H. snoof terwijl hij zijn kunstgebit bijna kapot knarste. ‘Als dié maatregel geen populistische was dan weet ik het niet meer’.
Dacht even na. Kwam tot conclusie: ik wist het ook niet.
Maar ja, ik ben dan ook geen koorknaap.

 

7 gedachten over “VDTD – De Koorknaap”

 1. VDTD. Als dat verschijnt in mijn inbox denk ik… even gaan neuzen, dat is soms best leuk daar. En kijk, het was weer van jedadde. Het monster van Loch Ness, how nice.
  En tja, op disndag stijgt de bloeddruk zo hoog dat je op woensdag de ganse dag in bed bleef ?

 2. Jouw kind zou een zus van mijn kind kunnen zijn (niet biologisch gesproken): die is ook altijd alles kwijt. Ov, huissleutels, ov, portemonnee, huissleutel en ov. Maar nooit haar vuile sokken…
  Wat een monster, die man!
  Stadje klinkt veel gezelliger dan stad (-:
  Lieve groet

 3. Er staat me vaag iets bij dat je je ies had voorgenomen bij de schrijfwijze van “stadje” maar ik zal me wel vergissen;-)
  De zomer is inderdaad om te janken, de eerste die begint te zeuren over “de warmste zomer ooit ga ik persoonlijk wurgen.

 4. hallo flink Rebelse dame hier was ik weer en ja tot nu toe valt de zomer een beetje tegen zelf ben ik blij met de temperaturen rond de twintig moet ik zeggen maar dat vele regen is inderdaad somber makend ja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw