crescent-5863934_1280

Over Zwaailichten en Vaccins

Hallo lief dagboek!
Opeens zitten we in 2021! Heerlijk, zo’n leeg schrift dat voor je ligt en dat je zelf vol mag schrijven. Zojuist heb ik mijn boompje afgetuigd en nu ziet de woonkamer er vreemd en kaal uit. Hoe dan ook, nu is het weer tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

25-12
Eerste kerstdag. ‘Ik denk dat veel vrouwen het stiekem toch wel prettig vinden dat het nu een veel rustigere kerst is dan gewoonlijk,’ zei ik tegen man en pa. ‘Kerst is ondertussen een beschamend vreetfestijn geworden waarin er van je verwacht wordt dat je minstens een 7-gangen menu op tafel zet.’
‘Vreselijk, vreselijk,’ mompelde man. ‘Het zal je maar gebeuren: een feestmaal voorgeschoteld krijgen.’ Pa bromde instemmend. ‘Vreselijk ja.’
Dochter en ik namen een hapje van onze sushi-salade met quinoa en keken elkaar veelbetekenend aan.

28-12
Oooo, dagboek, wat een schande: een mevrouw uit Wijdemeren moet €7000,- euro terugbetalen aan de bijstand omdat haar moedertje 1 keer per week de boodschappen voor haar betaalde. Wat is dit erg. Wat is dit stuitend weerzinwekkend.

Twee weken geleden heb ik trouwens mijn wenkbrauwen laten tatoeëren dagboek.
‘Waarom?’ vroeg vriendin M.
‘Uit voorzorg en angst,’ bekende ik. ‘Ik dacht: stel dat ik met corona in het ziekenhuis beland, dan is dat al erg genoeg maar stel dat ik in het ziekenhuis beland en me niet kan opmaken?’
‘Je bent walgelijk,’ zei M.

Donderdag 31-12
12.00 uur. Over precies 12.00 uur is dit jaar voorbij en glijden we het nieuwe jaar in! Ben nu druk bezig met appelflappen bakken, heb al een hele schaal vol.

Vrijdag 01-01
04.15 uur. Dat was het weer dagboek, oudejaarsavond. Ik lig al een tijd in bed maar ben nog heel wakker – zou dat komen door de Cava? Misschien dat er teveel suiker in zat? Wat een begin van het nieuwe jaar. Pffff.
06.39 uur. Ik kan niet slapen, weeehhh (geluid van een huilende baby). Belachelijk.

Zaterdag 02-01
13.30 uur. Gaan straks naar nichtje T. en haar man W.
19.10 uur. Was supergezellig bij T. en W.
19.30 uur. ‘Hoe was je oudejaarsavond?’ vroeg ik aan vriendin M. Ik had gehoopt op een smeuïg verhaal zoals een paar jaar geleden, toen haar man vreselijk dronken geworden was maar nee, dat was nu niet het geval.
‘Mwah, ik heb leukere avonden gekend,’ zei ze. ‘Het enige lichtpuntje was de conference van Youp.’

Maandag 04-01
Oom H. en buuf Annie kwamen even langs. Hadden het over het ‘Fatsoen’ van Asscher die in een brief aan zijn partij schreef (naar aanleiding van zijn rol in het de toeslagenaffaire) dat hij wil ‘zorgen voor een samenleving waarin we eerlijk en fatsoenlijk met elkaar omgaan’.
‘Als die man ook maar een greintje fatsoen had was hij opgestapt,’ gromde oom H.
‘Hoe kan het dat de HELE Europese Unie al vaccineert tegen corona, behalve Nederland?,’ zei buuf Annie, in een poging oom H. af te leiden.
‘Omdat de oversterfte in Nederland hoogstwaarschijnlijk nog niet genoeg is,’ schamperde oom H.
‘En nou houd JIJ je fatsoen,’ viel buuf Annie uit. ‘Ik hoop toch echt dat je in 2021 wat beschaafder zal zijn want je wordt steeds hysterischer.’

Dinsdag 05-01
God o God o God: de politie krijgt een blauw zwaailicht op de fiets. Het is toch echt om je te bescheuren. Wat is het volgende goede idee jongens? Een blauw zwaailicht op de trein? De bereden politie ook een blauw zwaailicht?

Liedje van de week is Wild Places van Duncan Brown. Prachtig.

Woensdag 06-01
12.20 uur. Goed nieuws dagboek: bijna een maand na de eerste ‘symbolische’ vaccinatie in Engeland en na de ‘symbolische’ vaccinaties van ALLE andere Europese landen is Nederland – ALS LAATSTE – eindelijk begonnen met vaccineren. Ben benieuwd wanneer de duizendste inenting wordt gehaald. Misschien ergens rond Pasen?
22.21 uur. Spanning in Amerika: Trump-supporters bestormen het Capitool. Wat een krankzinnige toestand.

Donderdag 07-01
09.47 uur. Het is net officieel bevestigd: Joe Biden is de volgende president van de Verenigde Staten. Hehe.
09.55 uur. Volgens mijn horoscoop ‘wordt mijn humeur vanaf begin maart beter’. Haha, nog even doorbijten dus. Ik weet niet wat 2021 allemaal nog brengt maar met dit soort flauwekul kan mijn jaar nu al niet meer stuk.

***

1 gedachte over “Over Zwaailichten en Vaccins”

 1. Mirjam Kakelbont

  Mannen, ze komen écht van Mars, hè? Ze zeggen zelden: met Kerst kook ik wel.
  Hoe weet de belastingdienst dat die gruwelijk verwende bijstandmoeder iedere week boodschappen van haar moeder kreeg? Lag de inlichtingendienst in de bosjes? Het volgende dossier dat zwarte vlekken vertoont.
  Ik wil zo’n blauw zwaailicht op mijn fiets!
  Met oud & nieuw dacht ik ook: ik ga aan de drank dan slaap ik ook eens snel. Lag tot ruim na vieren wakker. Verveelde me de pleuris (sorry, af en toe komt mijn ABR naar boven. Algemeen Beschaafd Rotterdams.)
  Trump kan nooit meer op Twitter, hahahaha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw