© Pixabay sunset-3186277_1280

Over vriendin G. & Lammetjes

Vrijdag 30-11
Lief dagboek,
De afgelopen nacht droomde dat ik in Suriname was, in de rivier ging zwemmen en er opeens een levensgrote krokodil op me af kwam.  Hij beet ook nog maar toch kon ik ontsnappen. Heb net de betekenis opgezocht:
‘Een krokodil in je droom waarschuwt voor verborgen gevaar. De krokodil kan het agressieve, ‘bijterige’ aspect van je karakter vertegenwoordigen. Als je gebeten of achtervolgd wordt door een krokodil duidt dit op teleurstelling in de liefde en in zaken’.
Hm. Dat klinkt niet al te best.

Zaterdag 01-12
Ben trouwens al een tijd op zoek naar klein bijzettafeltje en vanmiddag dacht ik: ik ga eens in de kringloopwinkels in de omgeving kijken of daar wat tussen zit. Heb het tafeltje dat ik in gedachten heb niet gevonden maar er werd me wel iets duidelijk:
1 – dat er mooie spullen in de winkels stonden;
2 – dat het allemaal heel goedkoop was;
3 – dat het in de gemiddelde kringloopwinkel drukker is dan in de Blokker of Hema.
Vooral dat laatste was erg opvallend. Later naar het Hannemahuis, was leuk.

Zondag 02-12
Grijs en regenachtig dagje. ’s Middags kwamen M. & H., gezellig. Had nog eten over van gisteren, was een soort sushi-salade. Er zat in: quinoa-champignonmix-courgette-ui-tofu. Dressing was sesamolie-rijstazijn-sojasaus en op de rand van het bord lag avocado en rauwe zalm. Superlekker.

Het liedje van de dag is trouwens Give it up van KC & The Sunshine Band. Word altijd blij als ik het liedje hoor en moet dan direct denken aan vroeger, toen ik serieus dacht dat KC geschreven werd als Keessie.

Maandag 03-12
Naar Amsterdam. Heb de afgelopen nacht trouwens weer van een dier gedroomd: ditmaal hield ik een prachtig zacht en wit lammetje in mijn armen. Ga nu even opzoeken wat dat betekent.
*****
Ik heb het gevonden, dit staat er: ‘Wanneer je droomt dat je een lam in je armen hebt, verwijst dit naar de offers die je in je leven gemaakt hebt’. Goed om te weten.

Dinsdag 04-12
Naar optreden van de ‘nep’ Simon & Garfunkel. Ik kan niet anders zeggen: ze deden het geweldig! Vriendin L. en ik gingen eerst ergens eten, zag dat op het menu ‘verse mosselen’ stond.
‘Zullen we om oude mosselen vragen?’ stelde ik voor maar L. zei dat we onderhand de leeftijd bereikt hadden dat we eens wat volwassener moesten doen.

Woensdag 05-12
Terwijl ik dit schrijf waait de wind om het huis en is Sinterklaas druk bezig pakjes uit te delen. Waar is de tijd gebleven dagboek, dat we op deze avond met dochter naar ouders gingen? Dat broer zich uitgeput had in het zoeken van cadeautjes voor zijn enige nichtje en dat ouders de winkels leeg gekocht hadden voor hun enige kleindochter? Toen ik laatst bij pa thuis een kast opruimde vond ik allemaal gedichtjes die moe bewaard had en ik verbaasde me over de snelheid waarmee opeens de tranen over m’n wangen stroomden bij het herkennen van de handschriften van moe en broer.

Donderdag 06-12
Las gisteren in de Leeuwarder Courant dat de energierekening volgend jaar met 30 euro per maand hoger uitvalt. Goed zo, variant van het Beste Kabinet sinds WOII!! Chapeau! Je zal maar van een laag inkomen of een uitkering rond moeten komen en dan geconfronteerd worden met dit soort verhogingen. Het is een gotspe; de energierekening bestaat immers al voor twee derde uit belastingen. En dan te bedenken dat de Lachende Leider de afschaffing van de dividendbelasting voor grote bedrijven belangrijker vindt dan een verlaging van belasting op de energierekening. Wanneer krijgen we in Godsnaam weer eens bestuurders zoals Drees en Den Uyl? Mensen die oog hadden voor de zwakkeren in onze samenleving?

11.34 uur. Vriendin G. belde. Weer lang gesproken over de ex en scheiding. Wat hakt zo’n gebeurtenis er toch in bij mensen. ‘Het meest bespottelijke is dat zijn nieuwe vriendin sprekend op mij lijkt maar dan 20 jaar jonger. Dat slaat toch nergens op?’
‘Het is krankzinnig’ beaamde ik. ‘Nu heeft hij de kans om met iets fatsoenlijks thuis te komen en zoekt hij een jonge versie van jou. Echt heel raar’.
G. viel stil. ‘En jij vroeg je af waarom je van een krokodil droomt?’ snauwde ze uiteindelijk.
Wilde over het lammetje vertellen maar besloot het niet te doen. Ze zou me toch niet geloven.

****

1 gedachte over “Over vriendin G. & Lammetjes”

  1. Dank allen, voor jullie reactie! Ik weet dat jullie ze achtergelaten hadden (die reacties!) maar ik ben ze kwijtgeraakt na de metamorfose, heel jammer. Hoe dan ook: nogmaals dank! Nog een fijne avond en voor later alvast welterusten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw