© Pixabay trees-201301_1920
© Pixabay trees-201301_1920

Het Warenhuis

Lief dagboek,
Al dagenlang ben ik mijn hersens aan het pijnigen over hoe het warenhuis in Malaga heet waar ik wel eens kwam. Het is een groot warenhuis, een soort Bijenkorf maar eigenlijk nog groter, en ik kan het niet uitstaan dat ik niet op de naam kom. Ik wil het niet op internet opzoeken want ik vind dat ik dit op eigen kracht moet doen maar volgens mij gaat dit niet lukken.

Liedje Van de Week is ‘I’m all out of Love’ van Air Supply. Bij dit Liedje moet ik altijd denken aan mijn lieve vriendin Monique die een paar jaar geleden aan borstkanker overleden is. We zaten, samen met haar zussen en broer, in de laadbak van haar vaders truck en reden via zanderige wegen met aan weerszijden metershoge kokosbomen naar Coronie, een district in Suriname. De hele rit zongen we dit liedje en we hadden het gevoel dat de wereld aan onze voeten lag. Goh, wat raak je dat gevoel op een gegeven moment toch kwijt hè dagboek? Waar zou dat aan kunnen liggen?

Donderdag 30-04
Wat ik vandaag aantrof in de Lidl grensde aan complete waanzin, ZO krankzinnig druk was het. Vergeet die anderhalve meter afstand gerust als je in de Lidl bent. ‘Dit zijn nu de belangrijke uitstapjes,’ zei vriendin M. toen ik aan de telefoon had. ‘Eigenlijk is er maar één uitje en dat is naar de supermarkt; het is dus geen wonder dat…’ Ze maakte haar zin niet af. Er klonk een gerinkel van brekend glas en M. brulde: ‘Sammy! Godver…Godver…!’
Tegen mij zei ze: ‘Ik moet gaan,’ en weg was ze.

Ik had nog niet verteld dat er laatst iets naars hier thuis gebeurd was dagboek: man kreeg opeens een epileptische aanval, zomaar, vanuit het niets. We zaten naar ‘The Wolf of Wallstreet’ te kijken toen het gebeurde. Hij sprong op, liep weg, ging weer op de bank zitten en er was geen contact meer mogelijk. Die nacht heeft man op de IC gelegen in Leeuwarden en hij mocht pas na drie dagen weer naar huis. Aan alle zorgverleners wil ik trouwens mijn onuitputtelijke dank uitspreken: de heren van de ambulance, de politie, de mensen op de IC en het verplegend personeel van afdeling A. Wat doen jullie toch mooi werk. Dat is nog eens wat anders dan Idiote Influencer op Instagram en YouTube spelen.

Maandag 04-05
De vlag hangt al de hele dag halfstok en we hebben net naar de speech van koning Willem-Alexander gekeken. Het was een indrukwekkende speech op een totaal lege Dam. Hij zei een paar rake dingen dagboek, zoals: ‘Sobibor begon in het Vondelpark’. Ook zei hij: ‘Het minste dat we kunnen doen is: niet wegkijken. Niet goedpraten’.
Dat laatste zie ik voorlopig nog lang niet gebeuren in Nederland waar bij voorbaat elke antisemitische terrorist die aanslagen pleegt simpelweg ‘verward’ wordt genoemd.

Zondag 10-05
Moederdag. Dit is de derde Moederdag waarbij ik mijn lieve moe niet even kan knuffelen. Mensje, waar ben je toch? En weet je nu wat hier op aarde gaande is? Heb je daar, waar je nu bent, ook last van dat akelige virus? Gefeliciteerd in elk geval mam, met dit dagje. Ik ben nog elke dag blij dat, van al die vrouwen op de wereld, juist jíj mijn moeder bent geweest.

Dinsdag 12-05
Er zijn de afgelopen nacht een paar auto’s in brand gestoken. Dit is echt heel erg. Wie doet nou zoiets en waarom? Nu gaat de buurtwacht de komende nacht op pad. Waarom hangen we niet aan het begin van onze wijk camera’s op? Er zijn maar drie toegangswegen in onze wijk en voor het geval er gezeurd wordt over privacy: de camera’s kunnen aan de huizen opgehangen worden bij die drie toegangswegen. De privacy van psycho’s is trouwens totaal onbelangrijk.
01.27 uur. Werd wakker door appje van de buurtwacht. Er schijnt een verwarde man met een gebreide muts op gesignaleerd te zijn. Ook dat nog.
01.43 uur. Net toen ik indommelde piepte m’n mobieltje weer. De verwarde man blijkt iemand van de buurtwacht zelf te zijn. Opeens weet ik ook hoe het warenhuis in Malaga heet: El Corte Inglés.

5 gedachten over “Het Warenhuis”

  1. Haha, ik was zo blij dat ik eindelijk eens iets zomaar wist. Lees ik in de laatste regel dat je er zelf ook achter bent gekomen. Goed weekend gewenst, hartelijke groet, Claudia

 1. Wat zul je je zorgen hebben gemaakt over je man! Ik hoop dat ze medicijnen voor hem hebben zodat het nooit meer gebeurt. Heel veel sterkte en beterschap ♥
  De speech van de koning raakte mij ook, vooral: “Sobibor begon in het Vondelpark.”
  De privacy van psycho’s en criminelen vind ik sowieso van ondergeschikt belang. Als ze geen misdaad plegen, hebben ze ook geen last van hun privacy.
  Lieve groet.

 2. Volgens Maria bedoel je: galerias preciadas. En zij kan het weten want ze komt uit Granada.
  Corte ingles bestaat ook maar die heb je in veel steden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw