© Pixabay breast-cancer-2732757_1280

Het Voortschrijdende Inzicht

Vrijdag 07-06
Lief dagboek
Vandaag liepen vriendin L. en ik in de Utrechtsestraat (in Amsterdam) en we passeerden Concerto. Ik kan daar niet langslopen zonder aan moe te denken – wat vond ze dat een heerlijke winkel! Uren kon ze daar rondbrengen, te midden van al die duizenden Lp’s, en ze kwam altijd wel naar buiten met een plastic tas in de handen waarin zich minimaal 3 platen bevonden. Ik bleef staan en keek naar de deuropening. ‘Wat is er?’ vroeg vriendin L.
‘Niks’ mompelde ik en liep verder terwijl ik dapper glimlachte. Wat voor zin had het om te vertellen dat ik in gedachten net moe naar buiten zag stappen, vrolijk lachend, met een zak in de handen, haar blonde krullen dansend om haar hoofd?

Zaterdag 08-06
16.30 uur. L. heeft zojuist op de Albert Cuyp ZES kilo kipfilet gekocht om satés te maken. Ik vond het vrij veel maar L. beweert dat zes kilo echt niet veel is. We zullen zien.
19.30 uur. Om 20.00 uur begint het feest. L. heeft met haar zoon afgesproken dat hij de gasten een welkomstdrankje aanbiedt, voor de rest van de avond moet iedereen zelf inschenken.
03.40 uur. Ga naar bed. Feest was superleuk. Er was nog even wat commotie toen om 20.45 bleek dat we geen bier hadden gekocht maar goed, dat was vlug verholpen. Ga nu slapen, ben gaar. Alle satés zijn trouwens op.

Zondag 09-06
Op de Amsterdamse grachten gevaren, was mooi weer. Er was nog wat Surinaamse pastei over van gisteren en andere lekkere hapjes dus we vulden een grote mand en namen al dat lekkers mee. Vriendin G. was er ook. ‘Vroeger, toen ik nog getrouwd was, werd ik vaak voorgesteld als ‘de vrouw van’ vertelde ze. ‘Nu word ik voorgesteld als ‘de ex-vrouw van’ – ik weet niet wat erger is’.

Maandag 10-06
Naar museum Hermitage, gingen naar tentoonstelling ‘De Schatkamer!’ en ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’. Vooral de laatste tentoonstelling was zeer indrukwekkend. De toegangsprijs vond ik overigens idioot: €25,- per persoon voor deze 2 tentoonstellingen. ‘Dat is dus ongeveer 55 gulden hè, besef je dat wel?’ zei ik tegen L. ‘Wat zijn we toch erin geluisd met die euro’.
‘Houd toch eens op met dat gezeur’ zei L. opgewekt.
Later kaasfondue gegeten bij De Bern op de Nieuwmarkt. Was, zoals altijd, heerlijk. Veel regen vanmiddag.

Dinsdag 11-06
Terug naar Harlingen! Ja, met een uitroepteken dagboek, ZO fijn vind ik het om, na een paar dagen Amsterdam, weer naar Harlingen en naar huis te gaan. Wie had dat ooit kunnen denken hè? Ik heb toch 20 jaar in Amsterdam gewoond en ik dacht werkelijk dat ik er altijd zou blijven wonen maar die gedachte behoort allang tot een ver en grijs verleden.
22.40 uur. Net eerste aflevering Chernobyl gezien. Zeer beklemmend.

Woensdag 12-06
Vandaag… eens kijken. O ja, met dochter naar stadje. Bij Daan overheerlijke Latte Macchiato gedronken, later een enorme berg was opgevouwen en courgettepannenkoekjes gemaakt.
Liedje van de Week is trouwens ‘Wildflower’ van Skylark. Gaat over een vrouw die door diepe dalen is gegaan en vriendin G. herkent zichzelf helemaal in de tekst. ‘Vinden jullie ook niet dat dit liedje mij op het lijf geschreven is?’ vroeg ze de afgelopen zondag op de boot. Ze trok er een sereen gezicht bij.
Vriendin L. wilde er nog serieus op ingaan ook maar ik was haar voor en zei direct: ‘Het enige liedje dat jou op het lijf geschreven is, is het Smurfenlied’.
‘Haha’ zei G. lusteloos.

Donderdag 13-06
10.30 uur. Ga de deur uit, moet naar MCL voor de jaarlijkse mammogram. Ooit kon dat hier in de Batting maar ja, de tijden zijn veranderd. In het kader van ‘Voortschrijdend Inzicht’ leek het slimmer, praktischer, handiger en vooral milieubewuster om iedereen nu op en neer naar Leeuwarden te laten rijden. Soms vraag je je af hoe ze erop komen – wie heeft dit toch bedacht en hoe kan het dat…o wacht, ik begrijp het. Net terwijl ik me al deze dingen afvroeg schoot het Smurfenlied me te binnen en dan met name het irritant treiterende ‘Lalalalalalalalalala Lalalalalalalalalalalala’. Opeens heb ik helemaal geen vragen meer. Gek hè?

*****

5 gedachten over “Het Voortschrijdende Inzicht”

 1. In de gezondheidszorg gebeurd héél veel omdat het goedkoper zou zijn maar evengoed handen vol geld kost, kantonvriendelijk werkt én goede zorg onwerkbaar maakt.

 2. Figuurlijk natuurlijk

  de kosten
  van de ziektezorg
  werden adembenemend groot

  er zijn steeds meer mensen
  met ontoelaatbare wensen

  ze willen
  onderzocht worden
  maar velen geven zich niet bloot

  ♪♫♪♫ Lalalalalalala 😀
  Lenjef

 3. Dank voor jullie reactie! Nog een heel fijne avond, lekker slapen straks en een goed en mooi weekend. Gelukkig is het niet zo heel warm meer als maandag en dinsdag (hier in het noorden tenminste) maar zonnig wordt het de komende dagen vast wel!

 4. Wat ben ik dan gezegend. Lekker buiten wonen, fijne tuin, de super op loopafstand en 20 minuten treinen van Amsterdam. Concerto is geweldig, ik heb er jaren op tweehonderd meter afstand van gewerkt (op de Keizersgracht) en dat geeft nog een extra reden om er af en toe heen te gaan. Jammer dat Fame en de Slegte er niet meer zijn. Alles wat mooi is, is in Amsterdam vaak maar zeer tijdelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw