Moe en ik, ooit…

Het Verdwenen Stembiljet

Vrijdag 10-05
Goedemorgen lief dagboek,
Telkens kom ik tot de ontdekking dat ik nog zo ontzettend veel had willen vragen aan moe. De gesprekken met pa zijn natuurlijk fijn maar ja, pa is een man en dan werken sommige dingen toch net wat anders. Zo vroeg ik bijvoorbeeld vandaag aan pa: ‘Pap, hoe ging het eigenlijk met mam tijdens haar overgang, had ze er veel last van?’
Pa dacht hoorbaar na. Toen zei hij uiteindelijk: ‘Je moeder tijdens de overg…. Hmm… Ik weet het niet; volgens mij heeft ze die nooit gehad’.
Pfff.

Zaterdag 11-05
Er zit godbetert al sinds gisteren een liedje in mijn hoofd en wat voor een: ‘Zeg niet nee-hehehee, zeg niet nee-hehehee, als ik vraag ‘ga je mee’, zeg dan niet ‘neeheehee, maar zeg ja!’ Wat is dit verschrikkelijk zeg. Moet dit werkelijk het Liedje van de Week voorstellen? Wat een dieptepunt.

Ik las trouwens laatst dat 1 op de vier mensen last hebben van hun darmen. ‘Zou dat kunnen omdat het meeste voedsel gewoon chemisch bewerkte meuk is?’ zei ik tegen man. ‘Het IS niet eens voeding – het is rotzooi waar veel suiker in geplempt is’.
Man keek me aan. ‘Meuk?’
‘Bagger’ verduidelijkte ik. ‘Troep’.
Man nam net een hapje van zijn appelflap. ‘Dit is wel gezond neem ik aan. Toch? Hier zitten appels in’.

Mam, zomer 2017

Zondag 12-05
Moederdag. De tweede Moederdag zonder mijn allerliefste moe. Een fijne Moederdag mam, waar je nu ook bent. Vanavond ga ik met je proosten en je wederom bedanken. Voor het feit dat je mijn moeder bent geweest. Voor het feit dat je altijd voor me klaarstond. Voor het feit dat ik zo ongelooflijk met je kon lachen. Voor het feit dat ik zo heerlijk met je kon praten. Voor het feit dat… Ach, liefste moe. Je moest eens weten voor hoeveel.

Maandag 13-05
Hoe is het eigenlijk afgelopen met het gedoe rondom de dividendtaks? Ik had begrepen dat een nog altijd een discussie gevoerd wordt over de vraag over hoe dit staaltje van knap fiscaal beleid toch eigenlijk tot stand is gekomen en of de overheid meer memo’s moet prijsgeven.
‘Daar horen we NOOIT meer wat van’ lachte man van vriendin M. schamper. ‘Je weet het hè – die Nederlandse doofpotten zijn ZO groot en diep – een gemiddeld Zuid-Amerikaans land kan nog heel wat van ons leren’.

Woensdag 14-05
Met man naar stadje toe, was gezellig op de Voorstraat. Kregen het over het feit dat de helft van alle kinderporno volgens de Britse Internet Watch Foundation (IWF) op Nederlandse servers gehost wordt.
‘Ach ja’ zei man. ‘Dat krijg je van tolereren en gedogen. Nederland was vroeger al een land waar pedofilie werd getolereerd. Ik herinner me nog heel goed oud-politicus Edward Brongersma die ‘veel van kinderen hield’. Hij kreeg alle vrijheid om te doen wat hij wilde, kon op tv openlijk pedofilie propageren en is nooit veroordeeld. Dus dat Nederland marktleider is op dat gebied verbaast me helemaal niks’.
23.15 uur. Nam trouwens vanmiddag bij Wally’s een Latte Macchiato, elke keer al die slagroom kan écht niet. Er zaten twee echtparen achter me, hoorde een van de mannen de andere zeggen: ‘Ik zag gisteravond Rutte op tv, hij zag er angstig uit. Hel en verdoemenis staan ons te wachten als we niet op hem stemmen, dat is duidelijk’.
Moest lachen.
04.21 uur. Werd net met bonkend hart wakker. Droomde dat onze Leider m’n stembiljet in duizend stukjes had gescheurd. ‘Ik wil gaan stemmen’ krijste ik maar hij schudde gedecideerd zijn hoofd. ‘Niks ervan. IK weet wat goed voor jullie is’.

Donderdag 16-05
09.04 uur. Het duurde wel even voordat ik weer in slaap viel. Irritant. Zou een mens onrustige dromen kunnen krijgen door Rooibosthee? Nee toch? Zag zojuist m’n stembiljet niet op het dressoir liggen, ga straks even zoeken.
13.27 uur. Las zojuist een interessante spreuk die toegeschreven wordt aan de man die ook één groot Europa wilde: Napoleon. Hij schijnt ooit gezegd te hebben:
‘The world suffers a lot. Not because the violence of bad people, but because of the silence of good people’. Het is nog waar ook.
13.34 uur. Ik ga NU direct m’n stembiljet zoeken. Het zal me toch niet gebeuren dat… Ik moet er niet aan denken.

*****

13 gedachten over “Het Verdwenen Stembiljet”

 1. Ik leef altijd mee als je schrijft over het gemis van je moe.
  Als dat je moe is op de foto… Wat een prachtige vrouw. Het is net Marilyn Monroe maar dan nog veel knapper, naturel stralend.

 2. Prachtige foto van jouw moe met , naar ik aanneem, jou op schoot.
  Bedankt voor “de oorworm”, was het destijds niet ook voor het songfestival gemaakt?

 3. Zonder woorden

  de stille meerderheid is als kneedbaar deeg
  men kan hen zonder tegenstreven
  om het even welke vorm geven
  zoals een appelbrood maar van binnen leeg

  Nu ik jou en Moe op deze prachtige foto zie
  vult mijn hart zich met warmte en nostalgie, Rebelleke.
  Lenjef

  1. Rebelleke is leuk gevonden.
   Maar het klinkt on-serieus.
   Terwijl Rebelse toch echt de bedoeling heeft om
   Rebels te zijn.
   Maar wel leuk gevonden, Lenjef

   Zou jij aan die stille meerderheid ook wel eens willen vragen:
   ‘Zeg, stille meerderheid, weet jij wel wat ultra-rechts in de oorlog heeft gedaan?
   Dat waren ook nationalisten en die hebben laten gebeuren dat een heel volk bijna werd
   uitgemoord. Stille meerderheid, wil je dat de geschiedenis zich voor de zoveelste maal herhaalt?
   Of zeg je laf: nee, nu is het heel iets anders, dus nu mag het?’

   Ik heb het wel eens gedaan. Toen ontmoette ik een lege blik en een hoofdschuddende kaalkop die riep: ‘Ajuuu, maar ik zeg je: Wilders heeft gelijk.’

   Grom……

 4. Interessant, ik heb dat liedje nu niet gehoord maar het zit meteen in mijn hoofd. Die stemmetjes hoor ik er ook bij. Stembiljet ben ik kwijtgeraakt maar mijn partijtje waar ik altijd op stem had het met mijn stem ook niet gered.

 5. Je gelooft het niet. Maar telkens als Maria en ik bij elkaar zijn, pak ik de ukelele en speel voor haar…. zeg niet nee….. Gewoon omdat het leuk is en je het op de automatische piloot kan spelen. Op de gitaar klinkt het veel minder.
  Zou de grote leider het wel goed vinden dat ik zo’n liedje speel en er ook nog bij kweel?

  1. Haha Plato! Nu zit het liedje weer in m’n hoofd en ik was het net kwijt! Ja, ik weet zeker dat de Grote Leider immens zal genieten van jouw gekweel – wie niet, vraag ik me af!!! Een goed weekend!

   1. Vooral dat 2e couplet, dan zit Maria lui in een stoel en ik zing dan:
    ‘k zal je in mijn armen nemen.
    want ik heb zo het ideee-eee
    als ik jou eenmaal gekust heb
    zeg je zeheker noohooit meer nee….

    En dan begint ze altijd te lachen met zo’n klein…. hihihi-tje er achteraan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw